ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Кога зборам за маска, не мислам на конкретниот личен пример. Затоа и нагласив дека лично јас се менувам со луѓето драстично, не и дека сите го прават тоа.Па добро, тоа што ти го кажа е нели нешто како лицемерие, што не е мала работа како тие ситните примери со: ми се плаче - а се смеам. Јас и за тоа сметам дека не е неоспорлив факт. Не функционираат сите така ... со тебе ќе сум повлечена, со Сатори комуникативна, со Божица идиот итн., само за да ги задоволам нивните барања за човек кого би можеле да го прифатат во нивна околина. Никогаш нема со три различни особи да бидам три различни ликови. Ојде фактот.:kajg:
Но, за мене маската претставува и премолчување на нешта од куртоазија, конторлирање на гнев, усилена екстровертност, кога особата е природно повеќе интровертна, итн.
Значи моето поимање на маска се разликува од твоето, во тоа што јас за маска земам и некои поситни нешта, кои ти ги класифицираше како банални.
А, тие поситни нешта, ги прави секој. И психологијата, и обичното набљудување го потврдуваат тоа.
Да заклучам, т.е да се повторам. Јас и ти имаме различна дефиниција на поимот маска. Оттаму и различните убедувања околу неговата застапеност меѓу луѓето.
DMT Dimethyltryptamine.