Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
Аха еве еден ванаби центурион-уствари од античката фаланга е:)

do den denes neam probano cigara , a i ne sakam da probam cigara ne gi sakam mi smrdat mnogu so samiot chad sho pushi nekoj do mene ,a inache imav mnogu ponudi .. :) Ama ne sakam da pochnam nikako .

повеќето деца што ги знам на моја возраст пушат. еве јас имам 14 и уште не сум почнал,а нема ни да почнам.
ми викаат "ќе отидеш во средно и ќе пропушиш". ај баш да видам...

повеќето деца што ги знам на моја возраст пушат. еве јас имам 14 и уште не сум почнал,а нема ни да почнам.
ми викаат "ќе отидеш во средно и ќе пропушиш". ај баш да видам...

И мене така ми викаа па не пропушив.Ако имаш силна волја ниедно друштво нема да те натера.

Малолетниците главно започнуваат да пушат за да се докажат во друштво дека се фраери, а здравјето им е ставено во втор план. Уште на мали години се трујат со отрови... Што ќе биде кога ќе потпораснат. Ќе имаат катраносани бели дробови, на 25-30 години не ќе можат по угорница да се качат ни физичка работа да завршат без да се преморат, препотат и да останат без здив... Не е ни чудо што стапката на миокарден инфаркт кај млади луѓе од година во година алармантно се зголемува! Нездрава и нередовна исхрана, слаба физичка активност и цигари се најлошата комбинација која моментално се случува кај голем број луѓе... :toe:

Само да се покажат фраери.Инаку не ги сфаќам луѓето што пушат,да трошат пари без врска во ова време.

Само да се покажат фраери.Инаку не ги сфаќам луѓето што пушат,да трошат пари без врска во ова време.

Социјален елемент е цигарата. Пример, кога пред себе имаш ретко - наминувачки познаник, добро течат зборови уз цигара. Релаксирачки делува димот.
НАјбитен елемент е раката. раката има зависност, со корелација на умот. Не постои никотинска зависност.
Испробано!
од 18 навака скоро секој ден пушам по 1, 2, па и 3 цигари. Ако сакам, никогаш повеќе нема да запалам пак.

Инаку, се стекнува таа навика најдобро во годините додека не ти даваат лична карта. Па си највечи фраер у маало.

Социјален елемент е цигарата. Пример, кога пред себе имаш ретко - наминувачки познаник, добро течат зборови уз цигара. Релаксирачки делува димот.
НАјбитен елемент е раката. раката има зависност, со корелација на умот. Не постои никотинска зависност.
Испробано!
од 18 навака скоро секој ден пушам по 1, 2, па и 3 цигари. Ако сакам, никогаш повеќе нема да запалам пак.

Инаку, се стекнува таа навика најдобро во годините додека не ти даваат лична карта. Па си највечи фраер у маало.
Штом вујко ми,кој пушеше по 3 пакли,прекина,верувам дека секој може.Само зависи и од желбата на пушачот

Знам едно дете кое почна да пуши од 12 год, а сега е 15... Сега рацете му се тресат уште на таа возраст... страшно.

Се се почнува од 7,8мо одделение кога доаѓа периодот на курназење и сеа кој сака да биде фраер зима цигара у рука почнува со 2,3 дима и несвесно еден ден така станува зависник и се упропастува додека не му текне да престане а има и такви кои знаат дека се упропастуваат и пак пушат.

После долго, долгоооо време НЕпушење, денес ја запалив последната цигара како малолетник, а и за наредните неколку месеци/години најверојатно... нема ќеф во тие цигарите - чисто срање...

Немте да пушите од тоа полошо нема. Ќе ве фати рак и ќе умрете. Тоа е реалноста. Може сега ви е модерно и интересно. Ама реално, тоа е самоубиство, а смрта е болна, многу болна! Ракот боли многу.

На место да пушите правете друго. Пијте кафе....сок друго...али цигари нем

Имам 16 години и не пушам али не знаеш шо носи животот утре нели....така викаат..него една случка да ви кажам...Вчера баш си идам од скопје со воз у нај жешкото и у купево 4 ца седиме...и на тоа жешко на тоа потење цигари коа се расчурија тоа беше дамла..не дека ми смета димот ама на тоа жешко возух не се дише ја цигари дим ќе вдишувам...нема резон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom