Е како сеа не одговара? Ти викаш сме немало да постоиме. Па клубов имал и младински и резервен состав, се осврнале и на Виолет, Гаскел, Чарлтон. Ливерпул дал дел каков што дале и други клубови, исто ко што Ферги со неговата донација за судски трошоци беше еден од многумината кои го истуркаа случајот. Ако веќе идеме за најмногу, најмногу помогнале екс играчи на Манчестер Јунајтед кои се согласиле да работат како технички работници затоа што повеќето загинале во несреќата, но и затоа што клубот немал пари да ги исплати а сепак работеле за без пари одредено време. Не помогнал само Ливерпул и Форест, играчи понудиле и Астон Вила но Џими Марфи, помошникот на Базби сакал да се осврне на резервите и младинскиот тим. Колку што имам читано јас, овие играчи на Ливерпул Манчестер не ги земал баш поради ова, што сакале да продолжат со младинците, бидејќи во составот за 1958-59 нема играчи што порано играле во Ливерпул, но сепак е за пофалба сето ова, никаде не реков не
Исто така и Реал Мадрид заслужува високи почести затоа што Манчестер таа сезона бил главен фаворит и за ЛШ па откако ја освоиле, сакале таа шампионска титула нивна да му се препише на Манчестер, нешто што не го дозволила организацијата.
Сеа зашо знам дека ретко кој ќе ме разбере, секоја чест за Шенкли, испаѓа дека Шкотиве треба да ги учат Англичаниве како се живее со фудбалот, ама смешно е само да кажеш дека немало да се постои како клуб, тоа е се, не мислев нешо да те навредам.
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 12:21 ---
Се тоа ок ама дека пиша немало да постоиме ми беше смешно само, тоа