Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Лани направиле пауза зашто имале многу презапишани и сакале малку да се очистат. (Така мене ми рече професорот)

За електротехника и електроника

што е финтата со елетктротехника и електроника ? кој се предомисли да го врати повторно предметов ? таман лани се израдував немора да се учи :nesvest:
За електротехника

Се врти муабет низ факултет дека Методија ќе идел пензија од јануари, ама никој досега не потврдил, сето шпекулации се. Некој на форумов да не има со проверена информација?
Ми остана Основи на Механика на Флуиди кај него и се двоумам дали за јануари на испит да го спремам или да го презапишувам.

Се врти муабет низ факултет дека Методија ќе идел пензија од јануари, ама никој досега не потврдил, сето шпекулации се. Некој на форумов да не има со проверена информација?
Ми остана Основи на Механика на Флуиди кај него и се двоумам дали за јануари на испит да го спремам или да го презапишувам.

М.М. со 64 години требаше да оди во пензија. Ама, нешто не му се оди изгледа :)
Во секоја случај, спремај за Јануари, осечам дека ќе има повеќе осет нареднава сесија :)

Ветаџокоска одамна по тој основ требаше да биди замината.

znae li nekoj otprilika so paga termodinamika za vtor kolokvium kaj mojsovski? dali dava zadaci i ako dava otprilika od koj del ?

Се надевам дека има некој кој овде ке може да ми помогне.
Сега сум 4та година и веке е крајно време да ги запишам предметите кои ке ги полагам матура.
Како и скоро секој матурант немам поима што ке се запишам.
Имам неколку избори кои мене ми се допагаат.
Прв избор ми е машинскиот факултет.
Конкретно ме интересираат две насоки и тоа:Моторни возила и Хидраулика и автоматика.
Сакам да знам кои предмети се учат,кои предмети полагани се препорачуваат за полесно запишување и најважното за мене кои предмети се учат дали има многу физика.

Сега сум 4та година и веке е крајно време да ги запишам предметите кои ке ги полагам матура.
Конкретно ме интересираат две насоки и тоа:Моторни возила и Хидраулика и автоматика.
Сакам да знам кои предмети се учат,кои предмети полагани се препорачуваат за полесно запишување и најважното за мене кои предмети се учат дали има многу физика.

за предметите кој ќе ги учиш доколку се запишеш еве ти линкови разгледај си: и XA
иначе за предметите од матура за екстерните знам дека може и англиски и математика а за интерните не сум сигурен ...
ја се запишав со англиски и македонски како екстерни и информатика и физика интерни - иначе сум бруцош на МФС, смер - производна информатика
а за физиката сите учат механика (статика + јакост) и + зависно од тоа на кој смер си се учат и хирдомеханика,термодинамикa,флуди и сл.

Моторни возила клик и Хидраулика и автоматика клик
Разгледај ја наставната програма и предметите.
Моторни возила ти е 4 годишни студии, додека Хидраулика и автоматика 3 годишни.

Накратко ќе ти кажам дека физика нема, ама има механика (статика, кинематика, динамика, осцилации, механизми).

Фала дечки навистина ова ми помогна.Сеуште разгледувам и гледам што се учи.
Ама едно не ми е јасно ова што се учи тешко ли би било за гимназијалец кој математика знае доста добро(имам 5ка од прва до 4та) ама физика е реално слаб.
Вие по колку време учите како,што дали е тешко?
Уф јеботе уште сега почнав.А како би ми било само за време на полгањето на тестовите и пред уписите.

Фала дечки навистина ова ми помогна.Сеуште разгледувам и гледам што се учи.
Ама едно не ми е јасно ова што се учи тешко ли би било за гимназијалец кој математика знае доста добро(имам 5ка од прва до 4та) ама физика е реално слаб.
Вие по колку време учите како,што дали е тешко?
Уф јеботе уште сега почнав.А како би ми било само за време на полгањето на тестовите и пред уписите.

немаш мука и јас сум од гимназија, математика ако знаеш нема да имаш никаков проблем да поминеш и со висока оцена
aко си учиш факултетот ќе го поминеш доста лесно
него имаш уште време фокусирај си се сега на оценки и матура па после размислувај на ова :)

Ајде уште прашања од мене.
Дали може да ме запишат на моторни возила ако немам полагано интерен предмет физика?
Гледам дека примаат на тој факултет по 60студенти и сакам да знам дали тој број се исполнува во целост секоја година досега?

Да ќе те примат пошто кога ја се запишував оваа година мислам дека немаше огранучувања за интерните
а иначе на прв уписен скроз се напунија: производна информатика, индустриски дизајн и индустриско инженерство и менаџмент
а другите смерови имаше место и втор уписен така беше минатата година
е неможеме да збориме за догодина пошто неможеме да бидеме сигурни :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom