Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Протестите ескалираат. Неколку стотина граѓани, главно млади лица, почнаа да ги напаѓаат полициските кордони пред судот, при тоа обидувајќи се да ја пробијат оградата. Засега полицијата не возвраќа, туку се обидува да воспостави ред.

Извор

Протестите ескалираат. Неколку стотина граѓани, главно млади лица, почнаа да ги напаѓаат полициските кордони пред судот, при тоа обидувајќи се да ја пробијат оградата. Засега полицијата не возвраќа, туку се обидува да воспостави ред.

Извор

И одма во текстов го начекуваш ова....

"Неколку стотини граѓани, главно млади лица, се собраа веднаш по попладневната петочна рамазанска молитва во Јајапашината џамија, а во моментот протестантата колона е во близина на Бит пазар. Засега е мирно и без никакви инциденти"

Македонско новинарство

^Мислам дека е од оние текстови што ги обновуваат. Параграфот најгоре е најтазе вест. Само не се јасни, треба време да ставаат кај секое обновување.

Извор
Не заебавај, кај смее да возвраќа. Не е ова Ѓорче па удри кому иде. Овде како пичиња ќе се повлечат, исто како што направија кога покушаа акција против продавачите на цигари и петарди на БитПазар. Се знае кој е газда у државава и кој може да праи што сака. Апсолутно беше предвидливо ваквото двојноаршинско однесување на полицијата.
Вака отворено да нападнеа Македонците во Ѓорче, пепел ќе ги стореа. Овака, само ги претепаа.

http://www.telegraf.mk/aktuelno/hro...jot-monstrum-kamenuvana-policijata-pred-sudot

Моментално на мирниот протест се пука. Информации од прва рака.

Да не знаеш за кого да навиваш... ма да јас еве оптимистички ќе се надевам дека доследно полицијата ќе примени сила како во Ѓорче, ќе поапсат секој што крши и прави неред, ќе има пријави и ќе си платат штета за 7 дена. Да не се чувствуваат обесправени не за друго.

Моментално на мирниот протест се пука. Информации од прва рака.
Ако, џихадистиве нека ги спукаат џандарите, па после пак МВР нека им попушта на муџиве, а нас нека продужат да не малтретираат.[DOUBLEPOST=1404476332][/DOUBLEPOST]
Да не знаеш за кого да навиваш... ма да јас еве оптимистички ќе се надевам дека доследно полицијата ќе примени сила како во Ѓорче, ќе поапсат секој што крши и прави неред, ќе има пријави и ќе си платат штета за 7 дена. ...
И кога се разбудивме - ноџињата откриени....

Насобраните во протестот против пресудата за случајот „Монструм“ со камења удрија по полицијата. Откако тргнаа од пред ТЦ Чаирчанка тие наидоа на полицијата пред Основниот суд каде со камења почнаа да фрлаат по полицијата. Илјада главно млади луѓе скандираат пароли во кои може да се слушнат зборовите „Полиција“, „УЧК“, „Терористи“, „Алах Акбар“. НОсат албански знамиња и знамиња со исламски обележја

Религија на Мирот....

Ме интересира колку демонстранти сега ќе уапси полицијата. Или за муџахедините е дозволено да каменуват полиција.

Најтажно е што после кога Брко ќе излезе на пресконференција, ќе каже дека протестите поминале во најдобар ред.

Еден барем од македонската влада да видев да живее ваму, еден патриот.

На страна тоа, мене ме интересира дали пак "успешно" ќе ги одбијат до мостот битпазар и ќе се вратат како да после мостот тоа не е Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom