Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Нее случајнос тоа што кога ќе им текна суда пенали летаа црвени,но нив не ги боли тоа ни не приметуваа дека се фаворизирани за разлика од Шкендија,ако вардар тепа со 50% Шкендија мора 101%да даде па да тепа,јас немозем да сватим како мозе да нема ниеден Албанец судиа,скокнав кај судиите сега но тоа е реалноста овде во МК

Тоа што сакам да кажем е дека ФФМ нема да дозволи така лесно Шкендија да прерасне на тим кој до сега го немало во МК причината се знае'подобро наш отколку нивни',ме интерасира дали памтите кога имаа досудено на наша корист пенал,свели нашиве играа оштро а противниците манекени,такада овје коментари или па закани требе да се нешто што ќе ки слишаме/читаме често во иднина

Шо бе нема да дозволи ФФМ..давајте пари земајте играчи работете како шо треба, кој можи то да ви го земи?
Мислам срамота е вакви коментари...тој шо работи најдобро и најпрофесионално кога тогаш ќе се крени, без разлика дали била Шкендија или не знам кој..

Шо бе нема да дозволи ФФМ..давајте пари земајте играчи работете како шо треба, кој можи то да ви го земи?
Мислам срамота е вакви коментари...тој шо работи најдобро и најпрофесионално кога тогаш ќе се крени, без разлика дали била Шкендија или не знам кој..

Па самите вие многу пати сте збореле на ова тема дека ФФМ не ви дозволува да кренете напред било тоа преку судии, казни такви работи. Тоа ти е власт во фудбалот исто како што е ВМРО во државата. Ако сакаат они од второлигаш те прават шампион односно од шамион второлигаш и ткн

Па самите вие многу пати сте збореле на ова тема дека ФФМ не ви дозволува да кренете напред било тоа преку судии, казни такви работи. Тоа ти е власт во фудбалот исто како што е ВМРО во државата. Ако сакаат они од второлигаш те прават шампион односно од шамион второлигаш и ткн

Прават затоа што наоѓаат мала вода клубови, истите ги држат како свои пиуни...убо си нагласив јас плаќај, прај инфраструктура, вложувај во децата, кога и да е ќе си дојди и никој то не можи да ти го земи.

Кога ќе ја видам тамата секогаш се чудам колку многу постови се трошат на нешто што не ниту на ниво на 6-7 лига во поразвиените фудбалски држави или на нивио на трата лига во Бугарија, Романија, Хрватска или Србија.

Кога ќе ја видам тамата секогаш се чудам колку многу постови се трошат на нешто што не ниту на ниво на 6-7 лига во поразвиените фудбалски држави или на нивио на трата лига во Бугарија, Романија, Хрватска или Србија.

Па немој да се чудиш, резултатите во европските натпреварувања го тврдат токму ова што го спомна ти

Па немој да се чудиш, резултатите во европските натпреварувања го тврдат токму ова што го спомна ти

Чудно ми е што има толку постови за нешто што навистина не вреди и што според мене во ваква форма не треба ни да постои. Мислам замисли да има форум за 7 лига во Германија и да има 43 испишани страни или околу 430 поста.

Чудно ми е што има толку постови за нешто што навистина не вреди и што според мене во ваква форма не треба ни да постои. Мислам замисли да има форум за 7 лига во Германија и да има 43 испишани страни или околу 430 поста.

Друже, тешко е да не го пратиш и да не збориш, во случајов пишуваш за тимот кој ти е приврзан за срце. А тој тим игра во лигава...
Сигурно не идеш на утакмици и затоа ти е чудно. Не си единствен.

Тоа ти е ко ти на пример што си ја сакаш девојката твоја а во светот имаш цури ко Ирина Шејк.

Друже, тешко е да не го пратиш и да не збориш, во случајов пишуваш за тимот кој ти е приврзан за срце. А тој тим игра во лигава...
Сигурно не идеш на утакмици и затоа ти е чудно. Не си единствен.

Знам дека е тешко, уште потешко е да го гледаш оваа мачење и на публиката и на навивачите. Прво и основно срамота е во какви услови се игра, срамота е што нема ни преноси по телевизиите а кога ги има се катастрофални. Инаку за сите вас кои и покрај се одите на утакмици и ги подржувате своите клубови секоја чест , со оглед на горепомнатото имам ептен голем респект кон вас. Но факт е дека МОРА подитно да се сменат многу работи во фудбалот.

Какво е, такво е - наше е.
Секој е свесен дека квалитетот е на најниско можно ниво, по квалитет во некои други земји ваков фудбал не би се сметал ни за аматерски. Ама тоа е тоа.
Имаш клуб што го сакаш и оставаш све останато на страна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom