Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Власта во Македонија е заложник на албанските интереси, не од вчера.
Тоа што им се прави на семејствата на децата, нема никаква смисла.
Кога тогаш некој ќе треба да ја земе правдата во свои раце.
Вакви приредби ќе гледаме уште од Албанците. Ова, за жал, нема да биде последното грозоморно злосторство кое ни го прават.
Да има правда добро ќе биде, вака која правда ???? :facepalm:

Зарем некој очекуваше дека ќе признаат? А алибито им е баш цврсто, биле во џамија. А пак овој „сведокот“ кутриот не знае каде да тргне. Колку наивно е сето ова. Го присилиле, па он од страв признал нешта што не се точни, а сега бестрашно кажува дека лажел заради пресија!!! Има една српска поговорка: ПАМЕТНИ ПРИЧАЈУ, ЛУДИ ВЕРУЈУ!

Оној па нивниот адвокат на секое интетвју иста изјава дава инаку за греота стварно се роднините највеке а овие сигурно нема да признаат кај се видело албанец да признае дека е виновен на нив дури и амнестија им даваат се повеке се сомневам дека нема да останат во затвор уште долго иако се обвинети за тероризам некои од нив.

Оној па нивниот адвокат на секое интетвју иста изјава дава инаку за греота стварно се роднините највеке а овие сигурно нема да признаат кај се видело албанец да признае дека е виновен на нив дури и амнестија им даваат се повеке се сомневам дека нема да останат во затвор уште долго иако се обвинети за тероризам некои од нив.
Тоа е поентата во целата оваа работа за жал :facepalm:

Претпоставувам, а не тврдам. Инспекторите веројатно му рекле дека другите признале се, па останува уште он да признае за да се комплетира приказната, и така он си ја раскажал таа содржина, но подоцна дознава дека они не ништо не кажале, освен он. И ајде сега бил под присила! Како да не! Само го излажале дека признале и другите. Нагласувам дека никого не обвинувам, туку само претпоставувам. Се надевам дека целото обвинение не се базира на неговата изјава, туку дека имаат силни докази кои ќе докажат дека они се виновни. А ако не, баш ќе ми биде жал, зашто тажно изгледаат ако им се симне обвинението.

Брат му избегал зошто требал да одлежува казна во рок од 1 година а тој дента, за време на убиството бил во суд во врска со друга работа што го судат, па после на нива. Абе колку лабаво ова си го изјавуваат, како јас кога ќе ме прашаат што сум правел дента и си одговарам, абе бев на работа, па наместо дома отидов на кафе да се видам со другар еден и после тоа отидов дома а успат бев до продавница да купам чипс зошто вечерта требаше да ми дојдат гости.

Едниот осуден од година дена, другиот си иде во суд за „нешто“ и случајно оружје во подруми, со братучедите обвинети ретко се гледа. Па пичка ли му матер, вака од страна изгледа како скроени да се за да го направиле тоа, се' да им.....

Jaс одма приметив дека се тие,по суратите,поготово тој ќелавиот.

Брат, 90 и нешто проценти од ова исламциве на битпазар и сегде низ државава каде што ги има се сомнителни фаци. Никакви.

Не треба доказ за гнидава,суратот се кажува....

13[9].jpg

Мене ми изгледа...тешко ќе оди оваа работа (изјавите и сведочењето).
Па зарем до толку сме наивни...па да очекуваме,признание...и да признаат.....да ние ги убивме....!!!!!!!!!
Како прво мислам дека тој ќелавкото(адвокактот) добро ги поддучува:facepalm:

http://www.time.mk/read/9b1df5cc00/b5b9d5ffd7/index.html

Понекогаш помислувам дека сето ова го заслужуваме и полошо. Заслужува ова држава да и се отцепи третина од територијата па да се свестиме.

Лустрирале директор на училиште кој во плурализмот, значи во независна Македонија, кодошел албански националисти. И сега озбилно очекуваат некој да соработува со службите на државата и да ја штитат од домашни и странски непријатели.

Јас лично не би, можеби и соработниците и во случајот Монструм за едно 10-20 години ќе бидат прогласени за кодоши и ќе бидат лустрирани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom