Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Rabotnicki- glaven favorit za titula
So Grozdanovski i Nastevski tandem koj site ekipi gi posakuvat da gi imat vo svoji redovi..Ja ocekuvam rabotnicki da bide favorit za titula za Evropa siguren sum deka ke izlagat...
Гроздановски е во Вардар а не во Работнички.

http://www.macedonianfootball.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3137:ferhan-hasani-expected-to-join-gent&catid=13:international&Itemid=64

The new team for Ferhan Hasani is now known as he will continue his career with Belgian top division club Gent. In an interview with an Albanian newspaper, the Shkendijamanager confirmed that Hasani has traveled to Belgium to sign with Gent. Hasani will take a medical and is expected to sign a 4 year deal with Gent and the reported transfer fee is supposedly 1.5 million euros, according to the same newspaper.

za edna sezona mnogu prai zemavme....ova e nesto najdobro sto moze da se sluci za nashata liga !

Има ли најавено некоја бедна македонска телевизија да го пренесува ова бедно фудбалско првенство?

http://www.macedonianfootball.com/i...to-join-gent&catid=13:international&Itemid=64

The new team for Ferhan Hasani is now known as he will continue his career with Belgian top division club Gent. In an interview with an Albanian newspaper, the Shkendijamanager confirmed that Hasani has traveled to Belgium to sign with Gent. Hasani will take a medical and is expected to sign a 4 year deal with Gent and the reported transfer fee is supposedly 1.5 million euros, according to the same newspaper.

za edna sezona mnogu prai zemavme....ova e nesto najdobro sto moze da se sluci za nashata liga !

Браво бе , а тоа дека другата сезона Гленторан или Локомотив (Ц) ќе не газат не е битно. Важно пара да се врти, и дуелите со некои као Партизан ќе служат само за националистички препирки и ништо повеќе , помалце битно , така?
Важно пара да се правело ...

Има ли најавено некоја бедна македонска телевизија да го пренесува ова бедно фудбалско првенство?
Ја како што разбрав, ќе имало преноси на 24вести - ТВ на Минчо Јорданов. Е сега колку е сигурно немам појма.

Обврска на двата тима во супер-купот беше да имаат имиња на дресовите, а броеви на сите играчи тешко се наоѓа.

http://macedonianfootball.com/index.php?option=com_joomleague&func=showRanking&p=6&Itemid=125

Кликнете на секој тим и од под-менито одберете squad за да го видете моменталниот состав на секоја од екипите. Може да има грешки, а сеуште не се додадени составите на Брегалница, Вардар, Тетекс и Турново. На MacedonianFootball рачунаме настапи, голови, картони па секој играч си има свој профил и секој може да провери кој играч колку играл и колку голови дал. Така беше и минатата сезона. Еве за пример рандом профил на играч.
http://macedonianfootball.com/index.php?option=com_joomleague&func=showPlayer&p=4&pid=562&Itemid=41

Ја како што разбрав, ќе имало преноси на 24вести - ТВ на Минчо Јорданов. Е сега колку е сигурно немам појма.
Од каде разбра дај факти, нема ништо такво, а и телевизијата не е на Минчо.

Нема најави за директни преноси на таа телевизија.
А и по другите тешко дека ќе пренесуваат. Нишо чудно пак Канал 5 да ги пренесува домашните мечеви на Металург...ама и тоа е знак ? .

Да не знае отприлика некој колку ќе е картата, Турново - Шкендија, планирам да одам да видам шо ќе се дешава :D

На Спортефе ќе има утакмици во живо, а и хајлајци од поголемиот дел од натпреварите...

Конечно утре почнува сезоната. Одиме потајно на титула:sneaky:

Ke mi kaze nekoj ( Toni, Goal , Beck's ) ili nekoj drug kako e sostojbata vo klubot ( Shkendija ) za novata sezona ..

Ocekuvam i ovaa sezona nie da DOMINIRAME , Metalurg i osobeno Rabotnicki mozat da ni parirat ... I eden Vardar koj spored mene ke se bori za 3'4'5 mesto ... ( podobro da odi vo kupot za da vleze vo Evropa ) ...

I Bravo za pobedata vo Super Kupot ,,, uste eden fakt deka lanskata sezona DOMINIRAVME i bevme NAJDOBRI .. Imame 2 trofeiii ( 1 Sampionat , i 1 Super Kup na mkd ) ... BRAVO °°°

Ocekuvam i ovaa sezona nie da DOMINIRAME , Metalurg i osobeno Rabotnicki mozat da ni parirat ... I eden Vardar koj spored mene ke se bori za 3'4'5 mesto ... ( podobro da odi vo kupot za da vleze vo Evropa ) ...
Да, да, уште одма у прво полувреме глеам дека доминирате у Турново.

Инаку мои фаворит за оваа сезона е Работнички.
Потоа, Металург, па Ренова.
па тек тогаш Шкендија, Силекс...

За Вардар не знам што да кажам уште.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom