Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
...ова ептен навивачки играно, со оглед дека имаме само еден играч во одбрана (Цуцули), и речиси воопшто асални тренинзи, а Турново дури четири меѓународни официални натпревари.
И со нерешено сум задоволен (освен ако новиот газда не искеширал од почеток за победа, за да не се расипа забавата:D)

Navivacki go igrav znaem deka tesko e da pobedime no ke vidime.

Шкендија-Турново 2
Металург-Работнички Х
Напредок-Ренова 1
Гостивар-Брегалница 2
Вардар-Македонија ЃП 1
Пелистер-Еуромилк 1

Според мене конечен рез.

Шкендија-Турново X
Металург-Работнички 2
Напредок-Ренова X
Гостивар-Брегалница 2
Вардар-Македонија ЃП 1
Пелистер-Еуромилк 1

а на голови би ги изиграл вака :

Шкендија-Турново 0-2
Металург-Работнички 0-2
Напредок-Ренова 0-1
Гостивар-Брегалница 2-3
Вардар-Македонија ЃП 4+
Пелистер-Еуромилк 3+

Шкендија тешко да победи ама и да изгубат нема. Денеска секој кој ќе излезе на терен ќе дава 100% од своите можности и со помош на публиката ќе издвоиме нерешено а зашто да не и победа.

Металург очекувам да изиграт нерешено со Работнички, исто и Напредок со Реновс. Додека останатите три утакмици ми се сигурни кецови.

Јас мислам дека Напредок ќе биде чист 1.
Ќе почнат фуриозно на почетокот на сезоната (како и секогаш), ќе направат одреден број на бодови за да се одлепат од средината и ќе почнат со местење. :)

Напредок и Гостивар под никој случај според мене 2ки нема да бидат.
Пелистер и Вардар 1.
Ако заминал Блажевски Шкендија 1.
Металург умрените нека изгубат и нека не играт фудбал поќе.

Напредок и Гостивар под никој случај според мене 2ки нема да бидат.
Пелистер и Вардар 1.
Ако заминал Блажевски Шкендија 1.
Металург умрените нека изгубат и нека не играт фудбал поќе.

На Работнички секаде паќа двојката и тоа многу. Сепак според мене нерешено ке заврши.
Пелистер и Вардар сигурно победуваат,а на останатите натпревари очекувам нерешени резултати.

Абе ќе има ли на некоја од овие тетовски телевизии пренос на Шкендија - Турново ? Некој линк нешто,пошто знам порано имаше даваа со Тетекс и уште една утакмица директно ...
--- надополнето: 4 август 2013 во 15:46 ---
Нема инфо дали Балдовалиев е во Турново. Му истекол договорот и во спорт пишувало дека веќе го напупштил клубот...
Во државава едно ебано инфо не знаеш дали е точно или не. Ќе видиме дали ќе настапи денес. Ако си отишол и ако им замине и Блажевски ондак Турново ми стануваат кандидати за испаѓање.

За денес мои типови:
Шкендија-Турново 1
Металург-Работнички Х
Напредок-Ренова 1
Гостивар-Брегалница Х
Вардар-Македонија ЃП 1
Пелистер-Еуромилк 1

Балдовалиев денеска ќе настапи за Турново. Сеуште го нема напуштено Турново,али најверојатно ќе премине во друг клуб,само прашање на време е ! :)

Голови фрштат на сите страни :pos::pos:
Најсмешни ми се првиве неколку кола. Една или две екипи ако имаат подготовки како што треба, другиве на почеток немаат кондиција ни едно полувреме да го истрчаат. Плус времево...можем да замислим каков фудбал се игра моментално :D

Во 5 натпревари засега само еден гол. Рамазан е , постат.

На официјалната страница на ПЕЛИСТЕР ја даваат директно Пелистер-Еуромилк ... Чкембарите грмат ! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom