Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Sve predviduvaci ovde u pm! Koga ke mi tekne se sto predviduvale... :pos:

мислам кога е јасно дека Шкендија ке биде прва, дај да видиме кој ке биде втор и така натака, дајте некој информации како се засилија другите тимови да знајме каде да ги инвестираме парите.

мислам кога е јасно дека Шкендија ке биде прва, дај да видиме кој ке биде втор и така натака, дајте некој информации како се засилија другите тимови да знајме каде да ги инвестираме парите.

Shkendija ke bide favorit za titula ova sezona, ama 100% deka ke bide sampion ne.Od drugata sezona ke se zasili pojce zosto i mnogu kasno e da pocname so treninzi da zemami jaki igraci no ke vidime, Jas kazav i pred nekolku dena spored mene Metalurg ke bide sampion no ke vidime.

Shkendija ke bide favorit za titula ova sezona, ama 100% deka ke bide sampion ne.Od drugata sezona ke se zasili pojce zosto i mnogu kasno e da pocname so treninzi da zemami jaki igraci no ke vidime, Jas kazav i pred nekolku dena spored mene Metalurg ke bide sampion no ke vidime.

ајде кажи ми ако знаеш како сте сега со играчки фонд пред да се појачате, ме интересира како стоите сега во моментотов, за после покасно ке видиме што како ке биде.

ајде кажи ми ако знаеш како сте сега со играчки фонд пред да се појачате, ме интересира како стоите сега во моментотов, за после покасно ке видиме што како ке биде.

Ne znaeme nisto nie treba deneska ili utre da kazat kako stojat rabotite kako ke idat itaka nataka.Samo znaeme zosto kontaktirale so 25 igraci nema si te da gi donesat 8 9 igraci treba da ima.

Neofficialno: Ferhan Hasani, Besart Ibraimi, Mensur Kurtishi, Nderim Nexhipi, Egzon Belica, Shaqir Rexhepi, Muarm Bajrami, Nebi Mustafi, Marko Jovanovski, Burhan Emurllahu , Artim Pollozhani, Ardian Cuculi. i so nekoj igraci od stransvo.

vo tim sto bea od prosla sezona momentalno sa samo Burhan Aliu i Bunjamin Shabani, treba deneska da dojde i Cuculi so Polozani no ke vidime.

На овие од Екологија, не им предвидувам долг стаж во Шкендија, кога ќе видат во која фудбалска вукојебина почнале да инвестираат, брзо ќе си легнат на брашното ;)
Hohoho, se javi expertot, seznajkoto...pukni be od maka

Sega citav

Officialno : Muarem Bajrami, Nebi Mustafi, Burhan Emurllahum, Ardian Nuhiu.

Trener Gjore Jovanovski ova ne mi se dopaga :notworthy: no ke vidime

i Artim Pollozhani i Ardian Cuculi se vratia :)

Sega citav

зошто бе, Ѓоре не е лош стручњак, има знаење човекот ....

Sega citav

i Artim Pollozhani i Ardian Cuculi se vratia :)
Можеш да напишеш од кои тимови доаѓаат и години на играчите? (ова за сега и за тие понатака ако не ти е тешко)

Многу пари ќе влезат во Шкендија сеа... :)

Они го решија прашањето за спонзорот, како ќе се одвива ќе видиме.

Месец дена е релативно кратко време да се направи шампионски тим. Сеа 11 играчи да купи и тренер нов... па само колку време ќе треба тие да се уиграат. Мада со нашава лига и во споредба со конкуренцијата и со 2 недели спремање може да се помине супер :)

Ги сфаќам се радуваат сеа исто како ние со Рк Вардар и Самсоненко, и искрено ве разбирам (колку и да мразам да го гледам тоа) навивачиве на Шкендија што ете се веат албански знамиња и алб. песни се пеат и се тоа ( и ја би сакал истото да го видам доколку би имале Македонски клуб во некои од соседните лиги).

Само една работа не ја разбирам и нема да ја ценам никогаш, е тоа што навивачката група носи име на фашистичка групација од Втора светска војна, нешто како навивачка група СС бригада да има во некоја западна земја :) Мислам дека и законски е забрането, али кај нас во бананава република се поминува така да тоа е тоа.

Како и да е, ќе видиме сеа следниов месец како ќе се развива ситуација. Би требало да биде интересно, Шкендија ќе се зајакнува допрва, Вардар е ослабен за разлика од претходната сезона, Пелистер тргнува на Сега или Никогаш, Работнички и Металург чекаат од сенка, како и Турново да изненади.

Знае ли некој колку екипи се приватни а колку општински.
Вардар беше финансиран од Град Скопје нели ? Оваа година ќе треба Владата да ги превземе пошто Шкендија доби јак спонзор.

Пелистер, и тој ли е општински ?

Напредок дали ова година ќе добие пари од општината , ако не , тогаш да го прогласиме второлигаш.

Ако влезат силни спонзори , мислам дека овие општински екипи тешко ќе се снаоѓаат. (или пак општинскиот буџет ќе претрпе загуби)

Знае ли некој колку екипи се приватни а колку општински.
Вардар беше финансиран од Град Скопје нели ? Оваа година ќе треба Владата да ги превземе пошто Шкендија доби јак спонзор.

Пелистер, и тој ли е општински ?

Напредок дали ова година ќе добие пари од општината , ако не , тогаш да го прогласиме второлигаш.

Ако влезат силни спонзори , мислам дека овие општински екипи тешко ќе се снаоѓаат. (или пак општинскиот буџет ќе претрпе загуби)

Незнам зашто воопшто те чеша дали некој од овие клубови е општински или не доколку не живееш во овие општини. Доколку живееш протестирај пред општина.

Мада се гледа дека друга суптилна намера имаш со постов :)

Со мало закаснување честитки до фановите на Шкендија за новиот спонзор.
Одлично превземена акција, секоја чест(y)

Автоматски и Шкендија влегува во потесна трка за титулата. Малце доцна ќе составувате тим и затоа нема да речам дека сте главни фаворити, а и на крај краева и ние немаме тим за фрлање :D, а ни Пелистер.
Според мене Вардар, Пелистер и Шкендија СО МОМЕНТАЛНАВА СИТУАЦИЈА ќе водат главна битка за титулата.
Од позадина Турново и Работнички. Не знам што се попалиле сите дека Турново бил јак, зависат само од еден играч, да си отиде Блажевски за опстанок ќе се борат... Нема шанси две сезони да изиграат како ланската.
Металург со млад тим, ќе видиме што ќе направи, ама не очекувам многу иако ќе бидат тврд орев пошто имаат таква гнасна дефанзивна игра.

Сега немам ни дилеми дека Македонија ЃП па и Еуромилк ми се главни фаворити за испашање и мислам дека нема шанси да се спасат. Други два патника во втора лига претоставувам ќе бидат Напредок и Ренова.
Еуромилк најавија бајаги засилувања ама гледам скоро ништо не е официјално. Деспотовски и Петковски настапуваа за Тетекс во супер купот, така да не знам дали воопшто ќе преминат во Лисиче...

Можеш да напишеш од кои тимови доаѓаат и години на играчите? (ова за сега и за тие понатака ако не ти е тешко)

Мухарем Бајрами (27), доаѓа од Гомел (Белорусија).
Неби Мустафи (36), доаѓа од Дрита.
Ардиан Нухиу (34), доаѓа од Дрита (иако требаше да игра за Шкупи, па и тренираше со нив ама сега го зедовме ние).
Бурхан Емурлаху (31), доаѓа од Лачи (Албанија).

На сите овие гореспоменатите им е понудено едногодишен договор, со оглед на годините кои ги имаат.

Иначе денеска и утре ќе продолжи финализирањето на преговорите со неколку играчи.
Утре треба да потпише голманот Марко Јовановски и неколку други играчи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom