Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
/

Благодарам за мислењето, инаку не сум многу „љубител“ на физиката и математика хаха :pipi: па за тоа да си прашам јас дали ќе се снајдам во овие јакостите, динамиките, кинематиките...:icon_lol:
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 13:32 ---
A и вака како што гледам од I до IV семестар има повеќе мат. и физ. после се е нешто менаџмент, маркетинг, деловно, etc. :P
Ако навистина те влече менаџментот тогаш без да размислуваш запиши се на ИИМ, меѓутоа тешко е да се пробиеш таму. Тие што успеваат во менаџментот постануваат и доста успешни и пред се добро платени луѓе, ама таму конкуренцијата ти е страшно голема па размисли уште стопати пред да се одлучиш каде да го продолжиш образованието. Доколку бидеш упорна, имаш голема самодоверба и пред се самата процениш дека имаш квалитет да станеш менаџерка оди на ИИМ, а доколку сакаш да завршиш нешто со што полесно би нашла работа би ти ги препорацал енергетските смерови ХиМВ, ТИ и ЕЕ доста девојчиња се запишуваат на ЕЕ. Размисли и одлучи се, инаку не е толку тешко како што се зборува.

некој нешто да ми каже за статистика на локалотарниот систем да му се наоѓа ко литература или каде може да најдам ?

Незнам каде да се обратам па ќе пишам овде. Кои предмети би требало да ги одберам за интерни и што проектна за да конкурирам на Машински ? За екстерни задолжителен е математика,неможе англиски така ?

Незнам каде да се обратам па ќе пишам овде. Кои предмети би требало да ги одберам за интерни и што проектна за да конкурирам на Машински ? За екстерни задолжителен е математика,неможе англиски така ?
шо сакаш земај друже..нема многу студенти на машински примен си без проблем

Nekoj da mi kazhe za Proizvodno Inz, shto smer e i kade mozham da se vrabotam.

Dali nekoj od maturantive planira da se zapise na masinski?

Posto sigurno i ja ke se zapisam na masinski.

Машински е закон од факултет.Еве 3 години го цепам топ ми е.Само едно е разочарувачки е дека нема многу колешки :),а со тоа нема и инспирација за учење:)

Машински е закон од факултет.Еве 3 години го цепам топ ми е.Само едно е разочарувачки е дека нема многу колешки :),а со тоа нема и инспирација за учење:)
Како бе колега нема женски, 35-40 % се девојчиња. Поготово 1 и 2 година ги има многу. Иначе супер си е факултетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom