- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.976
- Поени од реакции
- 25.639
Одговорот е во твоите јајници. Ајде, имаме нација за спасување!
Нека, ќе донирам на друго место.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одговорот е во твоите јајници. Ајде, имаме нација за спасување!
Нема ти ништо да донираш, грешнице. Сосема напротив, ќе восприемаш.Нека, ќе донирам на друго место.
Нема ти ништо да донираш, грешнице. Сосема напротив, ќе восприемаш.
Пренасочи ги парите за кондоми да идат за апчиња, потпри се и гледај како бројот на твоите поданици расте.>Владата доделува бесплатни возења за пензионери
>Владата воведува бенифиции за пензионери
>Владата ја покачува пензијата
>Владата се чуди зошто наталитетот опаѓа
>Владата се чуди зошто сите се иселуваат
Тоа е тоа.....Пошто сме хедонистичка нација,нација без свест,морал, муда и желба за напредок,се надевам дека што побрзо ќе пропаднеме.Нека дојде посилниот и поснаодливиот,на крајот тоа е и закон на природата - посилниот преживува а послабиот е предодреден за изумре.
Едно нешто не ми е јасно.Ако се Албанците 500 000 да речеме,годишно има 3000 умрени лица.Македонците да речеме 1.300 000 морталитет - 14 000.не ми штима нешто.
1.Или се Албанците многу здрава нација
2. Или не ги евидентираат како починати и не вадат матична книга на умрените (а чисто сумњам дека за много од нив и вадат,по тоа затуцаните села)
За наталитетот нема да коментирам,спорен ми е морталитетот.
И ти си во право, но и јас што да правам, едниот ми вели дека македонците се доселуваат во Чаир , другиот вели дека се применува етничко чистење врз нив ... и јас сум рекол дека не е лесно да се живее во Чаир , но главната причина зошто македонците се иселуваат од Чаир е тоа што и они сакаат да се постројат покрај своите, и албанците кои се во неповолни позиции , ги продале своите имоти , знам и јас случаи што албанци се престоиле покрај своите.
Во последните шест години од Чаир се иселени 769 македонци (миграционо салдо). Уште 513 македонци помалку има последните 5 години заради негативниот прираст.
Севкупно за 5-6 години има 1300 македонци помалку во Чаир.
А пошто попис не е спроведен веќе 12 години , значи дека во Чаир денес има околу 2600-3000 македонци помалку.
Овие бројки се за тие кои разбираат , а со муштериите на задругите не можам да излезам на крај.
Го повикувам @Beric Dondarrion да биде сведок.
Еве ти потврда дека во Чаир македонците можат да живеат мирно , во 6 стана дошле македонци (што би рекол ти каури) под кирија.
Дури и од внатрешноста имало полно кираџии во Чаир.
3. Старосната структура им е таква.
Прашањето ти е на место и сосема логично.
Спрема нашава статистика, проценката е дека има сега 600,000 Албанци во Македонија и околу 550,000 гласачи.
Испаѓа спрема нашиве статистики дека Албанците во Македонија имаат најмала стапка на морталитет во светот од 5 промили.[DOUBLEPOST=1402759058][/DOUBLEPOST]
Според тебе Македонците станале 18% во Чаир, но фактите говорат дека на последните локални избори, македонските партии добија 25% од гласовите во Чаир.[DOUBLEPOST=1402760145][/DOUBLEPOST]
Доаѓаат Македонци кои стојат слабо со финансии, оти кириите во Чаир се многу ниски и живеат само во зградите на потегот од Џон Кенеди до Бутел. Кај мене дури и последнава година неколку станови купија Македонци, обично оние што имале малку пари и имале нерешен станбен проблем, па купуваат обично двособни станови, зошто двособните станови во Чаир и Топанско се околу 30.000 еур, а преку Вардар тешко дека ќе се најде гарсоњера за тие пари. Инаку, оние Македонци кои имаа пари и се снајдоа, сите избегаа од Чаир, Бутел 2, Север и Топанско. Останавме само оние кои сме врзани за нашето маало или од немање финансии да се купи станче барем во Железара, Јурија, Маџари или Автокоманда, па мора да се живее во населбите од оп. Чаир или оп. Бутел.
Тоа не значи дека е безбедно во Чаир, Север или Бутел, сепак има многу голем проблем со безбедноста на христијаните, особено на ул. Цветан Димов од Бит Пазар, од Јаја Паша па до Џон Кенеди, често таму се случуваат напади врз македонски деца.[DOUBLEPOST=1402760775][/DOUBLEPOST]
Па пред 70-80 години во Македонија се раѓале сигурно по 5000 Албанци годишно. Ако на тоа се додадат и косовските старци кои емигрираа во Македонија во периодот 1963--1994 год., како тоа имаме починати само 3200 Албанци во 2013 год.?