Малцинствата во Албанија со заедничка декларација против пописните резултати

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

Те молам да престанеш со овие небулози :).

Пронајдов статут од 1950 за Албанската православна црква , кога Енвер си предлагал епископи . Еве ја листата на делегати
20z5jpu.jpg

Овие презимиња ти личат на албански ?
--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:40 ---
wbyn8k.jpg

28aq7ur.jpg

Пронајдов статут од 1950 за Албанската православна црква , кога Енвер си предлагал епископи . Еве ја листата на делегати
20z5jpu.jpg

wbyn8k.jpg

А што се вели во тој статут:

Официјалниот јазик на Црквата (се мисли на Албанската православна црква) е албанскиот , но во литургии може да се употребат и други јазици.

Што значи дека грците , власите , македонците слободно можеле да држат литургии на мајчин јазик.

Да тие имиња можат да бидат албански , јас ти реков дека ти имаш проблем со разбирањето , не можеш да замислиш албанец со име Никола или нешто друго.

Тенеќеџиу исто како Бојаџиу.

Прифт албанците го нарекуваат попот.

Бакали е турски збор.

Мертири , има смисол на албански.

Значи најголем дел се албански православни имиња и презимиња.

А ти чуди се.

Еве ти албанец со име Полизои (роден во 1988)
http://en.wikipedia.org/wiki/Polizoi_Arbëri

Албанец со презиме Бакали
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmut_Bakalli

Тенеќеџиу (Илир)
http://www.linkedin.com/pub/ilir-teneqexhiu/31/246/ba4

Опингари (Арди)
https://sq-al.facebook.com/ardi.opingari

Битро (Клевес)
http://www.mpcs.gov.al/zedhenesi/6-...n-e-ambasades-se-italise-ne-shqiperi-berlendi

Пано (Никола) - според ова што прочитав , овој нема шанси да е грк , туку албански патриот
http://albadansk.dk/?p=3802

Трендафили не ти е албанец :) ?

Бедули има еден куп на фејсбук (на пример Бледар Бедули , албанско име)

Папајани (Албиона) - АЛБиона

Сура (Гентиана) - ГЕНТ , го имаме @Genti. на форум

DHAMO (Арбен)

Боздо (Ено) - заменик министер во Албанија

Коконеши (Арт , Арбер , Елона , Арбен)

Обиди се да најдеш поинакви презимиња , вакви имаат еден куп албанци

20z5jpu.jpg

wbyn8k.jpg

28aq7ur.jpg

Ова значи дека албанците со арапски или турски презимиња се арапи односно турци???????
( Имери, Зекири, Схаќири, Алиу, Ахмети)

ПС. овој Кристо Пљаку да не е случајно презимето влашко?????????

Coconeshi (Kukunes) , Surra , Pano , Jorgo , Papajani , Dhamo , Mastakuli , Kuramana, Papakostandini, sto pravime so ovie ? Stom ima muslimani Polizoi , Bakalli i Opingari , tie se islamizirani Vlasi(Rremeni) bidejki tie preziminja gi ima na vlaskite grupi .
--- надополнето: 21 декември 2012 во 23:27 ---
ПС. овој Кристо Пљаку да не е случајно презимето влашко?????????
Plaku e makedonsko prezime , Plakoski mislam deka sretnav na socijalnite mrezi.

Coconeshi (Kukunes) , Surra , Pano , Jorgo , Papajani , Dhamo , Mastakuli , Kuramana, Papakostandini, sto pravime so ovie ? Stom ima muslimani Polizoi , Bakalli i Opingari , tie se islamizirani Vlasi(Rremeni) bidejki tie preziminja gi ima na vlaskite grupi

Ти најдов денешни албанци со такви презимиња.

Да да , а што не кажеш дека сите албанци се грци , власи и македонци ?

Пљаку = на албански значи Стариот , Старец.

Што значи дека Плакоски се асимилирани православни албанци , исто како што се тие од Реканскиот регион , имаш и на интернет човек кој кажува како станале македонци.

:)

Coconeshi (Kukunes) , Surra , Pano , Jorgo , Papajani , Dhamo , Mastakuli , Kuramana, Papakostandini, sto pravime so ovie ? Stom ima muslimani Polizoi , Bakalli i Opingari , tie se islamizirani Vlasi(Rremeni) bidejki tie preziminja gi ima na vlaskite grupi .
--- надополнето: 21 декември 2012 во 23:27 ---

Абе не глупирај се, не може со презиме да одредиш националност...................
Може да кажеш значење на презимињата штом се влашки!!
А особено ова ПЛАКУ сакам да ја чујам!!!!!!!1

Абе не глупирај се, не може со презиме да одредиш националност...................
Може да кажеш значење на презимињата штом се влашки!!
А особено ова ПЛАКУ сакам да ја чујам!!!!!!!1

Ne se nerviraj ,smireno :D, ti kazav Plaku e makedonsko :). Preziminjata ja otkrivaat nacionalnosta , bidejki se originalni .
--- надополнето: 21 декември 2012 во 23:36 ---
Ти најдов денешни албанци со такви презимиња.

Да да , а што не кажеш дека сите албанци се грци , власи и македонци ?

Пљаку = на албански значи Стариот , Старец.

Што значи дека Плакоски се асимилирани православни албанци , исто како што се тие од Реканскиот регион , имаш и на интернет човек кој кажува како станале македонци.

:)

Za ova ne navleguvam , nekoj drug neka te ospori .:)

Што да оспори , дека Пљаку на албански значи Старец ?
Тоа на транслејт се решава.

Пиши таму Plaku , ќе ти преведе Старец

Власите моментално треба да ги бараш во Грција како и кај тие што се изјаснуваат грци.

Ги презеде нив Грција , секоја чест за исклучоците.

Во Албанија ги нарекуваа Чобењ., Арумун итн.

Мислиш дека ги има повише од 8000 , тогаш барај ги кај грците , барај ги кај мешаните бракови , убеди ги дека имаат само влашка крв , иако се од мешан брак.

Барај и за албанците православци во Романија , биле многу успешни таму , ги имало и во голем број.

Ne se nerviraj ,smireno :D, ti kazav Plaku e makedonsko :). Preziminjata ja otkrivaat nacionalnosta , bidejki se originalni .
--- надополнето: 21 декември 2012 во 23:36 ---

А албанците со презимињата : Имери, Зекири, Схаќири, Алиу, Ахмети итн... што се????? чим си експерт за презимиња..............

А албанците со презимињата : Имери, Зекири, Схаќири, Алиу, Ахмети итн... што се????? чим си експерт за презимиња..............

Gegi -Albanci se tie . Da napisese i Tahiri vo nabrojanite togas ke napisev deka Tahiri se Toski .

И католиците исто така со католичките презимиња.

Улогата на власите никој не ја негира , но претеризам е да речеш дека православците не се албанци. Голем претеризам.

Власите моментално треба да ги бараш во Грција како и кај тие што се изјаснуваат грци.

Барај и за албанците православци во Романија , биле многу успешни таму , ги имало и во голем број.

Vlasite gi najdov vo Albanija (Valona , Saranda , Gjirokastro , Elbasan , Korca )

Familijata Ghica vo Romanija e vlaska familija ;)
--- надополнето: 21 декември 2012 во 23:57 ---
И католиците исто така со католичките презимиња.

Улогата на власите никој не ја негира , но претеризам е да речеш дека православците не се албанци. Голем претеризам.

Rekov deka se mnogu mal broj Albanci -pravoslavni , ne iskluciv totalno deka nema.
--- надополнето: 22 декември 2012 во 00:10 ---
А

Пано (Никола) - според ова што прочитав , овој нема шанси да е грк , туку албански патриот
http://albadansk.dk/?p=3802

Трендафили не ти е албанец :) ?

Бедули има еден куп на фејсбук (на пример Бледар Бедули , албанско име)

Папајани (Албиона) - АЛБиона

Сура (Гентиана) - ГЕНТ , го имаме @Genti. на форум

DHAMO (Арбен)

Боздо (Ено) - заменик министер во Албанија

Коконеши (Арт , Арбер , Елона , Арбен)

Обиди се да најдеш поинакви презимиња , вакви имаат еден куп албанци
Toj Nikolla Pano e cist Vlav .

.................................
Christo Papajani

Leonida Soura

Mihaela Bozdo

Marinela Coconeshi

Edion-Niko Dhamo'

Aco Pano

Thanasi Mastakuli

Elefteria Polizoi

Marko Opingari

Aurora Bacalli

Jorgo Bitro

Simona Trandafir

^

Vlasi

--- надополнето: 22 декември 2012 во 00:13 ---
Сура (Гентиана) - ГЕНТ , го имаме Genti. на форум

Sura Gentilli e Portugalka :icon_lol:

Вртиш кај вртиш и пак како да сакаш да ги направиш сите православни албанци за власи.

Зборуваш за големи бројки , а на терен ни приближно.

Еве сега слушам на интернет се основала конечно првата влашка партија (во 2012-та)
Според нејзиниот претседател во Албанија има од 140.000 - 250.000 власи. (кога го прашаа кај има најмногу власи , почна со некои села , некои мали општини , потоа го спомна Корча , Елбасан и Тирана (Тирана е нов град , и тоа муслимански) , па онда вели дека целта им е да го зачуваат идентитетот , да не исчезнуваат, да отворат по некои паралелки на влашки јазик итн. интересно , еднаш вели дека многу ги има , а онда на крај вели дека се трудиме да извадиме еден пратеник. (и тоа под услов да се промени избирачкиот метод , иначе нема да освојат ниеден) :)

Па д.г.ј , Албанија нема 20 милиони народ па овие да не можат да се пребројат , што е ова 140 - 250.000

Има логика да речеш 140-170.000 , ама овие цепаат бројки бе.
Македонците велат ги има 300.000 , грците 400.000 , власите 250.000
На интернет прочитав (најверојатно од некој влав) , рече дека ги има над 1 милион власи.

Кој синдром ќе беше ова.

80% од нив се иселија во Грција , уште имаат лице да речат дека ги има во вакви бројки.

Ако е вака , па кој к**ац они сами себе се угнетуваат , испаѓа дека се мнозинство во Албанија , а сепак угнетувани.

Што ли ќе беше Албанија за да ја наградат вака , да и дадат држава со 50% малцинства (под наводници).

Од друга страна еден куп албанци во Грција , Македонија , Србија , Црна Гора , останаа надвор од таа Албанија.

Нешто не иде тука не.

Има на пример албанци кои велат дека во Македонија има од 500.000 - 600.000 албанци. (Знаеш има логика , тука негде е)

Овие катастрофа се , пописите ги вадат по 5-10 илјади , а велат дека ги има по 300 илјади.

Не реков Гентили бе , Гентиана реков , разликата е преголема.

Албанија има 3,5 милиони народ , кое мнозинство бараш со 250 000 ??:eek: Инаку дај ми линк од Gentiana Sura ако постои , таква не најдов , само Sura Gentilli. И покрај што добар дел се иселија во Грција и Америка , сепак таа бројка на малцинства е реална. 1,4 милиони граѓани на Албанија се од малцинствата. Не се тревожи , Албанците се мнозинство.

Албанија има 3,5 милиони народ , кое мнозинство бараш со 250 000 ??:eek: Инаку дај ми линк од Gentiana Sura ако постои , таква не најдов , само Sura Gentilli. И покрај што добар дел се иселија во Грција и Америка , сепак таа бројка на малцинства е реална. 1,4 милиони граѓани на Албанија се од малцинствата. Не се тревожи , Албанците се мнозинство.

Ете значи , 1,4 милиони се мацинства , и 1,4 милиони се Албанци.
Пошто Албанија според пописот во 2011 има 2,8 милиони жители.

Сами себе го убијал малцинствата во Албанија , ова го нема нигде. Уживанција голема , колку се неписмени само , ги дриблаат албанците како сакаат , они не се свесни дека потекнуваат од античка Грција , античка Македонија , Влахија и шта ти ја знам.

Сите овие цивилизирани народи се слуги албански , што кажува кој е кој во Албанија.
Да ти кажам уште дека во Воскопоја градоначалник е еден МУСЛИМАН :)
Власите слуги на муслиманите.

Еве ти ја Гентиана Сура од Драч , се самоубила една влахинка , минусирај таму , колку останаа 699.999 нели.

http://gazeta-shqip.com/lajme/2012/...idhet-nga-kati-i-4-vdes-rruges-per-ne-spital/

Не се тревожи , сеуште ги има доста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom