Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Гледај у нашиов регион, тие екипе што си биле океј и сега си се океј само што се појавуваат и плус нови добри. Кај нас едни згаснуваат други со помали средства стануваат подобри од нив и затоа квалитетот е полош секоја година.

Мене ме нервира само тоа што ќе вложат 2-3 години во клубот и послем некоја година креваат раце од него и згаснува, а и за брзо време се заборава.
Ме изненади Ренова т.е газдата нивни, сега за сега се држат добри, па ќе видиме до кога.

Мене ме нервира само тоа што ќе вложат 2-3 години во клубот и послем некоја година креваат раце од него и згаснува, а и за брзо време се заборава.
Ме изненади Ренова т.е газдата нивни, сега за сега се држат добри, па ќе видиме до кога.

Па да тоа е добар пример. Да останеше и Трифун у Работнички. Варадр да имаше еден асален спонзор. Они само со продажбата на Васовски можеа да имаат финансии за да се супер у МК првеснтво неколку сезони, да не збориме за плус пари од спонзори и слично. Ама коа има лопови се дешава тоа што сеа се дешава.

Јас мислам дека ова ке биде најнеизвесно првенство,кое е резултат на падот на квалитет.
Но кога веќе нема квалитет ке биде доста интересно заради неизвесноста.
Сите некако Металург го фаворизираат,но според она што го видов до сега од Металург можам да кажам дека не е главен фаворит за титулата.
Според мене Шкендија досега изигра најдобро,но сезоната е долга.
Јас сум си за Работнички кој се уште сметам дека може да дојде до титулата,но реален да бидам типувам на Шкендија дека ке биде шампион.
Што се однесува до опстанокот ако не се смени нешто драстишно Пелистер сигурно испаѓа,а брегалница, Скопје,Силекс и Вардар ке се борат да го избегнат дирекното испаѓање иако сепак мислам покрај Пелистер и Брегалница ке испадне,а Скопје и Силекс ке играат бараж.

Јас мислам дека ова ке биде најнеизвесно првенство,кое е резултат на падот на квалитет.
Но кога веќе нема квалитет ке биде доста интересно заради неизвесноста.
Сите некако Металург го фаворизираат,но според она што го видов до сега од Металург можам да кажам дека не е главен фаворит за титулата.
Според мене Шкендија досега изигра најдобро,но сезоната е долга.
Јас сум си за Работнички кој се уште сметам дека може да дојде до титулата,но реален да бидам типувам на Шкендија дека ке биде шампион.
Што се однесува до опстанокот ако не се смени нешто драстишно Пелистер сигурно испаѓа,а брегалница, Скопје,Силекс и Вардар ке се борат да го избегнат дирекното испаѓање иако сепак мислам покрај Пелистер и Брегалница ке испадне,а Скопје и Силекс ке играат бараж.

eve eden iskren odgovor ....bravo brate..... i vistina e deka SHKENDIJA igra najubav i najdobar futball vo naseto prvenstvo i jas mislam deka ke bidemo sampioni ova godina...

Никој бре не го спомнувате Металург, клубот има одлична позадина во Минчо Јорданов, ако има амбиции истиот може далеку да го дотера клубот, па можеби и настап во Европа.
Потоа Напредок ќе е стабилен додека Иле е на власт и така :pos:

Никој бре не го спомнувате Металург, клубот има одлична позадина во Минчо Јорданов, ако има амбиции истиот може далеку да го дотера клубот, па можеби и настап во Европа.
Потоа Напредок ќе е стабилен додека Иле е на власт и така :pos:

brate na metalurg sponzorot e jak ama kako sto gledam igracite ne se zalagat mnogu ...kako sto gledam samo za pare igrat....a ne zaboravaj deka i SHKENDIJA ima odlicna pozadina vo avstriecot ....eve toa vrodi so plod ... SHKENDIJA dosega igra najdobro od site klubovi i e konkurent za sampionska titula iako na pocetok nikoj ne veruvase ...vikna deka SHKENDIJA ke se bori za opstanok ali ete se sluci sprotivnooto

Не сумњам дека е Кец.... ама мислев дека ке им вракате на Скопје за последнио натпревар коа се тепаа на стадион!

Ако нема никаков инцидент..... сигурна победа на Шкендија...

Не бе нема што да им вратиме...не смееме да ја пропуштиме шансата да избиеме на чело на табелата,затоа на инцидент не се мисли денеска :)

brate na metalurg sponzorot e jak ama kako sto gledam igracite ne se zalagat mnogu ...kako sto gledam samo za pare igrat....a ne zaboravaj deka i SHKENDIJA ima odlicna pozadina vo avstriecot ....eve toa vrodi so plod ... SHKENDIJA dosega igra najdobro od site klubovi i e konkurent za sampionska titula iako na pocetok nikoj ne veruvase ...vikna deka SHKENDIJA ke se bori za opstanok ali ete se sluci sprotivnooto

Е добро де сфатив дека си фан на Шкендија, а истата беше спомна во муабетот па затоа реков да не го забораваат Металург и неговиот газда тежок над 200 милиони. Сакав да укажам дека со таков газда-спонзор може далеку да стигне.

Shkendija-skopje 1-0
1.Shkendija

oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:)

--- надополнето ---

1440iko.jpg

:olee::olee:

se se ama ova ne se vika makedonsko fudbalsko prvenstvo tuku selsko fudbalsko prvenstvo sve ebi veter timovi i galenicina na ffm i hari
da daj gospod odnosno hari da ne ispadnat nas i vardar direktno ne preku baraz pa da se pocni od novo oti vaka koga ja gledam tabelata mi se gadi
samo uste dva tima treba da igraat vo prva liga site drugi istant timovi firmi dase istrebat ednas,za sekogas

ajde od sea kompleksi.pa normalno deka ke ti se gadi od tabelata,glej tamu predposledno mesto ste.Mi skurci veke od tipovi ko vas sto mislite deka bez Pelister odnosno Vardar nema vise fudbal u Mkd,epa gleas ima 9000 luga sledat takov fudbal:bip:

eve moite zborovi koga rekov deka Shkendija e glaven favorit za titula...koga zborev za dream team na shkendija vie igravte ku**ot ovde ! znam deka e uste rano ama se ide vo svoe mesto ;)

se se ama ova ne se vika makedonsko fudbalsko prvenstvo tuku selsko fudbalsko prvenstvo sve ebi veter timovi i galenicina na ffm i hari
da daj gospod odnosno hari da ne ispadnat nas i vardar direktno ne preku baraz pa da se pocni od novo oti vaka koga ja gledam tabelata mi se gadi
samo uste dva tima treba da igraat vo prva liga site drugi istant timovi firmi dase istrebat ednas,za sekogas
Kaко пак втора лига ќе биди „јака„ наредната година, еден куп шампиони на Македонија :tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom