Мамурлук - дали знаете како се лечи?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Мајката му е ич да не пиеш:smir:, ама веќе ако пиеш, само кисела вода и лимони е спасот!!:wink:

Расолница бе му е мајката само за отрезнуење во овој период :)

За тешко 24 часовно труење со алкохол Нелит во аптека. Тоа се раствора во вода и е блуткаво. Се пие многу полека. Тоа ако не помогне тогаш само токсикологија...

rasolnica ili sok od drenki - prioritetno , ako te boli "tikvata" aspirin i svonko :)
pozZ

Ej sovetive se zakon!!! Jas obicno imam tezok mamurluk i ne mozem cel den od krevet da stanam ama uste sabajlevo gi procitav sovetive i 100% efikasni se.2 limuna na eks, gusti sok, 2 analgina isto i :angel1:

eve ja sho si praam :D
prvo cedivita po mnogu
poslem tush
i edno red bul4e ili kafe za 30min sum cakum pakum

како се викаше она што го рекламираат сега со дечконо што го имаат обесено на таван...
нафурај се на шо беше....
тоа мислам дека е против мамурлак...нели?

гледав на една емисија, доколку пред да заспиес се напиеш аспирин и после тоа си легнеш, утре сабајле нема ништо да ти биде (наводно). планирам да го испробам ова викендов :pos2:

Кога ќе станам од сабајле ѓабе ми се лимони, сокови, аспирини зашто што и да ставам во уста го повраќам. Мора да чекам 5-6 саати да ми се смири организмот. (зборувам за 0.5 литри коњак на празен желудник)

пред да си легнеш два парацетамола и ко нов(ова го гледав на тв,не сум го пробал,пробај па кажи ми:pos2:,да видиме дали ќе делува:pos2: )

1. Не љокајте вода како ненормални, само малку повеќе од вообичаеното
2. Не пијте раствор од сода бикарбона (го разара желудникот) Само исплакнете ја устата со тој раствор (гаргара) ќе ги неутрализира "изгоретините" во устата кои предизвикуваат ненормална потреба од вода.
3. Напијте се раствор (шумеќа таблета) од це витамин и магнезиум
4. Отспиј му ја добро

Мене најмногу ми помага ладен јогурт, ме освежува, а за главоболка се знае два аспирина :wink:. И многу вода ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom