Mass Effect trilogy

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
SW Kotor , SW Kotor 2 , Mass Effect 1 . Посочи го насловот напраен за кеш :)
Од аспект на РПГ фан , кецот е бољи од 2ката.
За жал/среќа наоѓам забава и во други работи освен РПГ . (furthermore , ги фаворизирам , пошто РПГ сум плешал цел живот мање/више све сум видел.)

Момци монентално играм Mass Effect и се си работи ок, али коа стигам до одредено место играта едноставно се укочува...односно цел компјутер се укочува и мора reboot...2 пати се случува истото, на исто место.
Дали некој го искусил ова и има решение ?

Момци монентално играм Mass Effect и се си работи ок, али коа стигам до одредено место играта едноставно се укочува...односно цел компјутер се укочува и мора reboot...2 пати се случува истото, на исто место.
Дали некој го искусил ова и има решение ?

Ај пробај смали графика, стави се што можеш на LOW или OFF и стави некоја помала резолуција па пробај.
Ако пак те заебава така, пробај да ја инсталираш пак ама ОД ДРУГА ИНСТАЛАЦИЈА а не од истата што си ја имал до сега.

Ај пробај смали графика, стави се што можеш на LOW или OFF и стави некоја помала резолуција па пробај.
Ако пак те заебава така, пробај да ја инсталираш пак ама ОД ДРУГА ИНСТАЛАЦИЈА а не од истата што си ја имал до сега.

Намалив и ресолуција и се на low i off али пак неќе...пак на исто место исто, така да најверојатно е до инсталацијата....од еден другар ја земав, а не ми се троши нет за оваа игра, за друга игра си го иам испланирано.
Сепак фала што се обиде да ми помогнеш. :)

Инсталирај пач 1.02 и нов крак и пробај пак.

Го пробав демото на PS3 . Прилично добар port . Очекував нешто посра*ње.
Графиката на PC > PS3 . На моменти сецка (во некои од in-game cinematics-от).
Другото е солидно.

Се на се , би ја купил.

Го пробав демото на PS3 . Прилично добар port . Очекував нешто посра*ње.
Графиката на PC > PS3 . На моменти сецка (во некои од in-game cinematics-от).
Другото е солидно.

Се на се , би ја купил.
Не верувам дека на ПЦ графиката е подобра, Рекоа дека МЕ2 на ПС3 е правена со енџинот на МЕ3.
А тоа дека сецка на ПС3 е точно. Посебно кога беше сцената со Џокер и Шепард.

Не верувам дека на ПЦ графиката е подобра, Рекоа дека МЕ2 на ПС3 е правена со енџинот на МЕ3.
А тоа дека сецка на ПС3 е точно. Посебно кога беше сцената со Џокер и Шепард.

Нема шо да се верува тука . Ги имам играно и 2те . На ПЦ е боља.
Посебно моментот со сенките на лицата , а и фокус/дефокус моментот (сцената со моменталното освестување на операциона маса) е бољи на ПЦ.

МЕ2 најјака игра жими Мајкал :vozbud:

Вака, од гејмплеј аспект, 3ката потфрли. Помалце локации отколку во двојката, а да не почнуваме со тоа што требаше да се одвива на Земјата, рекламите не фураа за тоа, испадна само камео улога на нашата планета.

Изборите влијаеја суптилно, а понекогаш и исфорсирано на играта, ама мене не ми се допадна дизајнот со дебилните side-quest кои овојпат ги заменуваа мисиите за екипажот. Сепак, имаше доста интересни и емоционални моменти, но скоро се живо и диво направив (освен багната мисија на Aria), на крај ми остана само еден глуп side-quest и Ариа, а све на све оставив 26 часа. На 2ката имав околу 32, а не бев толку посветен.

Крајот е посебна приказна, не дискутирам за изборите или слично, едноставно требаше повеќе да се открие за сите ликови кои преживеале, бидејќи нели во трите делови поминавме над 100 саати со нив. Кога можеа да тупат за рандом факти и глупости низ целиот серијал, можеа да одвојат 20 минути за ова, најмногу сум од тоа разочаран...

Не ставам спојлери, зашто кој нема изиграно досега, нема баш што да бара на темава. :)

И еве нешто за размислување, поготово делот околу боите на финалниот избор (Paragon и Renegade) ми има смисла, зашто мене тоа ме заеба во изборот...

http://social.bioware.com/forums/forum/1/topic/355/index/9727423/1

3ката потфрли од секаков аспект.
Нашибано акција упм .. нема врска блискоста со луѓето од тимот, приказната - ме2 (собирај тим, не за еден рипер него за повеќе), помалце ликови у тимот.
Али затоа брате поише оружја модови курци палци ..
Ме разочара. Работите што сјаеја во МЕ - приказна и карактери се тотално усрани.
Можда тартгет група им биле Кол оф Дјути и Батлфилд бандата ?!?!

Најпрво ме интересира дали DLC-та имаат голема улога во нарацијата на приказната бидејќи ги има премногу, а ме мрзи сите да ги симињам. Второ дали има проблеми при импорт на save files-от, во овој случај конкретно од Mass Effect во Mass Effect 2 и како трето и последно дали вториот и третиот дел се добро оптимизирани како оригиналот?
Фала однапред. :)

Најпрво ме интересира дали DLC-та имаат голема улога во нарацијата на приказната бидејќи ги има премногу, а ме мрзи сите да ги симињам. Второ дали има проблеми при импорт на save files-от, во овој случај конкретно од Mass Effect во Mass Effect 2 и како трето и последно дали вториот и третиот дел се добро оптимизирани како оригиналот?
Фала однапред. :)

Додаваат додатен интересен гејмплеј, во кецот имаш една мисија на астероид што треба да падне, и друга уште поинтересна мисија во вид на симулиран турнир.

Во вториот дел, DLC-ата според мене се доста битни и додаваат доволно гејмплеј и приказна како за Expansion Pack, симни ги сите.

Тројката има само еден DLC и автоматски со Reloaded верзијата доаѓа, додатокот е уште еден crew member, Javik, неговите коментари сигурно ќе ти скинат од смеење, топ лик.

Save File импортот нема гајле, нема да имаш никакви проблеми. Оптимизацијата е добра, со најновите пачови (кои автоматски се ставаат со DLC-ата), ќе немаш проблем ниту со рандом багови.

Додаваат додатен интересен гејмплеј, во кецот имаш една мисија на астероид што треба да падне, и друга уште поинтересна мисија во вид на симулиран турнир.

Во вториот дел, DLC-ата според мене се доста битни и додаваат доволно гејмплеј и приказна како за Expansion Pack, симни ги сите.

Тројката има само еден DLC и автоматски со Reloaded верзијата доаѓа, додатокот е уште еден crew member, Javik, неговите коментари сигурно ќе ти скинат од смеење, топ лик.

Save File импортот нема гајле, нема да имаш никакви проблеми. Оптимизацијата е добра, со најновите пачови (кои автоматски се ставаат со DLC-ата), ќе немаш проблем ниту со рандом багови.
A за Хвох само Јтаг му е мајката или да се купат така? Неможе да се симнат DLC? Не ми се почнува играва на компјутер од почеток само ради нив... А да дадам уште 20-30 евра за DLC колку што ја купив играта исто не ми иде? Викаш вреди или не?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom