Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Na king mozes samo da mu se fatis za seceniot i nisto poveke aj sega odi da si kupis nov tapan i saksafon zosto uste malce ke pocnat po svadbi da ve vikaat :)

Ајде
ibra_stark.gif

Koj pari be slepec se borevte za Titula i na kraj ostanavte so kurot vo race prelistajte malce vo moite postovi i ke vidis sto sum napisal uste vo septemvri deka koj ke ispadne i koj ke odi vo Evropa i koj ke bide Sampion :) a za zal vie nemate kapacitet da bide asalna ekipa vie ste sezonski mangupi po 2-3 meseca i tolku aj sega odi da si kupis nekoj Instrument za na svadba.

А кој има капацитет да биде асална екипа бе?
Шкендија била сезонски мангуп! Поглуп муабет здравје!
Реал Мадрид се бореше за титула и на крај остана со курот во раце, ебати куртонскиот клуб а!?

Изгледа ти свадба ќе правиш во црква а?

Sto se nerviras be druze oladi malce sme razgovarale i porano i odma se nerviras sto ocekuvas ti da sednam pred PC i da pocnam da navreduvam sve zivo i divo kako jas da sum nekoj faktor pa mozam da resam nesto jas samo si ja kazuvam vistinita i se trudam da bidam po objektiven inace teraj si go filmot kako sakas :)

Na king mozes samo da mu se fatis za seceniot i nisto poveke aj sega odi da si kupis nov tapan i saksafon zosto uste malce ke pocnat po svadbi da ve vikaat :)
--- надополнето: 27 мај 2013 во 22:22 ---

Koj pari be slepec se borevte za Titula i na kraj ostanavte so kurot vo race prelistajte malce vo moite postovi i ke vidis sto sum napisal uste vo septemvri deka koj ke ispadne i koj ke odi vo Evropa i koj ke bide Sampion :) a za zal vie nemate kapacitet da bide asalna ekipa vie ste sezonski mangupi po 2-3 meseca i tolku aj sega odi da si kupis nekoj Instrument za na svadba.

Ме откина од смеење, ми го учини д"нов :D

Ај пошо се запраевте муабет за шкендија, викендов бев во Јелошник(планинско село на шара) на викенд имаше двајца младинци од шкендија, си трчаа дечките 5 километри по угорница. Исто трчаа по стрмнина 30 метри на кркач. Феликс Магат како што ги тренираше шалке за издржливост.

Во Македонија има таленти и деца што имаат волја за успех. Треба на нив да им се даде шанса. Со сопствени играчи за 5-6 години ќе се изгради далеку посилна прва лига и репрезентација воопшто!

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP
Прва МФЛ со трикружен систем и плеј-оф

УО на ФФМ на својата последна седница ги прифати предлозите за промени во системот на натпреварува во Првата, Втората и Третата МФЛ.
Овие предлози ќе бидат доставени на Генералното собрание во јуни и доколку бидат прифатени новиот систем ќе важи за сезоната 2014/2015 со преоден период во сезоната 2013/2014.
Според предложениот систем Првата МФЛ би требало да брои 10 тима кои ќе играат трикружен систем со вкупно 27 кола по што по примерот на Швајцарија и Австрија ќе се формираат мини плеј-оф и плеј-аут лига. Во плеј-офот со пренесени бодови од првиот дел за шампионскиот трофеј ќе се борат првите 6 екипи додека останатите 4 ќе разигруваат за опстанок.
Исто така ќе се скрати и Втората лига од 16 на 10 екипи. И тука ќе се игра трикружен систем од 27 кола по што првопласираните две екипи ќе одат директно во елитата, додека третопласираниот тим ќе игра бараж со 8-мо пласираната екипа од Првата МФЛ.
Тоа значи дека во сезоната 2013/2014, 4 екипи од Првата МФЛ ќе се преселат во понизок ранг на натпреварување, додека од Втората МФЛ дури 8-9 екипи ќе одат во понизок ранг на натпреварување.
Ќе се менува системот и во Третите лиги. Тука ќе се игра двокружен систем со 12 екипи , со вкупно 22 кола. Првопласираните екипи во петте региони ќе играат бараж за Втората МФЛ за три места заедно со осмопласираната екипа од Втората МФЛ.
http://sportefe.com.mk/index.php/2012-03-30-02-55-37/4084-2013-05-28-13-47-44

Гостивар на домашен терен ја декласира Победа јуниор со 5-1 со поддршка од околу 5.000 навивачи и обезбеди пласман во прволигашка конкуренција.:cuc:

Гостивар на домашен терен ја декласира Победа јуниор со 5-1 со поддршка од околу 5.000 навивачи и обезбеди пласман во прволигашка конкуренција.:cuc:
Drug koj vleze direktno vo 1 Liga ,a koj baraz ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom