Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Реакција на Тирана за протестите во Скопје

Албанското министерство за надворешни работи реагираше по повод случувањата на протестите во Скопје, при што изрази загриженост поради, како што се наведува, насилството на полицијата врз демонстрантите.

reakcija-na-tirana-za-protestite-vo-skopje-193373.jpg
Во соопштението што го објавија албанските медиуми се вели:„Албанското МНР изразува загриженост поради насиството што го употреби полицијата за време на демонстрациите на Албанците во Скопје“.

Тирана бара од македонските власти, судските институции да гарантираат праведен судски процес кој ќе се се базира на аргументи против шестмината Албанци.

„Насилството кое е применето не служи за да помогне во осветлувањето на случајот и ги нарушува меѓуетничките односи и хармонија на заедниците“, стои во соопштението.

Албанското МНР ќе продолжи со внимание да ги следи настаните во Скопје и ги повикува страните да искажат воздржаност.

Македонското министерство за внатрешни работи, пак, во петокот попладне соопшти дека во насилните демонстрации биле повредени дваесетина полицајци и неколку демонстранти, а биле проведени шест лица.

Според македонската полиција, поголем број демонтранти со камења и тврди предмети попладнето ги нападнаа полициските службеници кои ги обезбедуваа ненајавените протести. Демонстрантие палеа предмети по булеварите во централното градско подрачје и ја оштетија фасадата и неколку прозорци на Основниот суд Скопје 1 - Скопје.

http://kajgana.com/reakcija-na-tirana-za-protestite-vo-skopje

Полицијата почна да пушта патроли низ Чаир. Ненормалниве изгледа пак ќе се собираат.

Тажно е вакви информации да дознаваме на форум. При 2 милиони портали, телевизии, радиа. И овој пат нашите новинарчиња чекаат да украдат некоја вест од медиумите на албански и после да ја препостираат до бескрај.

Едит, за Фројд погоре, еве мој пост у темата за полицаецот од Гостивар, ме заинтригира баш да видам што сум пишала:

Сеа душевно добра сум или да си се сместам на психијатрија?
Ne treba da si frojd ili psihijatar za da konstatiras deka nekoj sto pisuva "kompleten narod e incestoiden i treba da umira od rak" e psychiatric material :D

Последно уредено:
Полицијата почна да пушта патроли низ Чаир. Ненормалниве изгледа пак ќе се собираат.

нема шанса,изгледа ги пуштила да купат пипер и патлиџан по намалена цена.[DOUBLEPOST=1404557803][/DOUBLEPOST]
1:09 човекот што фрла со камен :icon_lol:

ова не се вандали,ова се дел од борците за човекови права.

Тие пред месец дена во Ѓорче беа вандали и хулигани !!!!!

sarcasm mode-ON

Последно уредено:
Што да реплицирам? Пишува некој од вас нешто?
Козоебачи, инцестни, племе, нека ги палат, нека ги пукат, нека убиваат сите до еден, и што уште не....
Мене не ме плашите, ниту било кој албанец, само го покажувате вистинското лице, вие никогаш не сте сакале мир, вие сте сакале едната страна да биде згазена цело време, вас најмногу на свет ве боли еднаквоста.
Малку по малку ги убивате и тие макдонци кои навистина сакаат мир, вие не сте криви, ова пропаганда не е од вчера, ова пропаганда ја искусиле и вашите дедовци. Сепак не обвинувам никого, вие сте само жртва. Вината е во друго место. А само едната страна се бори против нив, таа газената, а таа со постојана четка во мозокот игра според диригираното, а останатите ќутат, а знаат дека нешто не е во ред, сепак ретки исклучоци кои чекаат нив да им дојде редот.

Лицемерие без крај, во ѓорче се гордеевте (со ретки исклучоци) како вашите херои палеа кршеа, ја пцуевте полицијата која ве попречуваше со зборови: немојте бе. Етничко чистење. Молотови коктели се подготвуваа пред полицијата.

Ги поздравувам модераторите, браво за нив.

Razberi veke ednas-so luge ima sozivot. Vie ne ste toa.

Ниту еден Албанец не го осуди вчерашното насилство врз полицијата и државните институции од страна на муџахедините. Дури од Албанија стига официјално соопштение дека полицијата применила несоодветна сила врз „невиното„ население. Класичен пример на едниство кога се почнува од џамиите и нема јас сум паметен јас мислам вака јас мислам така туку сите се како едно. Ова не важи само за Албанците туку комплетно за целиот муслимански свет. Од друга страна сигурен сум дека слепците во Европа и Америка повторно ќе успеат да ја најдат кривицата во институциите и ќе застанат во одбрана на „невиното„ албанско население кое вчера „ на мирни „ протести го искажа своето демократско право на протест.

САД, НАТО, ЕУ и компанија ги осудија насилните протести а не институциите што и мене ме зачуди, а Тирана, Бериша, Пантери, пуноглавци и останати нека продолжат со заканите. Се слушаше Алаху акбар, УЧК, чиста Албанија на денот на независноста на САД и тоа е единствена причина што ДУИ не застана зад истите протести. И тие више неможат да го контролираат монструмот што го создадоа.
Осудените ќе скапаат во затвор, албанците без разлика која албанска партија ги претставува во парламентот ќе продолжат да ја поткопуваат државата а Груевски и останатите квазипатриоти ќе шетаат по азиски sweatshops за кои ќе треба да се радуваме што ќе ни ги донесат тука.
На Македонија и требаат барем уште 50 години созревање за да се создадат здрави институции и државен систем. Проблемот е што опстанокот на истата држава во оваа форма не е загарантиран ни за наредните 5 години.
Не се шетајте у средини каде што живеат албанци за да не попиете нож или куршум поготово наредниов период.

Ебете го командант (пинк) Пантер ,МВР ако сака да го реши ова и да спречи ескалација на немирите нека повика на одговорност на Оџите од Јаја Паша и околните вехабистички џамии .

Тие ги организираат шипптарите против се што е устав, владеење на право, државни институции, демократија во Македонија! А оџите нека кажат под чија директива и нарачка го прават ова .

Протестантите не се симнаа од планина за оној циркузант командант Пантер да ги организира, од џамија излегоа и директно удрија врз полицијата и државните институции .

Нека не ве лажат Орките на форум дека ниеден Оџа не повикувал на немири кога од џамијата после молитва се собираа да удрат и демолираат.

Шипптариве викаат вчера полицијата била насилна ахаххахахахахахахах,немој не ме радуј:pos::tapp:
немаат они осетено вистинско насилство од страна на ебр...:)

gledas za razlika od vas,vie tepate deca i civili a nemate madinja kako policija da se spravite .e tolku ste hrabri majkata

Zarushija, sakam da vi napisam poema za vasata hrabrost. Ke odi vaka-kako vasite pripadnici bile napadnati so trski za riba i oni hrabro posegnale po kalshite i onaka, nindza stil gi ubile zlite slavomaqedonisht deca. Posle toa hrabrite sqiperit izlegle na protesti kade hrabro palea se sto mozea da najdat na ulica i hrabro mu kazaa na svetot kolku se sploteni da gi stitat svoite heroi.

Biva?

Дечки, информации од прва рака.

Татко ми работи во салонот на Т-Мобиле на бит пазар, сега пред 10 минути шефицата им се јавила и им наредила да ги напуштат салоните, и еве го сега на пат накај дома е татко ми.

Најверојатно пак ќе има судири, така да ако планирате да идете натака, немојте.

Мора и они да излезат како и ние што бевме. Нели, не сакаат да идат само еден ден, мора цел град да се запаљи....нека земе некој тенк нека им свирне таму.

Dali incestuoznive divjaci sfakaat deka vaka samo ke gi jaknat desnicarite vo Evropa? Ne? Nemate mozok? Ok.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom