R
reactive89
Гостин
Епа вака.Ова го најдов на една страна и сакам малце да коментираме колку е ова точно.Одиме:
Ако се облекуваш убаво, ти си роб на модата
Ако се облекуваш провокативно, ти си к*р*а
Ако се расправаш со него, ти си тврдоглава
Ако си потивка, ти си глупава
Ако му се јавиш, ти си зависна од него
Ако тој ти се јави, треба да бидеш благодарна
Ако не го сакаш, ќе стори се за да те освои
Ако го сакаш, ќе те остави
Ако не сакаш с*кс со него, не го сакаш
Ако сакаш, премногу си лесна
Ако му ги кажуваш своите проблеми, досадна си
Ако не му ги кажеш, не му веруваш
Ако го поправаш кога ќе згреши, ти си лоша
Ако тој го прави тоа, го прави за твое добро
Ако го прекршиш ветувањето, ве тебе не смее да се верува
Ако тој го стори истото, морал
Ако го изневериш, за вас е крај
Ако те изневери, сака нова шанса
Ако плачеш, ти си премногу емотивна
Ако тој плаче, не бил вистински маж
Ако лажеш, тоа е катастрофа
Ако лаже, тоа е за да те заштити
Ако не ти се допаѓа нешто, ти немаш вкус
Ако не му се допаѓа нешто, значи мора да е така....
П.с Без навреди:wink:
Btw темава ако треба да се премести,слободно
Тотално ама баш тотално не се согласувам со ова, под никој случај не се согласувам!!! Нема везе едно со друго во горенапишаното... Можда има некоја врска, ама врска која е воспоставена помеѓу напишаново и дечки кои се: без никаков осет, без иднина, без некоја романтика во главата, без никаква имагинација за следно што треба и што може да дојде, за тие што САМО ИСКОРИСТУВААТ и за дечки кои се многу премногу плитки во тоа мозокот и кои се ПРЕГЛУПИ и кои имаат ставено во главата дека девојките се само играчка или служат само за с*кс и за контрола на нивниот живот од страна на дечките... се извинувам јас ако некој се пронајде во ова, ама дечки време е да се освестите, мислам на тие што се пронајдоа во ова, зш нема причина другите да се променат...
Јас како машко, во никоја од горенаведениве фрази/причини (како сакате наречете ги) не се најдов, не дека се фалам, туку сакам да кажам дека има многу машки кои не се наоѓаат во ова од кој еден сум и јас... Нема причина ако нема с*кс да не ме сака... или пак ако нешто ми кажува да помисли оти ми досаѓа, баш сакам ако веќе сме заедно да и помагам почесто во некои работи што ја мачат, кој сум сигурен дека повеќето машки го прават тоа... Плачеш...сигурно има многу јака причина за тоа, зш без врска неможе да плачеш, и баш во тие моменти треба да сме ние тука...Плачам... па кое машко не плачел нека ми каже, ама искрено не си каже дека никогаш во животот не плачел по нешто/некоја... лажеш/лажам тоа е голема грешка во врска, не бранам ни од нејзина страна ни од моја... но знам да простам, а ако веќе тоа се одолговлекува т.е. го има повеќе во врската ја прекратувам! Не значи ако ми се допаѓа нешто дека тоа е ТАКА!!! СЕКОЈ ИМА СВОЈ ВКУС!!! Изневерување, тотално неприфатливо, дали јас ќе го напраам или личноста со која сум, ТОТАЛНО НЕПРИФАТЛИВО!!! Прекршување на ветувањето, мора да има јака причина за тоа, јака препрека...дали од моја страна или од нејзина сеедно... Нема причина зашто да нема поправка во нешто, имаат и девојките доволен памет за да кажат нешто доволно паметно и да се послушаат!!! Му се јавуваш/ И се јавуваш, не значи дека си зависен/а од него... туку значи дека му/и недостигаш! Врска без расправка нема т.е. не постои, ако има врска мора да има и некоја расправка btw расправките се повеќе и повеќе го зближува вљубените... Се облекуваш убаво - не значи дека си РОБ на модата, за провокативно облекување зависи до кој степен, ако е до нормалното нема зш да помисли дека си к*рва.
Епа размисли дали постов ти е точен!!!??? :baeh: :helou: :nesvest: :wink: