Манијаци за џипови

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
да Мерцедес ГЛ500 Брабус 380 или 460КС ѕверотина
Јас би рекол неостварен сон за 99% од смртниците... дури и да го имаш со 460 кс, потрошувачка од 30 литри и ѓаол и пол за регистрација нема да можеш да го возиш.

Јас би рекол неостварен сон за 99% од смртниците... дури и да го имаш со 460 кс, потрошувачка од 30 литри и ѓаол и пол за регистрација нема да можеш да го возиш.

само во гаража да стои и очите да си ги плакнеш:vozbud:

E сега, тоа е прашањето. Која му е намената. Како што видов по нет, овие имаат и блокажа на диференцијалот, нешто што Нива и Уаз го немаат, а е доста корисно. Од друга страна имаат срање мотор, ги нарекуваат и Украински Хамер, но под хауба имаат мотор со 40 кс. Тоа што битолското има мотор од Лада, највероватно е заменет.

Дека се уникатни, нема збор, исто така одлични се ако си мерак за отворен кров, а исто така јако би било на муцката да му нацрташ некои заби или незнам интересен трајбол, има да привлекува внимание секаде каде што ќе се појави.

п.с. Ако во ова влегува мотор од Лада, дефинитивно влегува и дизелаш од Фиат без поголеми преправки, така да со малку пари и креативност може да се има уникатно и препознатливо возило.

п.п.с. Ако најдеш Уаз или Нива за 1000 евра (да се во солидна состојба) да ми јавиш :) Сите кршови ги продаваат над 1500. Вакво ако го земиш за 400-500 евра имаш уште 1000 за да го досредиш. А да не ти споменувам колку ќе фрлиш за Нива или Уаз од 1500 евра да го направиш во возна состојба.

Се согласувам со скоро се,освен со делот за нивниот мотор,имаат мотор од Тавриа, 1.1 со 53 КС а не 40 :smir:
А инаку тоа растурено е дека сакам посредено малце да ми биде,или тоа ама поевтино нормално. А се средува топ инаку :pos2: а собира и мотор од Голф 2 и слично....

Вакво купија од фирма за 300-400 евра, речиси ново... и уште така стои, не се вози. Подобро Нива или Уаз за 1000-2000 евра отколку вакво нешто.

Дај да им го купам на тие што не го користат :pos2:

uaz-patriot-gazeta.jpg

Ova e najnoviot model na UAZ narecen Patriot.Dzipot e stvarno super dizajniran za rusko vozilo,da ne zboruvam za 4x4 performansi sigurno e super shtom e UAZ samo me interesira dali se prodava vo MK i koja cena odi.

uaz-patriot-gazeta.jpg

Ova e najnoviot model na UAZ narecen Patriot.Dzipot e stvarno super dizajniran za rusko vozilo,da ne zboruvam za 4x4 performansi sigurno e super shtom e UAZ samo me interesira dali se prodava vo MK i koja cena odi.
Го нема патриотот тука... само Хантер можи да се најде.

Ваков Уаз, Патриот, имам видено на СК таблички... А Хантерот би требало да го има во Бугарија.

Сигурно и го има некаде видеово...

комплетно украдена реклама од Мерцедес за нивната Г класа :pos:

во Бугарија има и Хантар и Патриот... цени накај 25000 лева,така барем видов по форуми

инаку рекламава до детал иста

:vozbud:

остај во Русија...тика колку е :wink: а фул опрема кај хантер се змигавци и резервно тркало :pos2: се зезам

Za sigurno znam deka ima servo,klima i aluu felni za drugo nz..
EDIT:PATRIOT na novo e 15000 dolari..

Poprvo so Lada samara ke pomines nis nekoj teren otkolku so novite fensi ''dzipovi''

Za sigurno znam deka ima servo,klima i aluu felni za drugo nz..
EDIT:PATRIOT na novo e 15000 dolari..

Poprvo so Lada samara ke pomines nis nekoj teren otkolku so novite fensi ''dzipovi''

е вака може :wink: така и Во бугарија му иде исто 25-30к лева.
Секоја чест на самарата :pos2:

Дечки има некој поима дал може тука да се најде Пинцгауер? :vozbud: Страшно проодни возила!

http://www.mogsrus.com/710K1758.html Да го купиме за слижбено возило на потфорумов :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Да батка во Гевгелија има еден Пинцгауер и тоа на мој другар, всушност на татко му. Инаку знам дека го продава ама не знам колку пари, но возилото е во супер состојба се работи на него, моторот стартува како пушка, 2500 цц Бензинец.... :wink: мислам дека ова доволно кажува со 4 диференцијали посебно на секое тркало. Никогаш нема да заборавам кога не возеше татко му на Кожув планина. Кога се слимнавме не знаевме како се викаме :vozbud::pos2:. Доволно е само да се слушне звукот од моторот.

Во недела би требало да одиме со него на Ски Кожуф... па ако не заборавам ке сликнам некоја фотка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom