TpH_Bo_OkO
Трноризец
Зошто да тражиме господар насила?
Не бараме господар, бараме сојузник. Вака сме тампон зона...Ми скурчи да сме тампон зона во сите сфери!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто да тражиме господар насила?
Koga za ova Svetko polemizirase, na kurac mu se kacivte...ama togas i SeDESe bese na vlast.
Mislam deka e docna za toa, no ako seuste ima vreme, potpisuvam so dve race.
Nikakvo fajde ne gledame od ovaa situacija, plus vo de facto shzima sme.
Tuku i za toa imam razglabano na drug podforum.
Terajte.
Од политичка гледна точка овој прелог не само што би бил поволен за Македонија туку е и во вистинско време. Тука нема дилема. Какво е тоа православје кога и покрај тоа што сме малку плус омразени кај католиците, не се признаваме едни со други. Ама...јас сакам да потенцирам дека омразата на католиците спрема православните во многу прилики дошла до израз. До израз дошла и омразата во обратен смер... Да те потсетам дека во 2001 во Тетово не се бореа против тебе србски доброволци тука хрватски, и останати кои не се бореа против националното туку против верското. Зато кај народот ова ќе биди сватено како предавство. Во секоја смисла поблиски сме со Србите и Бугарите отколку со Гермаците. Да не бидам погрешно сватенКорлеоне, споредбата не ти е на место. Збориме за црковната политика, а не за бранителите.
Не бараме господар, бараме сојузник. Вака сме тампон зона...Ми скурчи да сме тампон зона во сите сфери!
И да бидиме под нивна јуриздикција ние ќе останиме во нивните очи Словени, Православни. Објаснувањето дека ние сме антички народ и немаме врска со соседите дополнително ќе ги иритира. Зато јас се сомневам дека овај потег би смнал нешто.Не бараме господар, бараме сојузник. Вака сме тампон зона...Ми скурчи да сме тампон зона во сите сфери!
И да бидиме под нивна јуриздикција ние ќе останиме во нивните очи Словени, Православни. Објаснувањето дека ние сме антички народ и немаме врска со соседите дополнително ќе ги иритира. Зато јас се сомневам дека овај потег би смнал нешто.
Дечко не е се до верата туку како таа се практикува.Еве Србите,Грците и Бугарите се православни па правеле пустош низ Македонија со векови.И дали се тие добри само заради тоа што се православни.Со фанатизмот нема да бидеме ништо подобри од некои други верски фанатици туку ќе бидеме на исто рамниште со нив.Lugje so vakvi temi i mislenja se najgolemi predavnici i ne se poarni od torbeshite sto za pomal danok smenija vera.
Za mene ima samo pravoslavie ili smrt.
Bidete sto sakate jas odamna trgnav race od ova ovca od narod, daq verski fanatik sum zosto sakam da ostanam pravoslavec..Дечко не е се до верата туку како таа се практикува.Еве Србите,Грците и Бугарите се православни па правеле пустош низ Македонија со векови.И дали се тие добри само заради тоа што се православни.Со фанатизмот нема да бидеме ништо подобри од некои други верски фанатици туку ќе бидеме на исто рамниште со нив.
А се сложувам со тоа дека ватикан во нас гледа политичка фигура , а не дека многу не сака и поштува.
Не сум ја забележал до сега таа почит што Ваткан ја имал спрема насЌе смени и те како ќе смени. Ватикан има огромна почит кон Македонија, најмногу поради тоа што од Македонија почнало ширењето на христијанството низ Европа, тоа нема кој не го знае. Не станува збор тука за потеклото, бидејќи Ватикан не се сомнева во нашето Македонско минато, наспроти Цариград кој го НЕГИРА, правејќи не нас, словени, бугари...небулоза!
Нема ништо да биде полошо, туку подобро од сегашнава ситуација.
Lugje so vakvi temi i mislenja se najgolemi predavnici i ne ste poarni od torbeshite sto za pomal danok smenija vera. Zaboravivte deka edno od najgolemi pricini od sto stanavme prav oslavni e sto nejkevme da bideme pod vlasta na papata? Zboruvate da ne promenuvame ime po bilo koja cena ali sakate da smenite vera za nekolku dukati, sekoja cest ko taka se gleda kolku dlaboki koreni ima ovoj narod ko taka.
Za mene ima samo pravoslavie ili smrt.
Ps. Vatikanot ic ne ja zanima Makedonija, nitu ne priznava pod ustavnoto ime tuku samo gleda da go snema pravoslavieto i da bideme pod vlast na papata ne od sto imat pocit ili interes od nas.
Па тој што нема достоинство си ти затоа што православниот свет не те признава дека постоиш и ти уште ги сакаш нив.Јас не реков дека треба да се приклучиме на Ватикан туку дека треба да дејствуваме самостојно под нашата ЦркваBidete sto sakate jas odamna trgnav race od ova ovca od narod, daq verski fanatik sum zosto sakam da ostanam pravoslavec..
Se sobraa najgolemite albanofili, natovci i evropejci i sega ke prodavate lekcii kako bi bilo podobro da kleknime pod papata.
ne ovoj narod stvarno nemame dostoinstvo.