Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Викам, мој предлог е да почнува лигата на почеток на јули :icon_mrgr:
Ама па тогаш многу жешко ќе им биде...
Во Македонија на 80% од терените нема услови за игра ако врне дожд... :tapp:
ФФМ ја усраа работата што го одложија првенството ако не се лажам, касно почна и затоа се случуваат вакви работи.
Во Тетово е особено комплицирана ситуацијата. Три екипи на еден стадион :facepalm:
Стадионите не трпат една екипа, а камоли три.
На стадионот имате тренинзи или си имате помошни?
Гледам вашите млади фудбалери играа на спортскиот...

:eek:

i vo Tetovo ne bese podobar,kakvi tereni imame bar vladata neka zema iniciativa za terenite ne sakame reflektori renoviranje na stadioni samo terenite neka bidat kako sto treba.

Значи нема подобри и полоши.Сите се лоши терени и при најмал дожд.Сите сакаме добри стадиони кој сака да игра на ваков терен,ти се одмилува и фудбал и све.

Викам, мој предлог е да почнува лигата на почеток на јули :icon_mrgr:
Ама па тогаш многу жешко ќе им биде...
Во Македонија на 80% од терените нема услови за игра ако врне дожд... :tapp:
ФФМ ја усраа работата што го одложија првенството ако не се лажам, касно почна и затоа се случуваат вакви работи.
Во Тетово е особено комплицирана ситуацијата. Три екипи на еден стадион :facepalm:
Стадионите не трпат една екипа, а камоли три.
На стадионот имате тренинзи или си имате помошни?
Гледам вашите млади фудбалери играа на спортскиот...
Нема врска. И лани почна на време, па пак се играа неколку кола во декември. Врти сучи,во Македонија може да се игра од април до јуни и од август до ноември :D

Нема врска. И лани почна на време, па пак се играа неколку кола во декември. Врти сучи,во Македонија може да се игра од април до јуни и од август до ноември :D

Како во Кореја. :icon_mrgr::icon_mrgr:

Abe ne vikam deka imalo uslovi vo Bogovinje, ama togas trebase da se odlozat site mecevi vcera. Pamtam odigrani natprevari vo uste polosi uslovi, kako ednas koga igrase Skopje na Avtokomanda. No vasite fudbaleri se asdisani, se naucile na arenata so top teren i ne im se igra na drugite. A i vo Bogovinje malce potesko za bodovi taka da dobro e za Vardar sto topkata ne otskoknuvase:D

Abe ne vikam deka imalo uslovi vo Bogovinje, ama togas trebase da se odlozat site mecevi vcera. Pamtam odigrani natprevari vo uste polosi uslovi, kako ednas koga igrase Skopje na Avtokomanda. No vasite fudbaleri se asdisani, se naucile na arenata so top teren i ne im se igra na drugite. A i vo Bogovinje malce potesko za bodovi taka da dobro e za Vardar sto topkata ne otskoknuvase:D
На теренот имало жива кал,со се копачки се пропаѓало.:icon_mrgr:

И другите се катастрофални,али никој не бил како тој во Боговиње.

Освен арената Филип II , во Струмица на Беласица и тој во Штип нема друг асален терен.

Ja ne znam kolku kosta da gi napravat artificialni terenite kako tie vo Rusia sto se. Ilco i vlasta mora da prevzemat nesto.

Ja ne znam kolku kosta da gi napravat artificialni terenite kako tie vo Rusia sto se. Ilco i vlasta mora da prevzemat nesto.
имаат во план проект за 12 игралишта со вештачка трева само не знам дали ке бидат помошни или ќе се смени сегашната трева на поголемите стадиони :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom