Vikuska
I know the pieces fit...
- Член од
- 17 јуни 2007
- Мислења
- 879
- Поени од реакции
- 7
parite na smetkata od oprahjove_bt напиша:Ајде можи една лесна јас?
Знам дека можи....еве ви:
Што повеќе му земаш, толку појќе се зголемува? -што е тоа?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
parite na smetkata od oprahjove_bt напиша:Ајде можи една лесна јас?
Знам дека можи....еве ви:
Што повеќе му земаш, толку појќе се зголемува? -што е тоа?
sky_dog<no1> напиша:Епа ајде една од мене.
Имате 12-члено семејство. али не се знае колку има жени,мажи,деца тие се непознат број.Тоа семејство јаде по 12 леба дневно.Од кој еден маж јаде 2 леба,една жена 0,5 леб,и едно дете јаде една четвртина леб.Важа задача сеа да најдете според тоа колку јадат да најдете колку биле мажи,жени,деца.
BusHav напиша:Да не фали некој факт плус?
Испаѓа да решаваш систем од 2 равенки со 3 непознати и нема решение......а може и јас сум грешка хехехе
jove_bt напиша:4 мажи 8 леба, 2 деца пола леб, 6 жени 3 леба, и тој пола шо ќе остани за кучето.![]()

Vnuce напиша:Чисто да докажам поента.. 5 мажи, 2 жени и 4 деца ... 12 леба нели?
Или можеби 1 маж, 20 жени и без деца... најдобра варијанта
Математички точно... Нели ?
jove_bt напиша:Е математички ама брзаш вика 12 члено семејство чактис??? а мојата точна е????? хахахаааа

BusHav напиша:4 мажи и 8 жени
Ar ju siriuuuuuuuuuuuss? Јеу, оТ ОхриТ сме ова морат да се знајтFantom_oh напиша:Нема логика мен. Размисли за одговорот шо јас ти го дадов
Друго?
Ja lapnala muvatajove_bt напиша:така е мистер буш...ајде имам уште една
прати јака е
Оди жена во ресторан и порачва чај, арно ам имало мува во чајот. Одма спискала иди келнер се извинува, и го зема чајот оди во кујна и со трчање пак и носи чајот. Оваа уште среќна пивнала голтка и му се развикала истиот ми го вративте!!! од кај знаела дека е истиот?
jove_bt напиша:така е мистер буш...ајде имам уште една
прати јака е
Оди жена во ресторан и порачва чај, арно ам имало мува во чајот. Одма спискала иди келнер се извинува, и го зема чајот оди во кујна и со трчање пак и носи чајот. Оваа уште среќна пивнала голтка и му се развикала истиот ми го вративте!!! од кај знаела дека е истиот?