Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Jelen Superliga na 60. mestu!
Međunarodno udruženje za fudbalsku istoriju i statistiku napravilo je novu rang listu nacionalnih šampionata. Prvenstvo Srbije se nalazi na deobi 60. mesta sa 177 bodova koliko imaju i Belorusija, Republika Irska i Mali.

Prema ovoj listi, ispred Jelen Superlige rangirani su i šampionati kao što su ekvadorski, tajlandski, saudijski, nigerijski, iranski, alžirski, malezijski, vijetnamski, gruzijski, finski, indonežanski, senegalski, singapurski, mađarski, letonski itd.

Čelnu poziciju na listi zauzima šampionat Španije, slede ga prvenstva Argentine i Brazila, a među 10 najboljih su još šampionati Engleske, Italije, Portugalije, Paragvaja, Kolumbije, Čilea i Francuske.

Ako nam je za utehu, a nije, šampionat Hrvatske je rangiran kao 86. po kvalitetu. Od ostalih bivših jugoslovenskih republika Slovenija je na 64. mestu, Makedonija na 66, Crna Gora na 111. a Bosna i Hercegovina na 112. mestu.

играат и не знам зошто се испуштени ...:confused:
Не се испуштени туку немало повеќе опции за додавање во анкетата, се чека на администраторот да ги додаде. Читајте малце, 2-3 страни наназад истото е прашано.

Се додека Харалампие е прва виолина на македоснкиот фудбал ќе тонеме и ќе ни се случува екипи како Шкендија да го освојуват првенството, а со него и репрезентацијата. Незнам толку е бедно што не заслужува ни тема да има за оваа лига која дефинитивно е најслабата лига во Европа ако не и во светот. И секако голем срам за секој Македонец.

Дали некој може да ме упати кон линк каде би можел да ги најдам официјалните состави и официјалните бројки на дресовите на играчите за новата сезона во Македонската фудбалска лига?

Дали некој може да ме упати кон линк каде би можел да ги најдам официјалните состави и официјалните бројки на дресовите на играчите за новата сезона во Македонската фудбалска лига?
Најверојатно такво нешто и не постои.

abe prijatele klubovite vo makedonija ne se kako vo evropa pa brojkite na dresojte da mu se isti..se menvat sekoja utakmica.. :Di mislam i nema tim sho mu gi pishi iminjata na dresojte
ima spisok na igraci na macedonianfootball.com :D

abe prijatele klubovite vo makedonija ne se kako vo evropa pa brojkite na dresojte da mu se isti..se menvat sekoja utakmica.. :Di mislam i nema tim sho mu gi pishi iminjata na dresojte
ima spisok na igraci na macedonianfootball.com :D

Не си во право пријателе... Во Македонија тимовите ги регистрираат играчите заедно со броевите на дресовите. А ако го гледаше вчера супер купот ќе видеше дека и Шкендија и Металург ги имаа имињата на играчите на своите дресови.
За едно првенство со сигурност знам дека ги менуваат броевите од натпревар на натпревар - Бразилското фудбалско првенство... глупава и нелогична традиција која незнам кому му врши некаков ќар.
Проблем е што во земјава нема асална веб-страна за домашен фудбал каде можеш да се информираш за новости или за вакви официјални податоци...

Не си во право пријателе... Во Македонија тимовите ги регистрираат играчите заедно со броевите на дресовите. А ако го гледаше вчера супер купот ќе видеше дека и Шкендија и Металург ги имаа имињата на играчите на своите дресови.
За едно првенство со сигурност знам дека ги менуваат броевите од натпревар на натпревар - Бразилското фудбалско првенство... глупава и нелогична традиција која незнам кому му врши некаков ќар.
Проблем е што во земјава нема асална веб-страна за домашен фудбал каде можеш да се информираш за новости или за вакви официјални податоци...
ne e tocno deka gi registrirat..a shkendija i metalurg kako najbogati kluboj vo makedonija mozat da si go dozvolat da gi pishi iminjata(ne sum siguren dali vo uefa mora so iminja ama mislam nemora)a inaku kaj nas sekoj mozi da si igra so razlicni brojki..100 % ti tvrdam

Неможе да ги менуваат броевите, само на полусезона. Добро ти кажаа погоре, играчите се регистрираат а у тоа спаѓа и бројот кој што ќе го носат.

Shkendja- Ocekuvam ova sezona pak da bideme glavni favoriti...Shampionskiot tim ke igra bez Zendeli koj moze i da se vrati (sega za sega e vo proba vo RUmanija) i Hasani koj 99% nema da go prodolzi karierata ovde Nuhiu Almerovic koj upravata reshi da ne go prodolzi dogovorot i Abdulla koj zamina vo De Graafschap )
Plus vo timot dojdeni se Genc Iseni, 3 igraci od teteks telntiraniot Taipi i ovie denovi se ocekuva da prisitgna eden Igrac sto igrase vo Serbija i 2-ca drugi koj ke bidat anonimni do denot koga ke ima nesto oficialno... !
Stoime mnogu dobro vo finansiski plan...mislim deka imame najgolemiot buxhet vo nashata liga..

Rabotnicki- glaven favorit za titula
So Grozdanovski i Nastevski tandem koj site ekipi gi posakuvat da gi imat vo svoji redovi..Ja ocekuvam rabotnicki da bide favorit za titula za Evropa siguren sum deka ke izlagat...

Metalurg- metalurg za mene e mnogu dobro vo financiski aspekt no ne znat kako da gi troshat parite...davat golemi pari na igracite koj ne zaslusuvat tolku pari..mislim deka pak ke igrat vo Evropa no za shampionska titula mislim deka ova godina bitkata ke bide poveke megju Shkendija i rabotnicki

Vardar- gledame jak vardar no mislim deka vardar ne e favoriot za shampionska titula ova godina....Ke bide uspeh ako go gledame vardar u Evropa !

Bregallnica-mislim deka ova sezona bregallnica ke prae nesto poveke od lanskata sezona.... !

11 Oktomvri- ima mnogu stabilen tim mislim deka ke napravat nesto vo prvata liga ako ne barem do 5 mesto ke stignat... !

Teteks-- ne znam sto da kazem...dodeka nema nisto oficialno ne mozem da praem progonozi

Sileks-stabilen i konstanten tim vo sredniot red na tabelata

Turnovo,Ohrid,napredok i renova ke se borat za opstanok

Moze li nekoj da gi pise site transveri za letniov period ili rosterite na sekoj klub od 1 makedonska liga odnapred blagodaram.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom