Мастурбација

• Креатор на темата Креатор на темата streets_of_dublin
  • Време на започнување Време на започнување

Kolku mozete da izdrzite bez da masturbirate?

• Вкупно гласачи
    400
Аууу лоша ствар! Не практикувајте никогаш, боље полуди за пичка/кур ама не се самозадоволувајте.
KIDS DO NOT DO THIS AT HOME АТ ALL!
Ги убива нервите, најлошо делува на психата, а бре шо да ви кажам, катастрофа за мозокот, едно дркање ви го скратува животот за 2 дена, најсериозно. Пробајте најдете начин да си ја задоволите потребата од ебење поинаку одколку со самозадоволување, тоа е најлошта варијанта во животот, бидете силни и издржете кога ви се ебе додека не најдете нешто, боље платете некој/а 'чистач/ка на пиштоли' одколку да дркате, пробајте еднаш два пати, плакајте секој пат кога ке ви се појави желба и веке по неколку пати ке се сетите сами дека треба да си најдете некој до вас! Има решенија многу. Само немојте да дркате, верувајте пробајте 1 месец без дркање и ке видете дека животот е убав и дека сонцето грее, и ако не ја смените мислата и гледањето на спротивниот пол јас ке си го пресечам, тогаш кога немате ништо ебено ке гледате да најдете а не со трчање дома!

10 причини за мастурбирање

Многу луѓе сметаат дека мастурбацијата е нешто лошо и неприродно, додека вистината е сосема спротивна, се наведува на...
... порталот Lovehoney. Мастурбацијата е здрава и пријатна сексуална активност која помага во опуштањето, и им помага на луѓето да стекнат самодоверба и да го засакаат своето тело.
Еве 10 причини зошто мастурбацијата е добра:
1. Чувството кое го пружа е одлично.
2. Со помош на мастурбацијата учиме за своето тело, за тоа што не "пали", а што не.
3. Мастурбацијата помага при пронаоѓањето на основните сексуални потреби и начинот на кој може да ги задоволиме. Ако тие свои сознанија ги поделите со својот партнер, тие секако ќе го подобрат вашиот сексуален живот.
4. Ослободува од напнатост и помага при заспивање - делува како таблета за спиење, без никакви нус ефекти.
5. Мастурбацијата помага при одвојувањето на љубовта од сексот, и при разликувањето на сексуалните афери од љубовните афери, бидејќи на тој начин помага да сфатиме дека оргазмот не значи и љубов.
6. Доколку личноста не е во врска, мастурбацијата го спречува спиењето со првиот/та со кој ќе стигне, и потполно е сигурна.
7. Таа е одличен третман за убавина. Оргазмот ја подобрува циркулацијата, се ослободува од стрес и кожата станува поблескава.
8. Можете да се сконцентрирате само на своето задоволство, без грижа дали некого ќе запоставите.
9. Колку повеќе мастурбирате, толку повеќе оргазми ќе постигнете самите, а и со партнерот.
10. Ако себе си можете да се доведете до квалитетен оргазам, сексуално сте независни.:drk:

Мене уз маструбација побрзо ми врви времето на работа.

Ко ќе земиш пол сат покасно идам на работа пол сат - 45 минути порано си бегам, сат - сат ипол пауза и уше 2-3 пати по 15 минути маструбација, сат два ќе дремнам и ете помина работнио ден

Па тоа е сосема нормална работа и го практикуваат и машки и женски.
При мастурбирањето се користат 2 органа,пенисот и увото?
Ќе се запраша некој зошто па увото? :raz:
Додека мастурбираш стално слушаш некој да не налета... :pos: :pos: :pos: :pos:

Нормална работа сите дркаат, само различа работа :drk:

a жениве не ми се јасни , зарем ниедна не се пипкала доле дур се тушира?! демек жениве наши се толку потентни и задоволени што немаат потреба од мастурбирање?
или се толку „затуцани“ па мислат дека само кур е за доле а не и своја рака?

[MkD]Scout;2615737 напиша:
a жениве не ми се јасни , зарем ниедна не се пипкала доле дур се тушира?! демек жениве наши се толку потентни и задоволени што немаат потреба од мастурбирање?

Верувај женските се многу поупатени во тие работи од нас и многу поискусни, само ја немаат таа особина да зборуваат за тоа како ние машките. А и поперверзни се ;)

Средства што го користат жените за мастурбирање:

1. Прст

woman-show-finger-thumb4122149.jpg

2. Вибратор во разни големини и бои:

product4.jpg

3. Банана по можност повеќе закривена заради поголемо задоволство:

banana.jpg

4. Краставица ама да не е од сортата корнишон бидејќи е мала:

gurken.jpg

5. Потребна е стручна литература и за двата пола...

funny-pictures%5B643%5D.jpg

Кај нас мажите тоа се врши многу едноставно,со Десанка или Леванка а колку за информација Десната рака секому од нас мажите му е прва љубов а таа никогаш не се заборава или втора варијанта која е хардкор е една кукла...

Cairns-WebUsual-CP07JAN09P002-CC137672-LANEWAYADU.JPG

Доколку имате идеја што и како може да се употреби презентирајте ја овде и никаде на друго место?!

Аууу лоша ствар! Не практикувајте никогаш, боље полуди за пичка/кур ама не се самозадоволувајте.
KIDS DO NOT DO THIS AT HOME АТ ALL!
Ги убива нервите, најлошо делува на психата, а бре шо да ви кажам, катастрофа за мозокот, едно дркање ви го скратува животот за 2 дена, најсериозно. Пробајте најдете начин да си ја задоволите потребата од ебење поинаку одколку со самозадоволување, тоа е најлошта варијанта во животот, бидете силни и издржете кога ви се ебе додека не најдете нешто, боље платете некој/а 'чистач/ка на пиштоли' одколку да дркате, пробајте еднаш два пати, плакајте секој пат кога ке ви се појави желба и веке по неколку пати ке се сетите сами дека треба да си најдете некој до вас! Има решенија многу. Само немојте да дркате, верувајте пробајте 1 месец без дркање и ке видете дека животот е убав и дека сонцето грее, и ако не ја смените мислата и гледањето на спротивниот пол јас ке си го пресечам, тогаш кога немате ништо ебено ке гледате да најдете а не со трчање дома!
ако се точни твоиве информации, според мои пресметки јас кај и да е ќе умрам

инаку гледам погоре некој кажал за краставица, имаше пред некоја година една типка у велес, мастурбирала со граставица и и се поткршила во натре, па дирекно во операциона сала татко и ја однел
за живи срамови:drk:

Мастурбираат и жените. Кој ви рекол дека не мастурбираат? Еве јас на пример, а и сите мои познанички :toe:

п.с. ретко која си става нешто внатре додека мастурбира. Доволна ни е раката, како и вас. Се дркаме на клиторисот, а не во вагиналниот отвор.

Само кога немам однос се мастурбирам.
Не можам да сум без ништо..

Masturbiram da kako i sekoja devojka i sekoj decko toa e dobro za poznavanje na slabi tocki na sopstvenoto telo i voopsto zapoznavanje so sopstvenoto telo...preubav cin :back:

Само кога немам однос се мастурбирам.
Не можам да сум без ништо..

не компренде СЕ МАСТУРБИРАШ, првпат читам дека постои нешто такво :S нвм не ми замеравај ;)

инаку не мастурбирам често (скоро воопшто) зошто немам многу интерес во нештото, крај краева нема ни многу време да преостане за тоа, јбг тоа е - инаку знам кој е моментот и има такви случаи кога правејќи сосема поразлични нешта од мастурбацијата (нешта кои ве исполнуваат душевно) доаѓате во ситуација премногу слична на ЕКСТАЗАТА од мастурбацијата ;) нвм малку залутав :) најдете убавина во се :)

[MkD]Scout;2615737 напиша:

Не бе. Се пипкаат кога се тушират. Али не мастурбираат. Подникнатите влакненца ги чешаат. Нема врска, они немаат потреба за мастурбирање. Ионака знаат да бидат роботи. Доста често. :icon_lol:

инаку не мастурбирам често (скоро воопшто) зошто немам многу интерес во нештото, крај краева нема ни многу време да преостане за тоа, јбг тоа е - инаку знам кој е моментот и има такви случаи кога правејќи сосема поразлични нешта од мастурбацијата (нешта кои ве исполнуваат душевно) доаѓате во ситуација премногу слична на ЕКСТАЗАТА од мастурбацијата ;) нвм малку залутав :) најдете убавина во се :)

Буда? Ти си?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom