Сеа дека почеток на година... За бруцошите такви се .... И нас лани така не излажаа....
знаев !

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сеа дека почеток на година... За бруцошите такви се .... И нас лани така не излажаа....
знаев !![]()
Најозбилно, нема да најдеш пофини на `студентски прашања` од нашите. Секогаш, не само на почеток!
:nenene:
Грешка си. Наместо да солиш памет тука, земи погуглај малку за преносите кај роботите. СССР на времето користеше запчаници кај роботите, денска главно се користи хидрауличен погон и современи компјутерски контролирани електромотори. :smir:
Кај машините за перење има ременести преносници.
Стај некое твое достигнување не да се фалиш со фрикови од јутуб... Чим ти беше тој современ Њутн што знае се, па макар и тоа дека роботите функционираат на зупчаници. Ако не, не изигравај Дева Марија и бркај си работа на некој друг подфорум.. Не учи на машински, тука ќе ми кажува што како се одвиваат работите ... И... Искрено ме боли за Турчинот.
Стварно не ми е јасно,како не успеав да ве испровоцирам да ми одговорите на прашањето?
Кај ви е ентузијазмот, сигурни ли сте дека сакате да бидете машиски инжинери?
Наместо тоа , се шерите како жени на чешма......
Прашањето беше јасно:
Како се пресметува пренос на коси запчаници?
Се работеше за прикачениов проект....Прегледај го приврзокот 34376
Ако некој се сомнева во веродостојноста,
за доказ ќе ви го закачам во 3д со бои на делови по желба....
п.с. Македонија нема да се развие,ниту среднорочно ниту долгорочно со вакво знаење.
Ретко кој ќе добие шанса да се докаже и надвор........
Што ќе правите со вашите дипломи?
Демантирајте ме со ваши достигнувања.
Фала!
Прашањето беше јасно:
п.с. Македонија нема да се развие,ниту среднорочно ниту долгорочно со вакво знаење.
Фала!
Стварно не ми е јасно,како не успеав да ве испровоцирам да ми одговорите на прашањето?
Кај ви е ентузијазмот, сигурни ли сте дека сакате да бидете машиски инжинери?
Наместо тоа , се шерите како жени на чешма......
Прашањето беше јасно:
Фала!
еј абе машински добар факултет е за женски? пошо секој шо ке го прашам ми вика дека не бил...
зашо бе оф топик, името на тема е машински факултет... добро си еоф-топик знаеш шо е?
зашо бе оф топик, името на тема е машински факултет... добро си е
Прашањето не е воопшто јасно! Прво, такво нешто како КОСИ запчаници не ПОСТОИ!
Има цилиндрични, конусни(конични), хиперболоидни запчести парови. Тие понатаму можат да бидат со прави, коси, завојни заби...
Земи погуглај малку.
Што е работата? Очекуваш некој да ти го изработи проектот или некои пресметки? Ако сакаш да се договориме да правиме бизнис:smir:
http://www.mf.ukim.edu.mk/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8 материјали машински елеметни, ке ти се најдат.
:salut:
ко си веќе тука, едуцирај се
http://www.mf.ukim.edu.mk/system/files/presmetka na cilindricen zapcest par so kosi zapci.pdf
Македонските апсолвенти како целина ќе бидат подобри во секој поглед од своите колеги јапонци, индијци, финци, гермаци,англичани,корејанци и американци.