Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Натпреварот Тетекс - Шкендија ќе се одигра во Кичево, а двете екипи се од Тетово. Нели е смешно ова што го прави ФФМ.

Дали некој се плаши од фактот дека ако натпреварот се одигра во Тетово Шкендија би имала 10.000 публика а Тетекс само 200-300. Ако немате навивачи не значи дека натпреварите треба да ги префрлите во други градови.

Натпреварот Тетекс - Шкендија ќе се одигра во Кичево, а двете екипи се од Тетово. Нели е смешно ова што го прави ФФМ.

Дали некој се плаши од фактот дека ако натпреварот се одигра во Тетово Шкендија би имала 10.000 публика а Тетекс само 200-300. Ако немате навивачи не значи дека натпреварите треба да ги префрлите во други градови.
хахаххахахахахах
абе 100 000 публика ќе имате вие,како 10 000:tapp::tapp::tapp:
иначе да,се плашат да не јадете ќутек,затоа го преместиле у Кичево да се игра:helou:

Па знам дека за тебе е чудно што една екипа во Македонија може да има 10.000 гледачи на еден натпревар, затоа што сите екипи во Македонија имаат во просек 300 гледачи по натпревар. А само Шкендија има повеќе од сите заедно.
Те поканувам да доаѓаш во Тетово на еден натпревар на Шкендија, и да се увериш во ова што ти го зборувам.

не викам дека нема
али 10 000......не претеруј
или 200-300 Војводи......
биди малце по реален у бројките

Колку од тие 10000 доаѓаат да гледаат фудбал?

Тие натпревари се користат како политички митинзи или како можност да се покаже привидната јачина и бројност на одредена популација и како добра прилика да се плука по се што е државно.

spored najonovite podatoci 5000 dosle za fudball,2000 za istoto kako i prvite 5000,a tie 3000 sakale da im daat podrska na prvite dve grupi.zs se prais glup,ti zs ides na stadion,drugita zs idat na stadion,koa Barca igra so Chelsea na primer i se sobirat 100 000 luge,treba nekoj da prasa da tocno ama kolku od niv otisle da gledaat fudbal,ne pa tie otisle da gledaat ragbi ama promasile a ccccc decko ne samo ti,site znaat deka Tetovo e najfudbalski grad u Makedonija.Se sekavam koa MakSport pisuvase sekoj pat: Da ne bese mecot vo Tetovo,prosekot na gledaci ke bese katastrofalen,koa sekoj igrac potpisuva za Shkendija,vika deka golemo vlijanije ima publikata na Shkendija koja e ekstra nesto.E sea ti moze da se smees koa ke procitas i ke vikas abe znam ja,no sama taka od inaet zboruvam.zal mi e za vakvi kao ti:tapp:

spored najonovite podatoci 5000 dosle za fudball,2000 za istoto kako i prvite 5000,a tie 3000 sakale da im daat podrska na prvite dve grupi.zs se prais glup,ti zs ides na stadion,drugita zs idat na stadion,koa Barca igra so Chelsea na primer i se sobirat 100 000 luge,treba nekoj da prasa da tocno ama kolku od niv otisle da gledaat fudbal,ne pa tie otisle da gledaat ragbi ama promasile a ccccc decko ne samo ti,site znaat deka Tetovo e najfudbalski grad u Makedonija.Se sekavam koa MakSport pisuvase sekoj pat: Da ne bese mecot vo Tetovo,prosekot na gledaci ke bese katastrofalen,koa sekoj igrac potpisuva za Shkendija,vika deka golemo vlijanije ima publikata na Shkendija koja e ekstra nesto.E sea ti moze da se smees koa ke procitas i ke vikas abe znam ja,no sama taka od inaet zboruvam.zal mi e za vakvi kao ti:tapp:

Верувам дека Шкендија има верна и добра публика. Читам во МакСпорт и гледам дека во Тетово има најголема посета. Тетекс е најпосетен во Прва лига, а Шкендија во Втора лига. Ама просекот на Шкендија не е баш 10.000 на натпревар.
Мојот пост беше реплика на еден претходен, каде што вика дека против Тетекс би дошле 10000 гледачи. Јас не се сомневам дека би дошле и 50.000 гледачи. И 100.000 гледачи.
Тие што ја гледаат Шкендија и што доаѓаат на стадион ги пишува во МакСпорт колку се на број.

a be sekogas koga igrale shkendija i tetex imalo barem 6-7 ilijadi,samo spektaklot da ne se pretvori vo nesto drugo,razbiras ete zatoa se plasi policijata.............inaku sekoja cest na posetenosta

C.C.C.C само да се лжело вие секогаш пуните 2 трибини(кои не можете скроз и тија да ги напуните)а другите 2 не се ни отвараа кој игра шкендија(а капацитетот е 10 000 ова 10 000 е сигурно заш знам некој кој ги броел столчињата)а како можеш да речеш 200 навивачи на тетекс кој тетекс во прва лига го следат над 3000 гледачи и доста престаните да се фалите више со таја публика 12 000,10 000:pos2::pos2::pos2:

не не нема инциденти зашто инцитенти нека го победи подобриот.

abe i ovde ke vi kazem kako i na drugite temi, teteks kako domakin na ovoj natprevar ima pravo da prijavi na koj stadion ke go igra natprevarot. koga se pravela zdrepkata skendija prifatila teteks da bide domakin, so cel ako ima incidenti teteks da go jade, a ne skendija. e sega koga natprevarot bese odlozen od policijata, domakin na natprevarot ke bide ofs tetovo, i site obvrski gi prevzemaat oni. na sostanokot megu ofs tetovo, fk teteks i fk skendija se dogovorile natprevarot da se igra vo kicevo, na sto se soglasil i pretstavnikot na skendija. posle 2-3 dena od skendija se premislile i nejkea da igraat u kicevo, e sega dali deneska ke zaminat za kicevo ili ne, toa ne znam.

znaci za nekoj pogore sto pisa deka teteks se plasi, teteks ik da se plasi i da ne se plasi, kako domakin ima pravo da prijavi na koj stadion saka deka ke go igra natprevarot. ova po 10.000 (kolku sto ima skendija publika) pat go kazuvam i mi zdosadi veke da go objasnuvam ova.

да беше како некаде во други земји,гледачитена тетекс ке имаа претплатни билети и ке влезеа на пример 2000,ддека ако сааккаат мирен меч како домакини ке им отстапеа одреден процент 10-15 незнам колку е по прописи и решен проблем ке имаше 1500 навивачи на шкендија сместени во еден крај од трибините физички одделени од другите и решен проблем...........ама ако,но воа ти е Македонија,нишо не функционира па ни меѓуетничките тензии пак се зголемени во последно време:kesa:

Па зошто ако толку сакате да се игра овде, зошто шкендија не се нафаќа да биде домаќин?! Па ако има инцидент, да го јаде шкендија а не ТЕТЕКС?! Таке не им одговара а?! Епа затоа денеска ќе се игра у Кичево, па ако сакаа да не дојда немора...ФФМ ќе одлучи. Само се надевам дека нема да ви помогнат пак како пред 2 сезони.

да беше како некаде во други земји,гледачитена тетекс ке имаа претплатни билети и ке влезеа на пример 2000,ддека ако сааккаат мирен меч како домакини ке им отстапеа одреден процент 10-15 незнам колку е по прописи и решен проблем ке имаше 1500 навивачи на шкендија сместени во еден крај од трибините физички одделени од другите и решен проблем...........ама ако,но воа ти е Македонија,нишо не функционира па ни меѓуетничките тензии пак се зголемени во последно време:kesa:
toa e za navivacite, a sto e so obicnite gledaci koi sedat na glavnata tribina? niv ne mozes da im zabranis da vlezat bez razlika dali se makedonci ili albanci, ili ke im baras licni karti na vlez i tie sto se albanci ke gi prakas na dr tribina? ne moze taka. se znae koi tribini se za navivacite, a koi za obicni gledaci.

Македонската прва лига 2009/2010 год

Какви е состојбата во нашата лига?Кој ке биди шампион??
Мој тип за конечниот поредок

1.Работнички
2.Металург
3.Ренова
4.Македонија Ѓ.П.
5.Пелистер
6.Вардар
7.Турново
8.Слога
9.Победа
10.Силекс
11.Тетекс