Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
utre ako tepa shkendija ke izleze prva !

lele ama izglea deneska imashe nameshtalki !

Трчајте сите играјте ја брегалница x или 2 јас кога ви викам таа чист кец е сега сите паднавте :vozbud::vozbud:

НАПРЕДОК – ПЕЛИСТЕР 2

Шкендија - Скопје 1

Тетекс - Вардар 1

Металург - Силекс 1

Работнички - Ренова 1

Брегалница - Турново 2

Пелистер навивачки ја прогнозираше? :pos:

Bregalnica1 - 0 Turnovo

Met. Skopje 1 - 2 Sileks

Napredok 3 - 1 Pelister

Rabotnicki1 - 1 Renova
Teteks 3 - 2 Vardar

Шкендија - Скопје 1..... едино ако не и вракате од лани или полани беше мислам на Скопје коа и гостувате.... и истите судии се!

Напредок - Пелистер 1

Тетекс - Вардар 1

Металург - Силекс 1

Работнички - Ренова Х

Брегалница - Турново 1 .... на се или ништо, мора да се тепа!

Само Металург.....смрди смрди!

Уште утре Шкендија.....ке повторам... ако не има прекин...ако памтат од последната утакмица!:kesa:

Табелата на Македонсково првенство, барем првите 6-7 места личат ко табела од 2 лига од пред 5 6 години.

Се менуваат.....кон полошо. Вардар последен, Пелистер претпоследен, Победа ја нема, Слога ја нема, Екипи од други поголеми градови нема, а на врвот се екипи од Турново, Џепчиште и сл.

Се менуваат.....кон полошо. Вардар последен, Пелистер претпоследен, Победа ја нема, Слога ја нема, Екипи од други поголеми градови нема, а на врвот се екипи од Турново, Џепчиште и сл.

Tetovo mal da ne ti izgleda

abe na skopje ne im bega petarda utre.Pamti so ti zboram:)
1.SHKENDIJA
...................

Не сумњам дека е Кец.... ама мислев дека ке им вракате на Скопје за последнио натпревар коа се тепаа на стадион!

Ако нема никаков инцидент..... сигурна победа на Шкендија...

Зборев за тие што порано ги имаше а сега ги нема. Нема од Куманово, Кавадарци, Прилеп, Струмица, градови кои што порано имаа солидни екипи.

Нивни проблем е тоа што ги нема во врвот, самите си се растураат.
Колку гиганти пропаднале(во Европа), па за Вардар, Пелистер што не биле во врвот ќе жалиме(барем за мене зборам како неутрален), ете вложуваат средства во екипите, за тоа се и на врвот...сепак тука се Штип, Тетово како поголеми градови кои имаат традиција...не е само Скопје и Битола, па и Прилеп за во прва лига.
Тиквеш повторно прави добар тим за враќање во прва лига, така да полека, но сигурно си се враќаат работите како пред 10ина години....

Гледај у нашиов регион, тие екипе што си биле океј и сега си се океј само што се појавуваат и плус нови добри. Кај нас едни згаснуваат други со помали средства стануваат подобри од нив и затоа квалитетот е полош секоја година.

Изгледа ова коло баааги не занесе... никој не постира ниту да коментира....

Китановски се повлекува поради презафатеност

Зашо вака не излезе Дон Хари од презафатеност!:kesa:

Како и да е ......еден помалку......да не донесат бетер!

ПС. Ако ова нема врска со последните пишувања во Мак Спорт и за фантомските налози....па те!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom