Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Пет повредени во сообраќајна несреќа кај Смилковско Езеро
Текст: Макфакс
Црна Хроника | 17 април 2014
pet-povredeni-vo-soobrakjajna-nesrekja-kaj-smilkovsko-ezero-181114.jpg
Пет лица се повредени во сообраќајна несреќа што се случила во близина на Смилковското Езеро во Скопје.

Несреќата се случила кога автомобил „бмв" со кумановски регистарски таблички удрило во металната ограда кај обиколницата.

Сите петмина што биле во автомобилот се здобиле со повреди.

Баш пет? Сите петмина со повреди?
BMW со кумановски таблици... кои ли биле патниците......

• Ми се допаѓа
Reactions: SF
Не знам каде живееш ти друже...мислам дека овој муабет,не не закачаат,не им го прави н адругите тоа што не сакаш да ти го прават,ми го збореа дедо ми и баба ми кои што цело детство и младост минале во СФРЈ,но последниве 2-3 години не ми го зборат тоа,туку да сум се пазел и Господ да ме чувал...ти верувам не си таа генерација,а со такво размислување си,дека они не не рчкаат,туку ние ги напаѓаме и закачаме...ме заболе за Љубе искрено,знам колку пари има направено од таа војна,на грбот на војниците и полицајците кои биле во ровови.
Убавото братство и единство. Тоа биле времиња.
Но ако 2-те страни се држат до тоа правило, би било подобро, но проблемот лежи во тоа што повеќето од нив (некаде 90%) се од племенското здружение 9или сојуз) и се однесуваат како што сакаат. За нив нема пишани правила, закони односно устав, граници за дозволеното...... Но сигурно меѓу нив може да се пронајде и некој човек!
И јас сум за ова!
Првиот момент кога ќе осетиш дека не не закачаат, јави ми.
Сите сме за тоа.
Да ги проследиме избориве! Ако им го дадат местото Претседател на парламент, ќе биде лошо (што јас лично не верувам дека би направиле таков чекор) затоа што сигурно ќе има нов бран на немири!

Но ако 2-те страни се држат до тоа правило, би било подобро, но проблемот лежи во тоа што повеќето од нив (некаде 90%) се од племенското здружение 9или сојуз) и се однесуваат како што сакаат. За нив нема пишани правила, закони односно устав, граници за дозволеното...... Но сигурно меѓу нив може да се пронајде и некој човек!

Сите сме за тоа.
Да ги проследиме избориве! Ако им го дадат местото Претседател на парламент, ќе биде лошо (што јас лично не верувам дека би направиле таков чекор) затоа што сигурно ќе има нов бран на немири!
Ало!!! Разбуди се и прекини да тропаш.
Неколку години веќе, у просек еднаш до двапати неделно, има напад врз имотот, личната сигурност, интегритет и дигнитет на неалбанци/немуслимани, од страна на Албанци.
Муабетот што го правиш ти и таквите ко тебе, е за некое друго време.

Отиде со АлКаеда на саем и одма brainwash....

Ало!!! Разбуди се и прекини да тропаш.
Неколку години веќе, у просек еднаш до двапати неделно, има напад врз имотот, личната сигурност, интегритет и дигнитет на неалбанци/немуслимани, од страна на Албанци.
Муабетот што го правиш ти и таквите ко тебе, е за некое друго време.

Отиде со АлКаеда на саем и одма brainwash....
Прво не бев со него на саем.
Второ, зошто тоа не се прикажува на ниту еден медиум? Зошто премиерот тоа не го спомна никаде? Зошто ниту една опозициона партија не изјави нешто такво?
Затоа што се цензурира. Инаку, да во право си.
А какви се таквите како мене?
Целта на Ахмети е пополека да го зима парламентот, како што направија на Косово и како што ќе направат во Црна Гора. Тоа не е вистина?

Сите сме за тоа.

А бе тие министер за одбрана ставија терорист па никој со прст не мрдна, ќе имало немири за претседател на собрание. Please.

А бе тие министер за одбрана ставија терорист па никој со прст не мрдна, ќе имало немири за претседател на собрание. Please.
Па кога Достоинство започна со собирање на потписи, идиотите кршеа низ градот и му се закануваа.
Тој настан помина како сенка.

Кое црно братство единство :facepalm: На времето беа приморани да бидат коректни и примерни граѓани на СР Македонија и СФР Југославија, затоа што во спротивно ги чекаше соочување со правна држава и полициски ќотек . Сега кога се пуштија стегите и им се даде слобода во државава им се гледа правото лице на орките дека се фашизоидно племе кое мрзи и уништува се што не зборува албански. Тие прикаски не се сите албанци такви, не е добро да ја генерелизираме цела етничка заедница како фашизоидна, меѓу нив може да се најде човек, ќе си ги раскажувате само во оној автономен културно социјален центар и ГЕМ - МЕМ клубовите .

Прво не бев со него на саем.
Не можам да знам дали си бил или не, ваљда ти е јасно дека мојот заклучок сум го донел врз база на тоа што си напишал на форумов.

Второ, зошто тоа не се прикажува на ниту еден медиум? Зошто премиерот тоа не го спомна никаде? Зошто ниту една опозициона партија не изјави нешто такво?
Ако ти не си видел, значи не се објавува?
Сакаш да соберам се што имаше еве за последниве месец дена, па со линкови да видиш дали нема у просек еднаш неделно (или можда е повише). Нема гајле кажи си ти, ја ќе ти покажам, ако сакаш.
Еве ти кога ги истражував пред две години тие работи (два поста се, по доле на страната), па ти види кој е просекот. (мада, ти реков дека ако сакаш, ќе се потрудам да ти предочам и сега како стојат работите)
Сосема друга работа е тоа што добар дел од нападите не се објавуваат.
Прво на власта не и одговара тоа да се покаже, а опозицијата и самата е на тој колосек.
Така, на пример, за годишнинава од Смилковско, медиумите како Република или Курир, не ни објавија ништо, за нив тоа е нешто небитно сега, а датумот за изборите беше намерно избран, за изборната галама да го надјача двегодишниот плач на мајките од Радишани.
Од друга страна, види како опозиционите медиуми известуваат, на пример за последниов настан во Радишани. На пример, сите опозицијски медиуми ја покажаа само страната на Албанците, Нова тв, проследи интервју со еден од Албанците. Малку после кога се објави видеото , се покажа дека тој лаже. Да не продолжувам (а можам), пошто сеа се избори, а на форумов тоа е табу.

Македонскиот народ има да бира помеѓу власта, која го шитна миљон пати на Албанците, за ситни дневнополитички поени, амнестираше воени злосторници, надвор од секаков разум (и што е најбитно за нив - надвор од препораките на ЕУ), која замижува пред она што им се случува на Македонците константно и која му ги мачка очите на народот со глупи споменици, кои дремат у сред град, додека околу нив ловечки дружини од Крушопек и Кондово ги бркаат нашите деца да ги тепаат. Види како прекрасно го изменаџираа Смилковскиот настан (еве две години)

Која ни е утехата на нас, што опозицијата е иста по тоа прашање?

Никаква.

На денешен ден (овој пат според црковен календар) Велики Четврток, се случи тоа (всушност ако ги гледате црковните канони, тоа се случи по зајдисонце, што се смета како Велики Петок). Како и да е добро темпирано беше, со јака симболика. Имено, за тие што не знаат, Велигден е најголемиот христијански празник, кој ја симболизира победата над смртта. Симбол, носител на животот се децата - највредниот "посед" на било која заедница.

Точно две години и точно илјада страни на темава.

Состојбата е оваа:
- Починителите не се уапсени сите. А нивниот злостор не е судски процесуиран.
- Главноосомничените се под заштита на Косово, кое не сака да ги предаде.
- Албанската и Муслиманската заедница продолжува со подршката за осомничените.
- Годишнинава речиси да остана само во сеќавањето на луѓето. (мал дел од медиумите само ја споменаа веста, после многуте реакции на интернет, а дел од нив - Курир и Република не ни споменаа ништо). Црна иронична среќа е тоа што Албанците под полна пареа продолжуваат со притисоците и нападите, па се повеќе засегнати има у земјава, што не им дава ни да го заборават масакрот.

Последно уредено:
Кое црно братство единство :facepalm: На времето беа приморани да бидат коректни и примерни граѓани на СР Македонија и СФР Југославија, затоа што во спротивно ги чекаше соочување со правна држава и полициски ќотек . Сега кога се пуштија стегите и им се даде слобода во државава им се гледа правото лице на орките дека се фашизоидно племе кое мрзи и уништува се што не зборува албански. Тие прикаски не се сите албанци такви, не е добро да ја генерелизираме цела етничка заедница како фашизоидна, меѓу нив може да се најде човек, ќе си ги раскажувате само во оној автономен културно социјален центар и ГЕМ - МЕМ клубовите .
Приморани или не биле покоректни, сите биле покоректни од причината која ја наведе. Мислам дека и нашава влада ако ги затегне конците ќе бидат поцивилизирани.
Инаку спомна дека си од Радишани? (можеби сум те помешал) Но ако си, си имал ли проблем со нив? И дали продаваат на пазарот во трговскиот центар? Дали е точно се што напишав за нив!?

Приморани или не биле покоректни, сите биле покоректни од причината која ја наведе. Мислам дека и нашава влада ако ги затегне конците ќе бидат поцивилизирани.
Инаку спомна дека си од Радишани? (можеби сум те помешал) Но ако си, си имал ли проблем со нив? И дали продаваат на пазарот во трговскиот центар? Дали е точно се што напишав за нив!?
Мислам дека си ме помешал, не сум јас од Радишани и незнам точно таму како стојат работите на меѓуетнички план, но можам да претпоставам според последниот инцидент .

Берик, се согласувам со тебе. Секоја недела има тепачки во Чаир, во средните училишта поготово.
Инаку целта не ми беше таа, премиерот никаде не спомна дека ќе се обиде да го реши тој проблем ниту пак еден опозициско-партиски лидер!
Ќе те утеши ли ако ти кажам дека и јас запалив свеќи? Ќе те утеши ли фактот дека јас ги познавав децава?
Мислам дека јас повеќе од тебе сакам идиотите да ги видам како скапуваат во затвор, верувај.
Мислам дека си ме помешал, не сум јас од Радишани и незнам точно таму како стојат работите на меѓуетнички план, но можам да претпоставам според последниот инцидент .
Можеби бил некој друг Никола.:)
После немилиот настан работите се затегнаа. Но ситуацијата денес не е воопшто сериозна.

Баш ме интересира мислење на некој кој живее во Радишани или околината.

lg.php

Кривичниот суд најавува дека за два месеци ќе има пресуда за случајот „Монструм“

Скопскиот кривичен суд најавува дека за случајот „Монструм" за најмногу два месеци ќе има пресуда. Пред две години, за Величетврток, на Смилковското Езеро се случи петкратното убиство за кое се осомничени седум лица.

mkd-77292.jpg

Судот информира дека судењето за случајот трае подолго оти се работи за обемен предмет во кој на обвинетите им се суди за тероризам, за што се предвидени високи затворски казни, а судењето досега не ги надминало законските рокови. За случајот „Монструм“ одржани се 35 рочишта.

Обвинителството за масакрот гони седум лица, од кои две се во Косово каде што издржуваат затворска казна за недозволена трговија со оружје и се чека на нивна екстрадиција. Кривичниот суд на двајцата бегалци им суди во отсуство.

На наредните рочишта треба да се заврши доказната постапка и да закажат завршните зборови, а потоа би се објавила и пресудата за велигденскиот масакр.

Прашање е дали е ова предизборна пропаганда или навистина ќе ги натераат Албанците да ни ги изручат овие нивни херои?
А можеби сконтале дека Косово никад нема да ни ги израчи и покрај признавањето и покрај целото тоа лижење газови, па ќе донесат пресуда без главнообвинетите извршители. Ако е така, свака им част значи. Можат на таков начин и на Хитлер едно судење да му напраат.

Друго нешто,
централната богослужба за Велика Сабота, од пред две години се одржува во Радишани, а не во Соборниот Храм (ако грешам поправите ме).
Ја би го потсетил на Груевски дека со прелокација на богослужбата и со споменици нема да ги смири духовите, туку со извршување на правдата. Се надевам дека со признавањето и сите други попусти за Косово, ваљда стекнал барем малце наклоност од нив за да им каже да ги изручат овие.
или не?

Последно уредено:
А дали од наша страна е побарано да ни ги дадат ? дали се спроведени сите потребни чекори за да ни ги испорачаат,од наша страна зборувам ? како би ги натерале Косоварите да ни ги испорачаат во Македонија ? Би требало да постои некој начин,да му е*ам векот...

Ова е сето замачкано и ништо не се знај , искрено јас многу неверувам дека се овие вистинските сторители , времето си поминува и полека се се замачкува со ова

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom