Мастурбација

Kolku mozete da izdrzite bez da masturbirate?

• Вкупно гласачи
    400

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Аууу лоша ствар! Не практикувајте никогаш, боље полуди за пичка/кур ама не се самозадоволувајте.
KIDS DO NOT DO THIS AT HOME АТ ALL!
Ги убива нервите, најлошо делува на психата, а бре шо да ви кажам, катастрофа за мозокот, едно дркање ви го скратува животот за 2 дена, најсериозно. Пробајте најдете начин да си ја задоволите потребата од ебење поинаку одколку со самозадоволување, тоа е најлошта варијанта во животот, бидете силни и издржете кога ви се ебе додека не најдете нешто, боље платете некој/а 'чистач/ка на пиштоли' одколку да дркате, пробајте еднаш два пати, плакајте секој пат кога ке ви се појави желба и веке по неколку пати ке се сетите сами дека треба да си најдете некој до вас! Има решенија многу. Само немојте да дркате, верувајте пробајте 1 месец без дркање и ке видете дека животот е убав и дека сонцето грее, и ако не ја смените мислата и гледањето на спротивниот пол јас ке си го пресечам, тогаш кога немате ништо ебено ке гледате да најдете а не со трчање дома!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
10 причини за мастурбирање

Многу луѓе сметаат дека мастурбацијата е нешто лошо и неприродно, додека вистината е сосема спротивна, се наведува на...
... порталот Lovehoney. Мастурбацијата е здрава и пријатна сексуална активност која помага во опуштањето, и им помага на луѓето да стекнат самодоверба и да го засакаат своето тело.
Еве 10 причини зошто мастурбацијата е добра:
1. Чувството кое го пружа е одлично.
2. Со помош на мастурбацијата учиме за своето тело, за тоа што не "пали", а што не.
3. Мастурбацијата помага при пронаоѓањето на основните сексуални потреби и начинот на кој може да ги задоволиме. Ако тие свои сознанија ги поделите со својот партнер, тие секако ќе го подобрат вашиот сексуален живот.
4. Ослободува од напнатост и помага при заспивање - делува како таблета за спиење, без никакви нус ефекти.
5. Мастурбацијата помага при одвојувањето на љубовта од сексот, и при разликувањето на сексуалните афери од љубовните афери, бидејќи на тој начин помага да сфатиме дека оргазмот не значи и љубов.
6. Доколку личноста не е во врска, мастурбацијата го спречува спиењето со првиот/та со кој ќе стигне, и потполно е сигурна.
7. Таа е одличен третман за убавина. Оргазмот ја подобрува циркулацијата, се ослободува од стрес и кожата станува поблескава.
8. Можете да се сконцентрирате само на своето задоволство, без грижа дали некого ќе запоставите.
9. Колку повеќе мастурбирате, толку повеќе оргазми ќе постигнете самите, а и со партнерот.
10. Ако себе си можете да се доведете до квалитетен оргазам, сексуално сте независни.:drk:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мене уз маструбација побрзо ми врви времето на работа.

Ко ќе земиш пол сат покасно идам на работа пол сат - 45 минути порано си бегам, сат - сат ипол пауза и уше 2-3 пати по 15 минути маструбација, сат два ќе дремнам и ете помина работнио ден

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Па тоа е сосема нормална работа и го практикуваат и машки и женски.
При мастурбирањето се користат 2 органа,пенисот и увото?
Ќе се запраша некој зошто па увото? :raz:
Додека мастурбираш стално слушаш некој да не налета... :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
1 јуни 2009
Мислења
42
Поени од реакции
2
Нормална работа сите дркаат, само различа работа :drk:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
a жениве не ми се јасни , зарем ниедна не се пипкала доле дур се тушира?! демек жениве наши се толку потентни и задоволени што немаат потреба од мастурбирање?
или се толку „затуцани“ па мислат дека само кур е за доле а не и своја рака?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.877
Поени од реакции
10.402
[MkD]Scout;2615737 напиша:
a жениве не ми се јасни , зарем ниедна не се пипкала доле дур се тушира?! демек жениве наши се толку потентни и задоволени што немаат потреба од мастурбирање?
Верувај женските се многу поупатени во тие работи од нас и многу поискусни, само ја немаат таа особина да зборуваат за тоа како ние машките. А и поперверзни се ;)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Средства што го користат жените за мастурбирање:

1. Прст

2. Вибратор во разни големини и бои:

3. Банана по можност повеќе закривена заради поголемо задоволство:

4. Краставица ама да не е од сортата корнишон бидејќи е мала:

5. Потребна е стручна литература и за двата пола...

Кај нас мажите тоа се врши многу едноставно,со Десанка или Леванка а колку за информација Десната рака секому од нас мажите му е прва љубов а таа никогаш не се заборава или втора варијанта која е хардкор е една кукла...

Доколку имате идеја што и како може да се употреби презентирајте ја овде и никаде на друго место?!

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Аууу лоша ствар! Не практикувајте никогаш, боље полуди за пичка/кур ама не се самозадоволувајте.
KIDS DO NOT DO THIS AT HOME АТ ALL!
Ги убива нервите, најлошо делува на психата, а бре шо да ви кажам, катастрофа за мозокот, едно дркање ви го скратува животот за 2 дена, најсериозно. Пробајте најдете начин да си ја задоволите потребата од ебење поинаку одколку со самозадоволување, тоа е најлошта варијанта во животот, бидете силни и издржете кога ви се ебе додека не најдете нешто, боље платете некој/а 'чистач/ка на пиштоли' одколку да дркате, пробајте еднаш два пати, плакајте секој пат кога ке ви се појави желба и веке по неколку пати ке се сетите сами дека треба да си најдете некој до вас! Има решенија многу. Само немојте да дркате, верувајте пробајте 1 месец без дркање и ке видете дека животот е убав и дека сонцето грее, и ако не ја смените мислата и гледањето на спротивниот пол јас ке си го пресечам, тогаш кога немате ништо ебено ке гледате да најдете а не со трчање дома!
ако се точни твоиве информации, според мои пресметки јас кај и да е ќе умрам

инаку гледам погоре некој кажал за краставица, имаше пред некоја година една типка у велес, мастурбирала со граставица и и се поткршила во натре, па дирекно во операциона сала татко и ја однел
за живи срамови:drk:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Мастурбираат и жените. Кој ви рекол дека не мастурбираат? Еве јас на пример, а и сите мои познанички :toe:

п.с. ретко која си става нешто внатре додека мастурбира. Доволна ни е раката, како и вас. Се дркаме на клиторисот, а не во вагиналниот отвор.

SiSSi_

Princess.
Член од
17 март 2009
Мислења
69
Поени од реакции
10
Само кога немам однос се мастурбирам.
Не можам да сум без ништо..

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Masturbiram da kako i sekoja devojka i sekoj decko toa e dobro za poznavanje na slabi tocki na sopstvenoto telo i voopsto zapoznavanje so sopstvenoto telo...preubav cin :back:

Zoo

лошка
Член од
14 септември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
9
Само кога немам однос се мастурбирам.
Не можам да сум без ништо..
не компренде СЕ МАСТУРБИРАШ, првпат читам дека постои нешто такво :S нвм не ми замеравај ;)

инаку не мастурбирам често (скоро воопшто) зошто немам многу интерес во нештото, крај краева нема ни многу време да преостане за тоа, јбг тоа е - инаку знам кој е моментот и има такви случаи кога правејќи сосема поразлични нешта од мастурбацијата (нешта кои ве исполнуваат душевно) доаѓате во ситуација премногу слична на ЕКСТАЗАТА од мастурбацијата ;) нвм малку залутав :) најдете убавина во се :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.703
Поени од реакции
34.244
[MkD]Scout;2615737 напиша:
Не бе. Се пипкаат кога се тушират. Али не мастурбираат. Подникнатите влакненца ги чешаат. Нема врска, они немаат потреба за мастурбирање. Ионака знаат да бидат роботи. Доста често. :icon_lol:

инаку не мастурбирам често (скоро воопшто) зошто немам многу интерес во нештото, крај краева нема ни многу време да преостане за тоа, јбг тоа е - инаку знам кој е моментот и има такви случаи кога правејќи сосема поразлични нешта од мастурбацијата (нешта кои ве исполнуваат душевно) доаѓате во ситуација премногу слична на ЕКСТАЗАТА од мастурбацијата ;) нвм малку залутав :) најдете убавина во се :)
Буда? Ти си?

Kajgana Shop

На врв Bottom