Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.333
- Поени од реакции
- 26.902
Знам дека не ги интересира и сум налетала на такви што не ги интересира како размислувам... и сум наебала! Ама тоа не значи дека треба да се исфрустрирам до степен што ќе станам сериски убиец. Конкретно, непријатели ќе ми станат луѓето што размислуваат како нив, не и оние што се ок, ама поради некакви влијанија, ги сметате како дел од нив, а не се. Знаеш ти добро што зборувам, мубаетот со „Сите жени се курви“.
Грешно е тоа што секој кој е добар, го третирам како еднаков? Значи денес е криминал да бидеш алтруист, тогаш ти си глуп, наивен и затупен.
Е браво бе! Каде ви отиде човештилакот?
До каде сме со егото?
Супер, арно ама полицијата не си ја врши работата, не му служи на народот и не го заштитува. Политиката гадно е вмешана и ги има така добро измрсено конците, излез нема. Чаре?
Апсурд е да бараш да те заштити некој кој не те вреднува како живо суштество.
Чекај сега, прво не ми продавај финти со алтруизам кога веќе изјавуваш дека убаво би било жешките глави да се убијат меѓусебе. Така ли алтруизам ќе правиме? Нели треба цивилизирано да ги оладиме? Второ нити треба да станеш сериски убиец нити треба сите да ги третираш лошо. Ко да ние сме прости и не сме комуницирале со други народи или други религии. Да јас сум склон кон генерализции. Секогаш сум бил, многупати се имам објаснето зошто. Ако 5 на 100 луѓе од одредена група се добри не можеш да ми кажеш ти на мене-не треба да се генерализира. Не си глуп ако си алтруист кога треба. Глуп си ако си алтруист кон човек кој знаеш дека ќе ти го крцне ножот а ти подава рака демек еве другарчиња сме. А ти место во најмала да се тргнеш му идеш во пресрет. Е тоа е глупост.