Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
И евентуално освојувачот на купот ако обезбедил место во Европа преку првенството,и четврто пласираниот ќе игра во ЛЕ.

Битна работа за тие што ќе изборат пласман во Европа е рејтингот на клубовите. Од нашите клубови само Работнички е во групата носители за ждребот. Барем така беше до ланската сезона и тоа само за Лига Европа. За Лига на Шампиони 100% сме во групата послабо рангирани.
Исто така освојувачот на Купот на Македонија е во групата носители. Лани Металург првото коло беше носител па доби противник од Андора.
Не знам која е формулата во УЕФА ама тој што ќе го освои Купот кај нас ќе има голема шанса да ја помине првата рунда ако добие противник од Сан Марино, Андора или Фарски Оствори.
Пред две недели УЕФА објави дека значително ги зголемува наградите од Европските купови, па ако некој наш претставник помине една рунда може да рачуна на 250.000 - 300.000 евра. Во превод, на освојувачот на Купот му се смешкаат 300К најмалку.

Шампионот, ќе се „слика“ со пехарот ама ќе ги добие Стеауа, Бате Борисов, Спарта Прага, Динамо Загреб и слични на нив уште во прво коло. Шанси за поминување ... минимални.

Лани Металург помина две рунди, загуби во третата и мислам дека вкупно зема околу 300.000.

Од кај нас оваа година во Европа најверојатно ќе одат Вардар, Шкендија, Ренова и Работничи (преку купот).
Јас вака типувам.

Ренова беше со бодови блиску до Силекс и Металург, ама „се разбуди“ во април па ги победи Металург, Шкендија и Работнички по ред и сега е дури трета.

Последно уредено:
Уште да обезбедеа пренос од барем еден од полуфиналниве дуели и не ќе беше лошо -_- Ни на страната на ФФМ ни на МТВ, ништо.

Тетекс води 0-1, вкупно 3-1 и треба да прими три гола за да испадне од купот или два за Турново да има шанси по продолженија/пенали.

Да не си ја сместија со Турново, првенство за куп? :D

Тетекс води 0-1, вкупно 3-1 и треба да прими три гола за да испадне од купот или два за Турново да има шанси по продолженија/пенали.

Да не се вреѓаме, Тетекс специјалисти за Куп утакмици се :D

Сакав да ја пишем кец таа у лига. И на крај си викам, ништо чудно да им ја дадат оваа за у Купот да играа пак финале. И очигледно не сум згрешил.

Хоризонт во 90та минута ја свртува на 2:1, ќе се игра продолжетоци тука :)

Хоризонт во 90та минута ја свртува на 2:1, ќе се игра продолжетоци тука :)
Пенали директива како што читам... у тек се веќе..[DOUBLEPOST=1429114332][/DOUBLEPOST]И победа на Тетекс на пенали 2-4 .

Последно уредено:
Тетекс-Работнички финале во купот!

На полуфиналето од младинскиот куп Вардар испадна од Слога со пораз од 2-0 во Чаир (2-1 заврши првата утакмица), а по мечот домашните навивачи ги нападнале нашите младинци.
http://sportmedia.mk/skandalozno-mladintsite-na-vardar-pretepani-na-cair-foto/#11

Какви се овие младинци кои изгледаат како 35 години да имаат. Изгледа како Буњамин Шабани што беше пионер до 18 години, така овие се младинци :)

Резил се нашине, никакви млади категории немаме, само тие кадетите ни вредат, другово за отпад...

Го наместивме коолааа...купоот :D
8d95a743c368c2e938bfabb4a67dbd3b.jpg

Дали само кај мене или и кај вас последниве две недели на екипа.мк цело време излагаат реклами и антивирусот ви свири со блокирани напади и предупредувања? Ме нервира оти немам како да читам сега новости на страната :mad:

Има премногу реклами ама нема pop-up реклами или некакви вируси.

Дали само кај мене или и кај вас последниве две недели на екипа.мк цело време излагаат реклами и антивирусот ви свири со блокирани напади и предупредувања? Ме нервира оти немам како да читам сега новости на страната :mad:

исто е и кај мене. нов тип на рекламирање изгледа... ако некој знае како да се исклучи ова нека каже ако не бојкот за екипа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom