Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
залудно е да се коментира на темева :(

Очекувам протести после петочната молитва за тој мафијашот што го уапсија во Грчец и што го бараат уште неколку Европски земји за издржување затворска казна ,како ова било монтиран случај , како албанците биле угнетувани од каурите и не биле криминалци , како имало уптреба на прекумерна сила со специјалци го уапсиле и сл.

Очекувам протести после петочната молитва за тој мафијашот што го уапсија во Грчец и што го бараат уште неколку Европски земји за издржување затворска казна ,како ова било монтиран случај , како албанците биле угнетувани од каурите и не биле криминалци , како имало уптреба на прекумерна сила со специјалци го уапсиле и сл.
Za niv ubicite ne se ubici,dilerite na droga ne se kriminalci(normalno ako se Albanci)I cabe e so niv objasnuvanje,za Monstrumite gi naucil nekoj advokad da vikaat ova e mnontiran slucaj,i imas na sekoe prasanje od novinar na nekoj demonstrant,aaa ovo e montiran slucaj,i go imas istoto od 10.000 luge...Eden od niv ako znae sto znaci montiran slucaj jas prv ke baram da gi oslobodat site zatvoreni...
http://www.mkdnews.com/2014/08/policijata-go-razbi-krimnalnoto-duvlo-vo-skopski-grchec-video/

Полицијата го разби кримналното дувло во скопски Грчец (Видео)[DOUBLEPOST=1408152676][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1408152997][/DOUBLEPOST]http://www.mkdnews.com/2014/08/alba...stemot-vo-zemjava/?fb_ref=recommendations-bar

Албанците од дијаспората сакаат промена на системот во земјава

Последно уредено:
Хапсењето на овој Нуиши, чие име се спомнува уште од времето на атентатот на Глигоров, е за поздравување, само не му е местото тука, треба да се отвара нова тема - криминалци (или па можеби има), и таму да се коментира.

Не очекувајте многу од Али Паша. Доволно кажува и неговиот ник:

Првите напади почнале во 1769 година, а градот бил целосно уништен и населението протерано во 1788 година од војската на Али Паша Јанински. Има многу влашки песни кои ја опеваат суровоста на Али Паша и неговите јаничари.

Не очекувајте многу од Али Паша. Доволно кажува и неговиот ник:

Првите напади почнале во 1769 година, а градот бил целосно уништен и населението протерано во 1788 година од војската на Али Паша Јанински. Има многу влашки песни кои ја опеваат суровоста на Али Паша и неговите јаничари.
И?
Целта на постот?
Или чисто +1?

Сериозно?
А што беше Аце големиот? Миротворец ли?
А гегите и тоските биле мирољубиви племиња, нели? Ни убивале ни пљачкале.

За мене Аце не е никаков херој, ни Самоил (за кој тврдам дека бил Блгар). За мене вистински херои се оние кои ја бранеле, било преживеале, било загинале, и оние кои ја создале државава. Па и по нејзиното создавање имаше војна, и бранителите според мене се херои.
И од моето семејство отидоа неколкумина да бидат бранители. Дедо ми самоволно се пријави, а имаше “срцево заболување“. Дали убил некого? Не. А дали бил во можност? Бил, но ги пуштиле. Дали вашите „херои“ истото ќе го направеа!? Чисто се сомневам.

Да не излегуваме од темава.
Ова е резилтат на неефикасноста на религиските школи и групации. И ова е резултат на тој национализам (па и шобинизам) кој е застапен на 2-те страни. А албанците, според мене, се криви поради тоа. Јас познавам и албанци со кои може нормално да се разговара, но познавам и албанци кои јас би ги сместил во лудница. Секаде има луѓе и нелуѓе. Но проблемот е во албанската младина. Дали си видел како се однесува таа?

И кажи ми кој нормален (мислам на личност) на својата навивачка група ќе и даде име на една групација која го подржувала фашизмот?!

Џабе му пишуваш семка е у главата не разбира
Пуно максимално ги брани албанците во секој поглед. Што е во ред. Нека ги брани, и јас ги бранам своите. Но нека биде реален.

А пашата е идиот. Целта му е да провоцира и шири тензии. Кога ќе видиш човек кој води кон тоа дека под нечива окупација се живеело подобро, па и за тоа дека добро били косењето на потчинетиот народ, заклучи дека нешто со него не е во ред.:)

Заклучокот е нема добри од племето ,може пред тебе ке ти се прави добар да ние ја сакаме македонија , ние сме Македонци, не сме терористи , тие што прават се само една група .,ние не сме такви , каурите ги угнетуваат македонците , а у чајџилница кога ке седнат коват планови како да ти забијат нож у грб , и планови за етнике шкиптаре

Заклучокот е нема добри од племето ,може пред тебе ке ти се прави добар да ние ја сакаме македонија , ние сме Македонци, не сме терористи , тие што прават се само една група .,ние не сме такви , каурите ги угнетуваат македонците , а у чајџилница кога ке седнат коват планови како да ти забијат нож у грб , и планови за етнике шкиптаре

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom