Mакедонските автомобили со нови евро таблички

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
а, кој грб? каков грб? :)
најверојатно мисли на општински грб.....Slovenian Style
Slovenian_license_plate.jpg

Кој ќе ги трпи сеа снобовите со кастом таблици.

Околу таблиците, ептен се рутински направени, нема никаква креативност.

абе јас не ве сваќам.... каква креативност очекувате во регистарска таблица? според мене таблиците си се сосема во ред, она што не ми се свига е што сеуште со иста ознака се повеке градови... на пример од каде до каде гевгелија (а мислам дека и кавадарци исто) има ознака VE (велес)...? е тоа не е во ред, а не грбови, знамиња, креативност, помодарство курци палци... ако сакате креативни таблици, еве ви шанса... плукнате 1200 еура и ке имате и срциња и ножеви и аморови стрели и се што сакате... за пари има се... се е дозволено тогаш...

на почетокот на темава се изначитав глупости... до таа мера се отиде со фантазии да имаше такви што мислеа дека треба да се тураат грбови на општини кај што се живее... ало бре, државиче сме ние, мало... колку што има македонија жители, толку во поголемите метрополи што тураат така грбови има во една општина...

Видел ли некој како стојат табличкиве на обична прљава ушљакана типична македонска кола ? :D Сликиче нешо :)

Денес првпат ги видов новиве таблички и можам да кажам дека се одлични, мене премногу ми се допаднаа, во живо изгледаат многу подобро отколку на слики :)

Денес првпат ги видов новиве таблички и можам да кажам дека се одлични, мене премногу ми се допаднаа, во живо изгледаат многу подобро отколку на слики :)
не ти текна да сликаш?
П.С интересно ке биде на стокецов мој да стаам ваква таблица - хаха замисли кола застарена од времето на југославија со ЕВРОПСКИ таблици. :)

не ти текна да сликаш?
П.С интересно ке биде на стокецов мој да стаам ваква таблица - хаха замисли кола застарена од времето на југославија со ЕВРОПСКИ таблици. :)

Да ти кажам право ич не ми текна да ги сликам, али сигурно деновиве ќе ги видиш во живо.

абе јас не ве сваќам.... каква креативност очекувате во регистарска таблица? според мене таблиците си се сосема во ред, она што не ми се свига е што сеуште со иста ознака се повеке градови... на пример од каде до каде гевгелија (а мислам дека и кавадарци исто) има ознака VE (велес)...? е тоа не е во ред, а не грбови, знамиња, креативност, помодарство курци палци... ако сакате креативни таблици, еве ви шанса... плукнате 1200 еура и ке имате и срциња и ножеви и аморови стрели и се што сакате... за пари има се... се е дозволено тогаш...

на почетокот на темава се изначитав глупости... до таа мера се отиде со фантазии да имаше такви што мислеа дека треба да се тураат грбови на општини кај што се живее... ало бре, државиче сме ние, мало... колку што има македонија жители, толку во поголемите метрополи што тураат така грбови има во една општина...
Види, таблицата е еден вид моден детаљ за возилото па битен е нејзиниот дизајн. Али за жал Јанкуловска нема ниту креативност ниту смисол за естетика па да речеш „ајде мењаме таблици еднаш у 20 години па да ги направиме асални“. Колку работи утнале у правилникот не се ни самите свесни. Прво ги именуваат „европски“ а уствари го немаат разгледано европскиот правилник за таблици кај што пишува дека меѓународниот код треба да биде минимум 20 милиметри у висина и повисоко центриран а нашиве го напраиле туце мало со фонт 12ка и го збутале на дното на таблицата.. После тоа пази контрадикторност, Јанкуловска објавува на ФБ статија за тоа како треба да си го чуваме јазикот и писмото а неколку дена претходно промовира таблици со латинична транскрипција а можеше тоа да се среди на едноставен начин со заедничките букви за латиницата и кирилицата како што е во претходните постови спомнато. Според мене најдобро ќе беше наместо црвеното квадратче да го ставеа грбот на МК но не во боја туку црно-бел. Еве каква ми беше замислата
Ays0o.png

е ова како ќе изгледаше во живо.. бомбона :)

Сменивме лични карти, возачки, пасоши, здравствени книшки во картици, сега и таблици не се обавезни, но после пример година дена ќе бидат обавезни ќе и текне на брклата поради разноликост сите мораат да ги менуваат и пак пари давај народе. А што кога ќе се смени името? Пак се од поново? Малку ви се кражбите со ск 2014 и останати непотребни глупости па и народот да го дерете уште? Сега слушав на вести ќе се укинувале автобуски линии ќе се пушта трамвај во Скопје, и зошто беше фрлањето на пари за нови автобуси? Повторно копање на улици, ставање шини? Ова лудило кога тогаш мора да престане.

добрыј день!Кто-то понимает украинскиј или русскиј јазыки?У менја и моих коллег по форуму http://avto-nomer.ru есть вопросы но новым номерам Македонии.Кто может помочь?

добрыј день!Кто-то понимает украинскиј или русскиј јазыки?У менја и моих коллег по форуму http://avto-nomer.ru есть вопросы но новым номерам Македонии.Кто может помочь?
А хорошиј день длја вас. потому что почти никто не понимает ни русскиј, ниукраинскиј лучше использовать Google длја перевода на македонскиј јазык
Вот попробујте эту ссылку
http://translate.google.com/#

Ние би сакале да видите слики на новиот македонски регистарски ознаки на вистински автомобили и приколки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom