Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
abe site pusaat oti gi gledat pogolemite is taka sakat da se vklopat vo drustvoto ali jas sum druga prikazka jas su "drustvoto" taka da ne pusam i ne mnogu pijam

Lucifer напиша:
Trava?????? Si probal pa da zboris???Ako ne treba.Mislam deka vo zivotot se treba da se proba(sea bukvalno ne me svakjajte) za da utvrdis eden stav a ne ko ke ti se srusi svetot do nemajkade ke ides i ke naprais se po red!!!Moe mislenje!!!

Леле бог да чуваи да брани и пак голови да му даваат! :ija: Зар треба да пробам се па да можам да си изградам став за нештата!? Негде прочитав дека дечко и девојка си ги одгризале прстите како знак на љубов, сега според тебе, треба и јас а го направам истото за да можам да кажам дали е глупо или паметно. Глупости...

А, заборавив да го кажам моето милсење за пушењето. Многу ми е глупо кога ќе слушнам "јас не пушам од фурање...". Ок , реално кој малолетник или тинејџер или како сакаш речи го , пуши (или почнал да пуши) од нешто друго освен фурање? Усптвари постои ли некој друга причина да се почне да се пуши освен фурање?

Љубов кон чадот? Опсесија кон нешто тенко и смрдливо во својата уста? Потреба за вовлекување нешто нечисто во белите дробови?

Анастазија напиша:
Љубов кон чадот? Опсесија кон нешто тенко и смрдливо во својата уста? Потреба за вовлекување нешто нечисто во белите дробови?

Зељак заборави да спомнеш преголемата желба да се умре од рак на бели дробови...:icon_lol:

filip_sk напиша:
Ne deckite na vozrast od 14-17 mislat deka vrtat sema so ke zapalat cigara, mislat deka se nesto ali..... so toa se tesat najverovatno...taka da!

Ima li nekoj da im kazhe kolku fantastichno uncool izgledaat so cigari pogotovo na taa vozrast?!?

Анастазија напиша:
Стварта е шо сите сме отруени, сакале или не.

Не баш. Друго е кога директно вдишуваш. Активен пушач да си не може да се спореди со дишење у просторија полна со чад или еве - по улица ко ќе одиш од колите што искачаат гасови.

MSV(support) напиша:
Стварта е шо сите сме отруени, сакале или не.

Па да, пошо и онака немат почит спрема непушачите и им дуват у фаца, сакат нејќет, и тој ќе се отруе. Кој сака да чури нека чури надвор а не помеѓу луѓе. Ама обично таквото мислење било глупо, плачипичкарски и смешно.

RealGirL напиша:
pusenjeto cigari ne e higiensko..ajdee ova prv pat go slusam:lud:
Mislam deka 4oekot sakal da kaze deka ne e higiensko zaso posle smrdis celo vreme na cigari, i kosata i oblekata ti se umirisuvaat.

Ja li4no ne pusam, ponekogas mi smeta koga sum u blizina na pusa4i. No nekad ne ni zabelezuvam. Ne sum ZA cigarite ali ne sum ni protiv onie koi pusat. Sekoj si pravi sto si saka.

Marata напиша:
А, заборавив да го кажам моето милсење за пушењето. Многу ми е глупо кога ќе слушнам "јас не пушам од фурање...". Ок , реално кој малолетник или тинејџер или како сакаш речи го , пуши (или почнал да пуши) од нешто друго освен фурање? Усптвари постои ли некој друга причина да се почне да се пуши освен фурање?
не, али после тоа ФУРАЊЕ преминало у навика и задоволство (у мој случај) и знам дека не ми личи на мои години да вокам дека ми е задоволство, али јебига, тоа е :)

Jas ne pusam i nikogas i ne sum imala potreba od cigari....

абе не можам да сфатам со има толку убаво у пушењето.Ништо според мене само да си го уништиш здравјето,и нејкам коа некој ке ми реце ја не пушам од фурање туку од шо ми се пуши.Баш сеа ми се има тоа десено

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom