Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Fantom_oh напиша:
Еден човек го фатиле индијанци, и му рекле: Ако кажеш вистинит исказ, ќе те печиме, а ако кажеш лажен исказ, ќе те вариме. Човекот кажал нешто и се спасил.

Што кажал?

еј миљон работи можел да каже...

-Спаси ме боже умирам
-Го јадев стапот ме фативте
-Ме чеша грбот дај почешај ме

итн итн

Не не, тие му рекле кажи една реченица, ако е вистина те печиме, ако е лага те вариме. Кажал тој НЕШТО, и немале што да прават, го пуштиле.

Пуштете ме, нема да бегам looool:)

Епа фантомчо вика кажал НЕШТО мејби му рекол.... по еден блоуџаб на цело племе??? :)

РАЗМИСЛЕТЕ! КАЖАЛ нешто, и успеал да се СПАСИ!

Eпа ќе му речи пуштете ме ,не е ни лага ни вистина?!?!(шо муабет Фантомчо оти ме мачиш сеа ми се спие :))

Хаугх ваљда кажал. Или пак... доаѓа коњаницата бегајте:) стварно не ми текнува.

Утре ќе ви кажам, дотогаш погаѓајте... Ако погоди некој ќе кажам :)

а вака.на некој се загубил некој истражувач,и немал како да си оди.тој остров бил опасно место заради дивиот свет и сам немало шанси да преживее.Но знаел дека на тој остров живееле две племиња.Едните биле добри,гостопримливи,а другите биле лоши човекојадци.луѓето од првото племе секогаш ја кажувале вистината,а канибалите лажеле.и така истражувачот одејќи по патеката наишол на раскрсница на два спротивни правца кон двете племиња,а тука седел еден човек.тој бил од некое од двете племиња но истражувачот немало шанси да препознае дали е од едното или од другото племе.
прашањето е кое прашање може да му го постави истражувачот на човекот за да знае каде да оди,и знае дека ако заврши кај човекојадците-мртов е...

А нели индијанците не јадат људи? што не биле некои од џунгла?

едит ова е за тебе фантом

Fantom_oh напиша:
Еден човек го фатиле индијанци, и му рекле: Ако кажеш вистинит исказ, ќе те печиме, а ако кажеш лажен исказ, ќе те вариме. Човекот кажал нешто и се спасил.

Што кажал?
Ќе ме варите :)

Браво за Ешли. Погоди.
Пошто рекол ќе ме варите, немаат право ни да го варат ни да го печат.

Fantom_oh напиша:
Браво за Ешли. Погоди.
каде логиката тука?

Fantom_oh напиша:
Браво за Ешли. Погоди.
:pos::pos:Добро се снашол човекот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom