Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Mi gi otekovte veke so muabetot za Drita, Metalurg i Turnovo. Ako nekoj od vasite timovi igra po selskite ligi ne mora da znaci deka prvenstvoto ne e interesno ili istoto da se ukine se dodeka Shkupi i Belasica ne najdat pari za prva liga:tapp:
Zosto dozvolivte da odpadnete vo 3 Liga. Zosto ne odi narodot masovno na stadion i klubot da opstane so parite od prodadenite bileti. Zatoa tie koi ne sakat vakva liga neka igra Football Manager i da ne dosagjat na ova tema​
Поентата е што фудбалот се игра за публика. Прашање е дали Дрита, Металург или Турново заедно ќе соберат гледачи колку Тетекс на времето. Замисли дека ќе има јак Тетекс, може нема да се наполни цел стадион, ама пола и повеќе ќе биде сигурно со оглед на тоа дека знаеме која е бројката на Македонците у Тетово. Види на патарина кога игра Македонија фудбал/ракомет/кошарка колку коли/комбиња и автобуси од Тетово идат на таа утакмица, по тоа ќе можеш да процениш колку Македонците сакаат добар спорт, нешто што останало традиција од пред 20-тина години итн. Не зборам само од Тетово, еве ги и Велес, Битола, Прилеп итн. Боговиње што има традиција освен правење деца? :D Ама нема спонзори, тоа е проблемот. Или сакаа да земат некој клуб што нема публика, знаеме од кој причини. :)

Соопштението со Шкендија си нема врска, ама за сите други мечеви може по едно соопштение да се направи.
Кога можевте вие да плачете лани зошто да неможеме и ние :icon_mrgr:
Што е ова, фавоирити за титула а ниту еден меч не ни помогнале судиите :icon_mrgr:
Место да ни судат по 2-3 пенала, да им делат по 2-3 црвени на противниците, да даваме голови од 3 метра офсајд они против нас ми судат :icon_mrgr:
Кога можеа сите клубови БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗИ да излезат против нас, ние кога имаме докази за некои мечеви комотно може и тужба да поднесеме :icon_lol:
Изгледа ме читале на форумов кога реков дека мора да се реагира на натписите на одредени локални портали (случајот по мечот со Брегалница).
На почетокот имаше бојкот на Мак спорт после небулозите по мечот со Напредок каде што пишале Напредок доминирал, а они тепаа со еден шут кон гол додека ние имавме 5 100% шанси од кои две завршија со пречки, сега веројатно не ги бојкотираат веќе.

Mi gi otekovte veke so muabetot za Drita, Metalurg i Turnovo. Ako nekoj od vasite timovi igra po selskite ligi ne mora da znaci deka prvenstvoto ne e interesno ili istoto da se ukine se dodeka Shkupi i Belasica ne najdat pari za prva liga:tapp:
Zosto dozvolivte da odpadnete vo 3 Liga. Zosto ne odi narodot masovno na stadion i klubot da opstane so parite od prodadenite bileti. Zatoa tie pametnite koi ne sakat vakva liga neka igra Football Manager i da ne dosagjat na ova tema​

Za Shkupi znaes mnogu dobro zosto e vo 3 liga i zosto ne izbrkaa od prva liga ja zrtvuvaa i Makedonija samo za da se izbrka Shkupi od prva liga trebase i Vardar i Pelister da ne igraat i da padne rezimot na Haralampije ama toa e sega muabetot sto nie sme vo 3 liga i nikoj ne ni e kriv jas najmalce vas ve krivam za toa i ceitaj pogore sto imam napisano ama po se izgleda deka nekoj luge ne razbiraat nekoj raboti i samo kolku da napisat nesto na forumov za da bidat aktivni :) vie do vcera igavte vo 2 liga odevte kako svadbari po utakmici i nikoj nisto vi nemase kazano si terate film kako sto sakate nikoj ne se zamra so vas ama treba nekoj raboti da gi naucite sto e navivac i sto e Analiticar za fudbal ovde jas ne gledam deka nekoj pisuva za navivanje poveketo pisuvaat za klubovite koj realno gledano Shkednija ima dosta jaka ekipa ama za zal nema da bide Sampion zosto gi znaeme site kako se odvivaat rabotite vo drzavava zarem VMRO i Grad skopje bi dozvolile Shkednija da zeme pari od UEFA kako Shampion na Makedonija a Vardar da odi EURO LIGA mislam toa ne drzi voda Vardar ke si bide Sampion ke gi vratat parite sto gi vlozija od grad skopje i cao prijatno a vije mozete samo da namestite nekoj natprevar vo EURO LIGA i tolku bese od vas ne deka go opravduvam toa ama realnosta e takva sto momentalno nikoj ne moze da ja smeni ova realnost a za kraj ne se sekiraj za nas nie i vo 4 liga i vo 5 sme so klubot za razlika od vas koga samo na derbi ve ima protiv vardar se nadvikuvate sami na stadion ne sakate da vi dojdat gostinski navivaci a stadionot gi ispolnuva site uslovi duri i Vojvodi ne gi pustivte na stadion i posle mi glumite tuka deka ste nekoj navivaci ili slicno taka da ne mi replicirajte poveke zosto nema asalna realna debata sekoj koj sto saka si pisuva pozdrav se gledame naskoro.

Fakt e deka tetex i vo dobri vreminja(ne se sekavam iskreno) nemalo publika kako Drita(1.500 prosek)...i da ne zaboravite,Drita doagja od bogovinje,opstina koja so broj na ziteli ubedlivo e ispred nekoi TZV.GRADOVI : Kratovo,Palanka,Resen,Delcevo itn itn..
Jas niv gi mrazam(drita) jbg,ali toa e toa, koj si ima pari toj si igra...sekade e taka,cist primer Hofennhaim e selo so 2.000 ziteli ama si imat lugjeto,igrat 1-liga,a berlin 3-4 milioni nema prestavnik !!!

Fakt e deka tetex i vo dobri vreminja(ne se sekavam iskreno) nemalo publika kako Drita(1.500 prosek)...i da ne zaboravite,Drita doagja od bogovinje,opstina koja so broj na ziteli ubedlivo e ispred nekoi TZV.GRADOVI : Kratovo,Palanka,Resen,Delcevo itn itn..
Jas niv gi mrazam(drita) jbg,ali toa e toa, koj si ima pari toj si igra...sekade e taka,cist primer Hofennhaim e selo so 2.000 ziteli ama si imat lugjeto,igrat 1-liga,a berlin 3-4 milioni nema prestavnik !!!

Epa druze togas uzivajte vo derbi natprevarite so Turnovo i Drita a moze i Metalurg :)

заедно ќе навивате ако играт шкендија и шкупи?

Sto da praeme nie Tetovcanite sega sto Imame pari da imame 4 ekipi vo ligata, a gradovi kako Prilep, Kumanovo i mnogu drugi nemat ni za 1.

Ke frlmi pare za fudbal sto da praeme drugo :p

Za Shkupi znaes mnogu dobro zosto e vo 3 liga i zosto ne izbrkaa od prva liga ja zrtvuvaa i Makedonija samo za da se izbrka Shkupi od prva liga trebase i Vardar i Pelister da ne igraat i da padne rezimot na Haralampije ama toa e sega muabetot sto nie sme vo 3 liga i nikoj ne ni e kriv jas najmalce vas ve krivam za toa i ceitaj pogore sto imam napisano ama po se izgleda deka nekoj luge ne razbiraat nekoj raboti i samo kolku da napisat nesto na forumov za da bidat aktivni :) vie do vcera igavte vo 2 liga odevte kako svadbari po utakmici i nikoj nisto vi nemase kazano si terate film kako sto sakate nikoj ne se zamra so vas ama treba nekoj raboti da gi naucite sto e navivac i sto e Analiticar za fudbal ovde jas ne gledam deka nekoj pisuva za navivanje poveketo pisuvaat za klubovite koj realno gledano Shkednija ima dosta jaka ekipa ama za zal nema da bide Sampion zosto gi znaeme site kako se odvivaat rabotite vo drzavava zarem VMRO i Grad skopje bi dozvolile Shkednija da zeme pari od UEFA kako Shampion na Makedonija a Vardar da odi EURO LIGA mislam toa ne drzi voda Vardar ke si bide Sampion ke gi vratat parite sto gi vlozija od grad skopje i cao prijatno a vije mozete samo da namestite nekoj natprevar vo EURO LIGA i tolku bese od vas ne deka go opravduvam toa ama realnosta e takva sto momentalno nikoj ne moze da ja smeni ova realnost a za kraj ne se sekiraj za nas nie i vo 4 liga i vo 5 sme so klubot za razlika od vas koga samo na derbi ve ima protiv vardar se nadvikuvate sami na stadion ne sakate da vi dojdat gostinski navivaci a stadionot gi ispolnuva site uslovi duri i Vojvodi ne gi pustivte na stadion i posle mi glumite tuka deka ste nekoj navivaci ili slicno taka da ne mi replicirajte poveke zosto nema asalna realna debata sekoj koj sto saka si pisuva pozdrav se gledame naskoro.
Nemam namera da se spustam na toa nivo da izvregjam Brakja...samo sto:
-- nie i vo 3 liga imavme po 15 iljadi na tribina(Shkendija-Fortuna 1995 5-1)
--Nie i vo treta liga nastapuvavme so ova ime SHKENDIJA ,imavme presedatel albanec i 60-70 % albanci igraci i 100 % albanci navivaci na tribina,nie nikogas ne sme nastapuvale pod slovensko ime (SLLOGA JUGO MAGNAT),ni nasite igraci nekogas bile ispod 50% od druga nacija,ni sopstvenikot ni bil Bosanec (vo koalicija so S....M),ni navivacite ne ni bile MESANA SKARA...ova bidejki se pravite golemi `PATRIOTI`
--Nie vo ova tema ne izigruvame nikakvi analiticari,ova e tema za MAK PRVA LIGA,kade sto delime prvo mesto,i imame pravo da pisuvame za razlika od ``NEKOJ`` cija negova ekipa igra vo TRETA LIGA SEVER ,nie tamu ni pisuvame nitu analizirame,prosto ne ne interesira...
--Nie nikogas ne sme razgovarale nitu sme imale nesto protiv da dojdat vo tetovo drugi navivacki grupi,samo sto odlukite gi nosela FFM + POLICIJA...
Treba da se sramis...

Decko nemoj da gubam pocit radi glupavosta tvoja iako se izjasnuvas kako Albanec. Ostaj ja Shkendija i Ballistite na strana, nemoj vrz nase ime da sobiras lajkovi

Nemam namera da se spustam na toa nivo da izvregjam Brakja...samo sto:
-- nie i vo 3 liga imavme po 15 iljadi na tribina(Shkendija-Fortuna 1995 5-1)
--Nie i vo treta liga nastapuvavme so ova ime SHKENDIJA ,imavme presedatel albanec i 60-70 % albanci igraci i 100 % albanci navivaci na tribina,nie nikogas ne sme nastapuvale pod slovensko ime (SLLOGA JUGO MAGNAT),ni nasite igraci nekogas bile ispod 50% od druga nacija,ni sopstvenikot ni bil Bosanec (vo koalicija so S....M),ni navivacite ne ni bile MESANA SKARA...ova bidejki se pravite golemi `PATRIOTI`
--Nie vo ova tema ne izigruvame nikakvi analiticari,ova e tema za MAK PRVA LIGA,kade sto delime prvo mesto,i imame pravo da pisuvame za razlika od ``NEKOJ`` cija negova ekipa igra vo TRETA LIGA SEVER ,nie tamu ni pisuvame nitu analizirame,prosto ne ne interesira...
--Nie nikogas ne sme razgovarale nitu sme imale nesto protiv da dojdat vo tetovo drugi navivacki grupi,samo sto odlukite gi nosela FFM + POLICIJA...
Treba da se sramis...

Nema poveke sto da diskutirame jas sum navivac ne Analiticar koga ke imate barem 10 % navivacka kultura togas moze da razgovarame a vaka samo ke se zamarame so gluposti terajte si po svoe kako sakate :)
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 22:04 ---
Decko nemoj da gubam pocit radi glupavosta tvoja iako se izjasnuvas kako Albanec. Ostaj ja Shkendija i Ballistite na strana, nemoj vrz nase ime da sobiras lajkovi

Nemam nisto protiv Shkendija jas dosta pati sum go kazal toa ama probuvam nekoj raboti da vi objasnam ama kako sto gledam tesko odi so razbiranje taka da nema poveke sto da se zamaram mene mi bese druga poentata vie go svativte toa kako jas da ve navreduvam sto toa ne e tocno nikogo ne sum navredil i nema da navredam samo sakam objektivni luge sto kazuvaat ralnost.

Moj tip

Shkendija - Turnovo 1
Vardar - Napredok 1
Drita - Rabotnicki 1x
Sileks - Bregalnica 1x
Pelister - Metalurg X

Пелистер 1
Шкендија 1

клај си пари, земи си пари, квота околу 4

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop