Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Иначе следната недела:

15.25 (СОБРАН.) домашен фудбал: ШКЕНДИЈА-ВАРДАР + БРЕГАЛНИЦА-РЕНОВА

Во Ѓорче дошле многу јаки „напаѓачи“. Се разигруваат на полувреме. Против Турново им се погодил денот па „изборија“ 3 бода. Во неделата немаа толку среќа па мораа со бод да се задоволат.
Жал ми е за судијата Јакимовски. Млад е. Треба да суди некаде во Европски купови, а не да доживува трауми од „напаѓачите“ на ФК Македонија ЃП.

Ја тоа се чудев денеска, како успеале да ги тепат Турново и да изборат нерешено против Металург

Извини, толку сте прејаки за Ѓорче?

Моментално играме слабо ради познати причини, и вака слаби бевме прејаки за Ѓорче. Затоа ве сметам како директен конкурент за испаѓање. Е сеа ако ова што го видов денеска беше само ваш лош ден тоа е друго иако искрено невозможно е да не врзат два паса во текот на 90‘ или па да се загрози голот на противникот, противник кој како што реков сеуште е во фаза на реконструкција

Тешко да се најде некој прејак во Ѓорче.
Таму само Напредок или Ренова можат да победат. Кога двојката ќе биде над 7.00
--- надополнето: 18 септември 2013 во 19:35 ---
Ја тоа се чудев денеска, како успеале да ги тепат Турново и да изборат нерешено против Металург
Ќе осетиш следното гостување како успеале да „тепаат“. :)

Класична сторија е тоа за клубови како Скопје и Ѓорче, ако сакаат тие фаци да победуваат и Барса да дојде не може да им земе бод на домашен :)

Ѓорче има најслаб состав во лигата. Ама изгледа ќе пробаат со разни притисоци за да земат некој бод на домашен терен.

Ѓорче во последните денови од преодниот рок се појача со 3ца нови и искусни играчи ако не знаевте, Toni не го има Ѓорче најслабиот тим во лигата, дома го тепавме Турниво, Металург со голема среќа се извлече од пораз и бод на гостински терен со Брегалница..ова откако дојдоа последните 3 појачувања. Одсекогаш тешко било да го добиеш Ѓорче на домашен терен. ;)

Ѓорче во последните денови од преодниот рок се појача со 3ца нови и искусни играчи ако не знаевте, Toni не го има Ѓорче најслабиот тим во лигата, дома го тепавме Турниво, Металург со голема среќа се извлече од пораз и бод на гостински терен со Брегалница..ова откако дојдоа последните 3 појачувања. Одсекогаш тешко било да го добиеш Ѓорче на домашен терен. ;)

Играле ли денес засилувањата?

Добро со Еуромилк и Гостивар тука сте. Ама сепак едни од главните кандидати за испаѓање сте.
Јас искрено мислев дека ќе се појачате многу повеќе и најмалку ќе бидете во средина на табелата ама не испадна така.

Играле ли денес засилувањата?

Добро со Еуромилк и Гостивар тука сте. Ама сепак едни од главните кандидати за испаѓање сте.
Јас искрено мислев дека ќе се појачате многу повеќе и најмалку ќе бидете во средина на табелата ама не испадна така.

Значи сепак не сме најслаб тим во лигата. Искрено не знам денес кој играле. И јас мислев дека ќе се појачаме и дека ќе бидеме барем во средина на табелата оваа сезона па од наредна да се бориме за место за излез Европа ако е можно. Но ете, не се најде спонзор иако цело лето активно се бараше.. Па сега ти види како и без спонзор Ѓорче не се дава :) Сепак мислам дека имаме шанси да го избориме опстанокот доколку до зима се држиме па дај боже да земеме уште некој искусен фудбалер барем да опстанеме некако во 1ва лига сезонава па од наредна ќе видиме..

Кажав и во Фан Клубот на Шкендија , најслабиот гостински тим што сум го гледал во Тетово е денешниот состав на Ѓорче , како може еден прволигаш да не создаде ништо во цели 90 мин. , без ориентација , 1-2 додавања , само еден шут кон голот не многу опасен , не дека Шкендија има којзнае каков состав бидејќи и ние денеска не игравмо со најдобриот состав , али Ѓорче не создаде ништо , и сигурен сум дека ќе паднат во 2 лига!

Ни Гостивар не се нешто посебно, а со заминувањето на Бујчевски и Еуромилк ќе биде различен тим. Според мене ниту еден од овие три тима нема теорија да се спаси. Четвртиот кандидат за испаѓање според мене е Напредок.

Тоа што беше Прилеп до пред две години, сега е Ѓорче.
Цела фудбалска мафија. Си ги зема Илчо сите во ФФМ. Барем тие што им стои одело да облечат.
А другите ликови си останаа во ФК Македонија ЃП за да може да тепаат судии.

Ќе збориме во мај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom