Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Crazy P0Y0L напиша:
каде логиката тука?

Тоа шо го рекол не може да се земе ни како вистина ни како лага. Парадокс :)

Ако ќе ме варите е вистинит исказ - неможе да го печат.
Ако ќе ме варите е лажен исказ, треба да го варат!

Ти теквит?

А за племињата - Истражувачот му рекол на чоекот: "Бачко, би ми грицнал од бутчево?"

да бе и индијанците рекле:тууу бе мајката не зафркна :):):):):):)

sure they did they're indians :)

Serpico напиша:

Ти теквит?

А за племињата - Истражувачот му рекол на чоекот: "Бачко, би ми грицнал од бутчево?"
Па така и од двете племиња би му рекле не,бидејќи човекојадците лажат,ќе сакат да му гризнат од бутчето ама ќе го излажат кажувајќи му дека не сакаат,а ако е човекот од добрите племиња кои се гостопримливи би му ја рекол вистината т.е. "не сакам",не ми е јасно како би одредил со тоа прашање кое е вистинското племе :toe:

Serpico напиша:

Ти теквит?

wrong
ako e dobar ke mu kaze vistina i ke mu rece NE,ako e los ke mu kaze laga i ke mu rece NE
think...

Дали ако прашам некој од другото племе дали лажеш, ќе ми рече ДА?

ова?

pak isto,covekojadecot ke te izlaze ke rece ne,i dobriot ke ti kaze vistina ke ti kaze ne

Си бил богат човек кој живеел со негов другар механичар и чистачка. Еден ден човекот ги броел парите за да ги достави во банка,но кога отишол таму приметил дека заборавил 100 евра на неговата маса. Па затоа тој се јавил брзо дома и му кажал на другарот дека заборавил дел од парите на масата и ќе дојде дома да ги земе. Но кога дошол дома парите не биле таму. Другарот му рекол дека ги ставил под зелената книга на масата. Кога човекот погледнал под книгата парите не биле таму па ја прашал чистачката. Таа му рекла дека кога чистела ги ставила помеѓу 53 и 54 страница од книгата. Тој ја повикал полицијата без да провери и ја уапсиле чистачката поради крадење. Како знаел дека чистачката ги зела парите без да провери во книгата?

Уф, покомплицирано од што мислев...

"Имаш ли киселини од чоечки мозок?"
"Дали ти ја уби Лора Палмер?"
"Ќе го ослободат ли брат Љубе?"
"Ќе ме поховате ако тргнам по овој пат?"
....

книгава има 52 страни (не мора баш 52...и помалку)<--за Спајдер

СпаЈдеР напиша:
Си бил богат човек кој живеел со негов другар механичар и чистачка. Еден ден човекот ги броел парите за да ги достави во банка,но кога отишол таму приметил дека заборавил 100 евра на неговата маса. Па затоа тој се јавил брзо дома и му кажал на другарот дека заборавил дел од парите на масата и ќе дојде дома да ги земе. Но кога дошол дома парите не биле таму. Другарот му рекол дека ги ставил под зелената книга на масата. Кога човекот погледнал под книгата парите не биле таму па ја прашал чистачката. Таа му рекла дека кога чистела ги ставила помеѓу 53 и 54 страница од книгата. Тој ја повикал полицијата без да провери и ја уапсиле чистачката поради крадење. Како знаел дека чистачката ги зела парите без да провери во книгата?
Нејна била книгата. ЉОЉ

Crazy P0Y0L напиша:
книгава има 52 страни (не мора баш 52...и помалку)<--за Спајдер
Не е тоа,мада може да се земе како одговор,ама толку глупава чистачка не верувам дека има па до толку да не знае да се прикрие....
инаку за човекојадците,сега кога серпико кажа,вистина има многу одговори,ќе го прашам,дали ти ме уби?Човекојадецот ќе излаже и ќе каже да,а добриот не и свршена работа :)

Serpico напиша:
Уф, покомплицирано од што мислев...

"Имаш ли киселини од чоечки мозок?"
"Дали ти ја уби Лора Палмер?"
"Ќе го ослободат ли брат Љубе?"
"Ќе ме поховате ако тргнам по овој пат?"
....
razmislete be luge
prvo prasanje:dobriot ke rece ne,i dr ke izlaze ne
2:ustvari si neam pojma,ne pratam politika
3:pak ista prikazna,dobriot ke kaze vistinata ne,i drugiot ke izlaze ne,ako e za losiot pat,dobriot ke kaze da,i drugiot ke kaze da
ne moze da mu se veruva na covekot

a spajder,kak moze da prasa dali me ubi ko uste e ziv???

Narkos напиша:
razmislete be luge
prvo prasanje:dobriot ke rece ne,i dr ke izlaze ne

Добриот ќе каже - НЕЗНАМ зашо не јаде луѓе.

Иначе, не го знам твојот одговор.

Не го знам одговорот бе Нарко,инаку одговорот за мојата претходна загатка е тоа што 53-54 страна е всушност една ист лист од книгата ,т.е. кај сите книги непарните броеви од еден лист се први а од другата страна има парен број(имало стари книги кај не важело ова правило ама тоа билооо оддаааааамна) :)

На дечко му се приимало секс,со него се три девојки,но тој има само два кондома,како ќе се заштити од бебе(или Сида) а да ги помине сите три :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom