Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Факт е дека во македонското фудбалско првенство моќта е концентрирана кај македонските Албанци останатите само играт на нивното оро.
Не ви е малку чудно што во Тетово Шкендија скоро никогаш не губи па ако треба утакмиците се играт и по 10 минути подолго се додека не падне гол? Последниот текст на ФК Вардар јасно говори за тоа кој е кој во македонскиот фудбал.
И за тоа не се криви Албанците си можат БЕ. Видете само една Лирија што прави во кошарката иако до вчера незнаеја што е кошаркарска топка, они палат они гасат а се казнуват екипи како МЗТ, Работники.
Дечки ич да не ви е криво за ова, за се во животот треба да се избориш, па така додека нашите председатели, делегати, судии и други гледат да закачат некое евро албаците си се позиционират.
Во продолжение текстот на ФК Вардар

Актуелниот шампион на Македонија се пожали на судиите. Од Вардар велат дека сезонава делителите на правдата му скратиле неколку бодови.

vardar-ofsajd-500.jpg

Поради тоа од таборот на „црвено-црните“ бараат квалитетно и реално судење. А, со желба да ја запознае јавноста за директното влијание на судиите на конечниот исход од некои натпревари, во Вардар потенцираат на два натпревари.
Во целост ви го пренесуваме текстот објавен на официјалната интернет страница на клубот www.fkvardar.mk.
-Фудбалскиот клуб Вардар сака да ја запознае нашата фудбалска јавност со една појава која се случува во Македонскиот фудбал, а која директно влијае на резултатите на Вардар и неосвојувањето на неколку бодови од натпреварите кои нашиот клуб ги играше изминатите неколку кола.
Би сакале да обрнеме внимание на два натпревар кои Вардар ги одигра во овој дел од сезоната и тоа во Тетово против Шкендија и во Штип против Брегалница. На двата натпревари во главна улога беа судиите кои на неколку пати го оштетија нашиот тим и има директно влијание на резултатот на овие натпревари.
На натпреварот кој се играше во Штип судеше судиска тројка од Тетово, а знаеме добро кој во моментов е најголем конкурент на Вардар во борбата за титулата. На тој натпревар на нашиот клуб му беше поништен чист гол кој главниот судија го поништи по интервенција на својот помошник кој сигнализираше офсајд позиција иако на снимката убаво се гледа дека домашниот играч Белчев во обид да ја смири топката ја додаде до играчот на Вардар кој постигна гол кој беше поништен поради „наводен офсајд“.
Вториот натпревар во кој Вардар беше директно оштетен со судиските одлуки е мечот во Тетово кој го играше со Шкендија. Оваа средба можеше да се забележи неколку грешки на судиите што исто така имаа директно влијание на резултатот. На неколку пати беше досуден офсајд кога Драган Ѓоргиев беше во позиција да излезе сам пред противничкиот голман, а за тоа од снимката се гледа убаво дека воопшто не постои. Исто така во финишот од натпреварот има прекршок над играч на Вардар кој е класичен пенал, но судијата не се осмели да досуди пенал за Вардар.
Симптоматично за овие натпревари е тоа што на двете средби судат судии од Тетово во Штип и од Струга во Тетово на мечот со Шкендија. Знаејќи дека тренерот на Шкендија Артим Шаќири е од Струга и многу добро се познава со судиите се прашуваме дали со оваа одлука на комесарот за делегирање на судии кој на натпреварот Шкендија - Вардар, делегира судии од Струга не се прави услуга на екипата на Шкендија.

Исто така се чудиме на одлуката на комесарот за делегирање на судии,а воедно и да предупредиме дека и за натпреварот од 13-то коло меѓу Вардар и Напредок кој се игра утре (недела 04.11.2012) повторно се делегирани помошните судии од Тетово што му го поништија голот на Вардар во Штип, кој што можат со своите одлуки тендециозно да му наштета на Вардар.
Дали позади сето ова се крие нешто ???
ФК Вардар се прашува зошто тогаш на Вардар како клуб од Скопје не може да му судат сидии од Скопје кои се меѓународни судии и ја делат правдата на натпревари од Лигата на шампионите или Лига Европа. Зошто Вардар како клуб од Скопје мора да биде хендикепиран со судиски неправди и поништување на чисто постигнати голови само затоа што е клуб од Скопје.
Симптоматочно е тоа што на неколку натпревари на Вардар му судат исти судии ( помошни судии) кои можеби некој смета дека не се важни, но очигледно во неколку наврати се покажаа како многу важни во признавањето или непризнавањето на постигнати голови за Вардар.
Вардар е клуб кој сака само едно нешто, а тоа е да има еднакви услови при одигрувањето на натпреварите и со својот квалитет да ги освојува бодовите. „Не сакаме никој да ни помага, не сакаме никој да игра за нас. Имаме квалитетен тим кој е најдобар во лигата. Единствено нешто што сакаме е да имаме квалитетни терени за да играме и објективно и квалитетно судење за можеме да бидеме рамноправни со нашите противници. Досега на неколку натпревари бевме оштетени, сметавме дека можеби тоа е само случајност, но откако гледаме дека тие грешки се повторуваат во континуитет и мораме да реагираме и да ја запознаеме целата јавност како тоа му се суди на Вардар. Токму тоа е и нашата цел, да ја запознаме спортската јавност со некои појави во нашиот фудбал кој мора да бидат надминати и да имаме објективно судење. Ние бараме само квалитетно и објективно судење, ништо повеќе“ вели Горан Митев, извршниот директор на ФК Вардар.
http://kurir.mk/sport/fudbal/90626-VIDEO-Sudiite-mu-kradat-bodovi-na-Vardar
Еве и видео шкендија вардар

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uQVBpgDDDCU

Факт е дека во македонското фудбалско првенство моќта е концентрирана кај македонските Албанци останатите само играт на нивното оро.
Не ви е малку чудно што во Тетово Шкендија скоро никогаш не губи па ако треба утакмиците се играт и по 10 минути подолго се додека не падне гол? Последниот текст на ФК Вардар јасно говори за тоа кој е кој во македонскиот фудбал.
И за тоа не се криви Албанците си можат БЕ. Видете само една Лирија што прави во кошарката иако до вчера незнаеја што е кошаркарска топка, они палат они гасат а се казнуват екипи како МЗТ, Работники.
Дечки ич да не ви е криво за ова, за се во животот треба да се избориш, па така додека нашите председатели, делегати, судии и други гледат да закачат некое евро албаците си се позиционират.
Во продолжение текстот на ФК Вардар

Лелееее...се читаш ли ти бре што пишуваш!! :eek:

Ај кажи кога тоа се случило, не е ова 4-та лига бе...се играло се додека не падне гол :pos:

За текстот на Вардар што да коментирам, срамота е така.
Артим Шаќири бил од Струга па и судиите биле од Струга :pos:...

vie do vcera igavte vo 2 liga odevte kako svadbari po utakmici i nikoj nisto vi nemase kazano si terate film kako sto sakate nikoj ne se zamra so vas ama treba nekoj raboti da gi naucite sto e navivac i sto e Analiticar za fudbal ovde jas ne gledam deka nekoj pisuva za navivanje poveketo pisuvaat za klubovite koj realno gledano

a za kraj ne se sekiraj za nas nie i vo 4 liga i vo 5 sme so klubot za razlika od vas koga samo na derbi ve ima protiv vardar se nadvikuvate sami na stadion ne sakate da vi dojdat gostinski navivaci a stadionot gi ispolnuva site uslovi duri i Vojvodi ne gi pustivte na stadion i posle mi glumite tuka deka ste nekoj navivaci ili slicno taka da ne mi replicirajte poveke zosto nema asalna realna debata sekoj koj sto saka si pisuva pozdrav se gledame naskoro.
Немав намера да те цитирам ама верујми дека овие зборови најмалку од тебе ги очекуваф барем и да имаше нешто вистина од тоа што каза несакам да се вракам назат но чим пиша сакам да ти казам уште еднаш иако виситната ја знаеш и самиот,иако темева е за футбал а не за навивачи ке се обидам да ти казам некој работи.

Мие когај сме имале мозност секогаш сме биле со тимот иако знаеш многу добро когај сме формирани мие како клуп па и како навивачи и под какви иминја Shkendija 'Ballistet' за разлика од вас,знаеш многу добро во тоа време што мозело да ти се деси да излезеш и да викнеш а камоли да вагаш знаме или па транс, а за втора лига мие сме навивале првата сезона се навивало а втората не заради некој нерасчистени работи во групата...

Не имало нас само во дерби така викаш па мие несме ка другите што одма видео или па слике да вагаме и да почнеме еј многу јако сме навивале еј многу јаки сме ова она ако мислиш дека не навиваме против други екипи тогаш слободно мозеш да дојдеш да видиш секогаш ние вратата отфорена па види и самиот, и сега демек мие не им дозволуваме на гостинските навивачи да дојда во тетово еххх фала брат читај брат те нареков а ти... но знам дека има и паметни на форумов па знаа некој комити знашто не дојдоа во тетово и дали сме криви па и војводите што не ги пуштиа знаа многу добро зашто не дојдоа и кој не ги пушти.

За на крај се гледа колку брзо мозе да продадеш еден брат/приател со ова доказуваш шо патриот си,и немие криво што навивате вие и во 3лига баш кејф ми се прави но мие тоа многу порано сме го правеле кога требало и кога некој немозел да го направи,и тоа што го правите праветего за сфојот клуб а не за инает на некој друг ;)

Do Mbret : Prijatel teraj si go filmot kako znaes jas kazav nesto pogore koj razbra ok koj ne togas neka si tera po svoe nikoj ne mu brani gledam deka mnogu se popalivte odma demek nekoj ve navredil ili slicno jas pisuvam nesto sto e realno nikogas ne sum izmisluval nisto i nema da izmislam za niedna grupa ama se podtrudiv malce da procitam nekoj Objektiven post ama se gleda deka mnogu ANALITICARI ima na forumov pa taka da terajte si go filmot :)

Мислат Шкендија да тепаат бе ? Вардар 5-1 го тепаше дома овие губат.. резил

Мислат Шкендија да тепаат бе ? Вардар 5-1 го тепаше дома овие губат.. резил
1-1 е
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 14:51 ---
Шкендија изгуби 2-1, браво за Хоризонт, изненадуваат сезонава, иако со Вардар беа катастрофа...

1-1 е
Шкендија изгуби 2-1, браво за Хоризонт, изненадуваат сезонава, иако со Вардар беа катастрофа...

Баш ако им е, кога неможат да ги тепаат уште по мерак ми беше во 90+ што им шибнаа :cuc:

1-1 е
Леле а како ни одгвоараше нерешено

Види ги ти Турново :eek:
Лелеле другаров ќе ми се качи на глава сега, Турново па Турново :pos:
Ми вика знаеш дека јас на гостински не одам, ама за Турново-Вардар мора да ме земеш :pos:

Не не ова е подобро, Турново кад-тад ќе падне, ама Шкендија знаеме дека е посаглам ривал плус на домашен газат (или газеа досега :D)

Какво нерешено, подобро Хоризонт да ни е блиску отколку Шкендија. Секој пораз на Шкендија дома е битен, но ние мораме да победиме се до крај на полусезона, како и да е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom