Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска беше погребан еден од другарите на децата кои беа убиени кај Смиљковско езеро кој тој суден ден требало да тргне со нив но во последен момент се предомислил. Нека заврши веќе ова проклетство... Другарите го чекаат во рајот. Почивај во мир пријателе...
Што се случило?

Можеби не е тука место, но можеби е, да се запрашаме што оспоруваа и зошто се чувствуваа навредени, кога министерката излезе со соопштение дека убијците биле радикални исламисти кои се бореле на некои радикални исламистички страни? Во тесен период читаме вести како веќе тројца македонци загинаа во Сирија во таков контекст!!!!!!! Не би коментирала луда идеолошка матрица, освен тоа дека секој кој мисли дека убивајќи се стекнува со некаков рај, тогаш тој рај е пеколот, а шеф во тој рај е ЃАВОЛОТ!!!! Во тоа бидете сигурни!!!! Основниот Божји принцип го нарушуваат, а тоа е дека Бог дава живот и Он има власт да го земе! Како може да се толку ограничени, верувајќи дека еден семоќен Бог ако сака не може да одземе животи, па чека они да убиваат!! Поглупаво и нискоинтелегентно нема!!!! НИТУ ЕДЕН ШТО УБИВА, ШТО ОДЗЕМА ТУЃ ЖИВОТ НЕ МОЖЕ ДА ОЧЕКУВА ДЕКА ЌЕ ДОБИЕ НЕШТО ДОБРО, РАЈ... ИЛИ ДЕКА МУ СЛУЖИ НА БОГА!!!! Они не го познаваат Бога!!!! Страшна самоизмама!!!!

Јас не живеам во МКД, но сум дојдена на гости... Се запрепастив кога во центарот на Битола видов еден типичен примерок на вахабиста, долга брада, поткусена панталона, мрачен и бесен поглед!!! Морници ме полазаа по тело од близината со една таква појава, знаејќи каква психолошка содржина се крие зад тој физикус!!! Тоа све треба да проверуваат институциите на државата - каде оди, што прави, каде се "шета" вон државава итн ... Инаку многу ми е жал за дечкиве што ги изгубија животите заради забегана секта!!!! И како што велиш - тие не му служат ма Бога, туку на ѓаволот!!! Животот е Божја креација и само Тој може да го земе!!!! Секој што убива ќе одговара за убиство!!! Нема оправдание за тоа!!!!

Јас не живеам во МКД, но сум дојдена на гости... Се запрепастив кога во центарот на Битола видов еден типичен примерок на вахабиста, долга брада, поткусена панталона, мрачен и бесен поглед!!! Морници ме полазаа по тело од близината со една таква појава, знаејќи каква психолошка содржина се крие зад тој физикус!!! Тоа све треба да проверуваат институциите на државата - каде оди, што прави, каде се "шета" вон државава итн ... Инаку многу ми е жал за дечкиве што ги изгубија животите заради забегана секта!!!! И како што велиш - тие не му служат ма Бога, туку на ѓаволот!!! Животот е Божја креација и само Тој може да го земе!!!! Секој што убива ќе одговара за убиство!!! Нема оправдание за тоа!!!!

Нема веќе доверба меѓу нас, и тоа ми изгледа најстрашно.

Нема веќе доверба меѓу нас, и тоа ми изгледа најстрашно.

Никогаш и немало.

Секојпат им било прогледувано низ прсти, и се создавала лажна слика на меѓусебна доверба.

Никогаш и немало.

Секојпат им било прогледувано низ прсти, и се создавала лажна слика на меѓусебна доверба.
и сега одма ќе бидеш демантиран од спротивниот табор :pos:

Никогаш и немало.

Довербата тешко се гради, а лесно се руши! Потребно е и од двете страни да се покажат дела на добри намери и соживот, надминување на старите рани и болки со нови излекувани постапки. Секој да си ја живее својата вера, нација, простор, ситуација, без да го загрозува другиот, без да го понижува... Кога треба помош, да си помагаме едни на други, а не да се злорадуваме кога "противникот" е во невоља. Поинаку не може, другото ќе доведе до бесмислени жртви, умоболни виновници, поместување на живеалишта, иназадување, омрази и секакви глупости!!! Ни треба концепт на помирување, на смирување и разбирање на разлики... Концепт на висока и широка култура, здраво општество. Границите кои се само во нашите срца да се растурат и сите да живееме под ова сонце заедно, единствени во своите разлики, да ги сакаме и почитуваме, а апсолутните вистини се право на секој субјект, кој треба да го чека есхатолошкото живеење! Тогаш можеби повторно ќе го доживееме истиот концепт на добрите намери :-)

Довербата тешко се гради, а лесно се руши! Потребно е и од двете страни да се покажат дела на добри намери и соживот, надминување на старите рани и болки со нови излекувани постапки. Секој да си ја живее својата вера, нација, простор, ситуација, без да го загрозува другиот, без да го понижува... Кога треба помош, да си помагаме едни на други, а не да се злорадуваме кога "противникот" е во невоља. Поинаку не може, другото ќе доведе до бесмислени жртви, умоболни виновници, поместување на живеалишта, иназадување, омрази и секакви глупости!!! Ни треба концепт на помирување, на смирување и разбирање на разлики... Концепт на висока и широка култура, здраво општество. Границите кои се само во нашите срца да се растурат и сите да живееме под ова сонце заедно, единствени во своите разлики, да ги сакаме и почитуваме, а апсолутните вистини се право на секој субјект, кој треба да го чека есхатолошкото живеење! Тогаш можеби повторно ќе го доживееме истиот концепт на добрите намери :)

stravuvam deka tvojata zhelba e utopija

http://www.sitel.com.mk/node/93555

Уапсен нов осомничен за убиствата кај Смилковското Езеро

Уште едно лцие е упсено за случајот Монструм, дознава Press24 од полициски извори. Спореднашите информации, станува збор за 28 годишниот Сами Љута, кој попладнево бил уапсен на граничниот премин Блаце при обид да ја напушти земјава. Нашите извори велат дека по наредба на Јавниот обвинител со посебен извештај е проширена истрагата за петкратното убиство кај Смилковското Езеро по што на Љута му е изречен 30 дневен притвор по наредба на Истражен судија.
За масакрот на Смилковци на Велики Четврток пред минатата година.
Судскиот процес за “Монструм” стартуваше на 20 декември. На обвинителната клупа се Фејзи Азири, Агим Исмаиловиќ, Рами Сејди и Хаки Азири. Алил Демири и Африм Исмаиловиќ, кои се обвинети за директно извршување на убиството, се обвинети и се наоѓаат во затвор во Косово за нелегално поседување оружје

И во првата акција беше апсен дури го има на полициска снимка!

На бил пуштен заради немање докази, кои подоцна биле прибавени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom