Малцинствата во Албанија со заедничка декларација против пописните резултати

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
No pishale deka majcin jazik im e albanskiot/.............
Воопшто не го добив одговорот што го барав. Зарем неможе ли да бидеш од една националност а мајчин јазик да ти биде друг јазик? Не се разграничуваат национална припадност и мајчин јазик?

Еве на пример сигурно има Власи во Македонија кои што немаат познавања од влашкиот јазик и би рекле дека македонскиот им е мајчин јазик.

И за крај ако сепак тие се Албанци ме интересира зошто мислиш дека одбиле да одговорат дека се Албанци а воедно рекле дека мајчин јазик им е албанскиот?

puno vo se pogolem broj na razlicni temi stanuvas predmet na trolanje (ismejuvanje) so tvoite albansko nacionalisticki samouki stavovi....Ti kazav ke podnesam peticija do Adminot da ti go smeni nikot u Zeleniot pa koa ke treskas zeleni da ti odgovara.....do togas Happy trolanje....

Воопшто не го добив одговорот што го барав. Зарем неможе ли да бидеш од една националност а мајчин јазик да ти биде друг јазик? Не се разграничуваат национална припадност и мајчин јазик?

Еве на пример сигурно има Власи во Македонија кои што немаат познавања од влашкиот јазик и би рекле дека македонскиот им е мајчин јазик.

И за крај ако сепак тие се Албанци ме интересира зошто мислиш дека одбиле да одговорат дека се Албанци а воедно рекле дека мајчин јазик им е албанскиот?

Факт е дека само 84 % се изјасниле албанци, но не знаеме со сигурност што се тие 14%..........
--- надополнето: 15 декември 2012 во 22:35 ---
puno vo se pogolem broj na razlicni temi stanuvas predmet na trolanje (ismejuvanje) so tvoite albansko nacionalisticki samouki stavovi....Ti kazav ke podnesam peticija do Adminot da ti go smeni nikot u Zeleniot pa koa ke treskas zeleni da ti odgovara.....do togas Happy trolanje....

Ако не можеш да ме читаш иди У ПМ......
Јас лично уште не сум читал сериозен пост од тебе, навреда да, ама сериозен никогаш.........

Добро де не се тепајте.
Во Албанија 90% се Албанци а другите се неосознаени Албанци, што е сосем во духот на европските вредности и демократијата.
А за да биде уште поевропски и Албанија исто како и Бугарија се граничи сама со себе.
И Србија се граничи сама со себе кога сме веќе кај тоа.
Само Грција им дели малце. Таа не се граничи со никој.
Ете во кратки црти таков ни е балканот:facepalm:

Македнскиот национализам не постои за тебе, или како што кажа не е опасен???
Грчки национализам не постои?????????

Што кошмари имате жити бога, абе каква Голема Албанија, што се замарате повеќе, па албанец ако сака да се гордее дека е албанец треба да ве слуша вас и да ужива колку политичарите работат за албанска кауза........
Абе глупости невидени.....треба да му јебам мамета на Бериша што јаде гомна за свои партиски интереси.........
Вие глупи сте или што сте, каде сте виделе вие дека сакаме голема Албанија, може да знам каде???????????

А за геополитика си шампион, само продолжи, само го молам бога да го забележат твојот талент.............
--- надополнето: 15 декември 2012 во 21:13 ---

Македонски национализам .......... дај бе не ме смеј, каде тоа виде во Македонија или било каде на друго место ван Македонија Македонски национализам, за тебе е национализам тоа што некој Македонец во својата држава дома извадил/закачил МК знаме со 16-кракото сонце, или пак некој пуштил МК музика во своја куќа и во своја држава или пак некои деца ја пееле песната Гоцева раса .......... тоа за тебе е национализам, не зезај !
Или пак некои нацртале карта на Голема Македонија со Егеј и Пирин, меѓутоа не ја нацртале картата во Солун туку овде во МКД и тоа за тебе е национализам, мислиш дека народ од милион и нешто е опасен по своите соседи кои се далеку далеку побројни ........... смешно е на исто ниво да ги ставаш барабар и Албанскиот и Македонскиот национализам, вие сте 5-6 милиони, а ние сме милион и нешто .............. да бевме 5 или 10 милиони тогаш да речеме дека би требало да бидете подзамислени малку !
Б.Т.В. Македонците таму ниту тепаат/тепале Грци или Бугари, ниту пак испукале куршум кон Грчката или Бугарската држава и никаде во Грција или Бугарија не се веат МК знамиња, ниту пак некој МК политичар некогаш бил таму за јавно да повикува на сепаратизам .......... ама овде е обратно овде беа во СК и Тачи(од Косово) и Бериша(од Албанија) и јавно тропаа зелени, а сите вие во публиката аплаудиравте и после ми збориш за некаков МК национализам, а не си го гледаш Албанскиот национализам во сопствените редови !
П.С. Не сум јас никаков геополитичар, не ни сакам да бидам, јас го пишувам овде само она што лично го слушам, гледам и чувствувам, напротив вие ти и Дардуш сте најголемите геополитичари !

Факт е дека само 84 % се изјасниле албанци, но не знаеме со сигурност што се тие 14%..........
--- надополнето: 15 декември 2012 во 22:35 ---

Јас лично уште не сум читал сериозен пост од тебе, навреда да, ама сериозен никогаш.........

Факт е да ти ебам пичката мајчина сечена :)

Vidi puno ...ti sam se pronaodazs vo postovite moi i so ovoj post bas go potvrduvas onoa kolektivnoto sto go poseduvate vie albancite....toa ti e ...nego kako bese ....aaaa....Chivsha nona...ajt sea git.... rakmovno drugarce moe.....bidi mi zelen kao i uvek....

Циинично беше тоа моето, само покажувам колку ниско се паднати Албанците во Македонија со таа нивна борба за права.

Тоа си е нивен беден дух... можеби денес имаме фрустрација што дозволуваме(односно ни е наметнато) таквите да ни прават што сакаат по државата,но затоа ние низ историјата во било кој период имаме примери од луѓе колку сакаме,тие и еден кога ке ископаат од нафталин се радуваат како деца,додека за да си ги попунат дупките од митот кој си го создаваат крадат од нашите примери ...
--- надополнето: 16 декември 2012 во 07:45 ---
Ете вака цивилизирано се бараат права, а не со оружје и масакар врз мнозинското население каде ти си малцинство и секогаш ќе бидеш малцинство.
Македонскиот народ каде и да живее повторно покажа висок степен на цивилизираност. Ова треба да го учат и другите малцинства во сите земји.

И кога сме биле со оружје не сме правеле масакр врз невините што е многу битен момент ... :)
--- надополнето: 16 декември 2012 во 07:50 ---
Не знаев дека да си пичка е знак на цивилизираност.

Пиче ке си и ако нападнеш со повеќемина дете под 18 год,стари изнемоштени лица,жени,ти вооружен тие невооружени... туку и до утре да ти зборам,татарска глава тоа нема да го разбере...

многу внимание му посветувате на некој ПУНО,
историски празноглавец,исто како Болгарине е
во темите за македонската историја и борба
------------
да се прочита,во темата Потекло на Албанците,текстот од
Мисирков-бр1775, и веќе е се јасно,алал да му е на човекот
а кој може нека ја преврли и во оваа тема-да се знае вистината за Албанците.(а и таму гњави овој ПУНО)

No pishale deka majcin jazik im e albanskiot/.............

Неопределените одбиле да се попишат и на нив ставено е дека мајчин јазик им е албански . Добро барем не ги ставиле во Албанци , тогаш фалсификатот ќе беше од поголеми размери.

Неопределените одбиле да се попишат и на нив ставено е дека мајчин јазик им е албански . Добро барем не ги ставиле во Албанци , тогаш фалсификатот ќе беше од поголеми размери.

Тие неопределените се тие што мислат дека не требаше воопшто да имаше графа за националност, со не пишување ебеси сакаа да кажат дека подифолт се албанци, и нема потреба да се истакне тоа...........
Тоа беше пораката на Алеанцата на црвено црните......и за (не)среќа многу луѓе го слушале........
И за жал АЦЦ во некои анкети води во однос на другите партиии.....

Тие неопределените се тие што мислат дека не требаше воопшто да имаше графа за националност, со не пишување ебеси сакаа да кажат дека подифолт се албанци, и нема потреба да се истакне тоа...........
Тоа беше пораката на Алеанцата на црвено црните......и за (не)среќа многу луѓе го слушале........
И за жал АЦЦ во некои анкети води во однос на другите партиии.....

Не е така , тие си се изјасниле Албанци .Кој бојкотирал се гледа од резултатите од пописот во однос на вера.

Верските податоците собрани од пописот покажуваат дека 57,12% се изјасниле како муслимани, католици 10,11%, додека 6,8% православни. Атеисти 2,52%, 2,11% бектеши и евангелисти 0,11%. Кога ќе ги собереш овие добиваш 78,77%. Останатите што бојкотирале се православни , може да се утврди според крштениците. Малцинствата заговараа бојкот а не националистичките организации.

Не е така , тие си се изјасниле Албанци .Кој бојкотирал се гледа од резултатите од пописот во однос на вера.

Верските податоците собрани од пописот покажуваат дека 57,12% се изјасниле како муслимани, католици 10,11%, додека 6,8% православни. Атеисти 2,52%, 2,11% бектеши и евангелисти 0,11%. Кога ќе ги собереш овие добиваш 78,77%. Останатите што бојкотирале се православни , може да се утврди според крштениците. Малцинствата заговараа бојкот а не националистичките организации.

Bojkot e koga voopshto ne se zapishuvaat............

Ako najdam izvor na ang. ili mak. jazik za povikuvaweto na ACC za bojkot na grafata nacionalnost, 'e ja postiram, ako ne jas ke ja prevedam.......

Во секој случај треба да не радува фактот што и Албанија малку по малку се демократизира, зашто мислам вака...
На претходните ’’пописи’’ испаѓаше дека етнички Албанци се 98%, а само 2% малцинства !
Но на овој попис безмалку 20% од населението не се изјаснило како Албанци, значи сепак малку по малку народот го губи стравот од режимот ........ во иднина процентот на НеАлбанците сигурно ќе биде уште повисок преку 20% ........ ова е знак дека Албанија се демократизира, а националистите(Албански) нека си лајат !

Во секој случај треба да не радува фактот што и Албанија малку по малку се демократизира, зашто мислам вака...
На претходните ’’пописи’’ испаѓаше дека етнички Албанци се 98%, а само 2% малцинства !
Но на овој попис безмалку 20% од населението не се изјаснило како Албанци, значи сепак малку по малку народот го губи стравот од режимот ........ во иднина процентот на НеАлбанците сигурно ќе биде уште повисок преку 20% ........ ова е знак дека Албанија се демократизира, а националистите(Албански) нека си лајат !

Не знам дали чита погоре, тој процент се тие луѓе кои не се согласуваа да има воопшто графа за националноста, а не дека не се албанци.............
Но пак како вас ви се допаѓа читајте, немам да се мешам, но резултатите искачија.........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom