Македонскиот народ е пред демографска катастрофа

Тоа ќе ја прашаш твојата пријателка од форумот и експерт од сите теми leandra . Она има одговор на сите проблеми прашања итн. Се надевам мојот одговор ти помогна:)

Не ми помогна со ваков одговор. :cautious:

Еве предлог од мене, за родено трето дете безусловно да се додели државен стан во општината каде живеат.

Тоа ќе ја прашаш твојата пријателка од форумот и експерт од сите теми leandra . Она има одговор на сите проблеми прашања итн. Се надевам мојот одговор ти помогна:)
Не ме мешај во прости муабети.
Благодарам на разбирањето.

Вака сега ,значи мајке им га зговрљавим ја и на влада и се живо и диво што јаде гомна дека народ требало да се множи.
па пичка ли ви лепа материна, наместо да фрлавте пари на споменици, зошто не ги реновиравте родилиштата, или сега ќе треба да раѓаат по штали, нели така било порано. Зошто наместо да градете со милијарди евра, не почнавде да отварате бизниси со 50 -50 сопственост помеѓу државата и оние кој што сакаат да вложат . Зошто ГРУЈАНЕ НОСЛЕ ЕДНО РАХИТИЧНО таа манекенката што не и наклепаш 8 9 комада зашто ем можеш да ги издржуваш ем поприлично ти е младо женчето, или твојата греота е не треба да се чепи 8 9 пати на бокс, другиве на пат се најдени, истото важи и за сите остали гомнојадци од влада, зздруженија, груипи што пљампаат за многудетни семејства а самите тие имаат по едно две, па не ли е срамота да се јадат гомна за други кога вие самите немате муда да имате повеќе од 2 ?
Немора синови да правите правете ќерки, а и тие што имаат ќерки нека ги пуштат навака, ќе се потрудиме со нив сите тие да израѓаат по 6 7 ќе помогнеме сите задружно, СЕ ЗА ТАТКОВИНАТА.
Во држава кога имаш 40 и кусур % невработеност да велиш дека немаштијата не била изговор, дефинитивно треба да се обесат на врбине што ги засадија во вардар ( ако не се исушени па да клапнат во вода при првото бесење )
Ма све ти е тоа за камен да крши бре, да му ебем матер јас на оној што рече дека за возачка дозвола ти треба лекарско уверение ,а за премиер да вози цел еден народ во провалија не му треба ни здравствена книшка.

Neka vovedat zakon za drzavnata administracija i toa takov da ako nekoja osoba saka da konkurira za državnicka rabota ili kaj drzavnite monopolisti mora veke da bide tatko(majka) na najmalku dve deca,znaci ako ne e da ne se nadeva na rabota vo javniot sektor.
Vo drzavnata administracija odma da gi sutnat nadvor site tie sto nemaat barem po dve deca,i da gi smenat so nekoi sto veke imaat po dve ili poveke deca.
Na administrativcite i drzavnite monopolisti barem finansiskata sostojba im e kolku tolku resena i gazot im e kolku ttolku siguren.

Океј бе. Ајде која сака нека каже, јас ќе и направaм дете, ама нека го гледа сама таа.. Нека се зголемува наталитетот де... :facepalm:

Vo edna druga tema veke napisav nesto pa eve uste ednas....

......Golem problem e kaj ženskata populacija.Ne znaat i ne sakaat da gotvat,ne znaat da perat,da peglaat,da čistat.....abe od onie standard ženski raboti nemaat pojma.Donekade za toa se krivi i nivnite majki sto ne gi naucile,ama i mentalitetot,kao zenskite site na fakultet pa posle e nema ja da peram da cistam da gotvam itn pa ja sum be gospoga so fakultet be ej. Sega ke me napadnat zenskive tuka deka sum sovinist itn deka i mazite treba da rabotat itn,ama fakt e deka ako zenska ne e spremna za domakinka ne ja biva rabota.Mazot normalno od vreme na vreme ke pomogne,ama treba da se znae koja e domakinkata vo familijata i sto treba da raboti.
Na zapad padot na natalitetot se dolži baš na emancipacijata na ženite i toa sto nejkat da bidat domakinki i da gi rabotat od boga dadenite dolžnosti. Kaj nas emancipacijata + lošata ekonomska sostojba......

Na zapad padot na natalitetot se dolži baš na emancipacijata na ženite i toa sto nejkat da bidat domakinki i da gi rabotat od boga dadenite dolžnosti. Kaj nas emancipacijata + lošata ekonomska sostojba......

Од Бога дадените должности? :pos:
Имам една вест за тебе: Бог не постои, а сите оние шовинистички срања дека мажот е господар на жената и таа е должна да му биде покорна се измислени од себични мрзливци како тебе.
Убаво е жена ти ем да оди на работа ем да ти готви, чисти, пере, пегла, чува деца а ти да си го прчиш курот со изговор дека Бог така рекол.
Ако си нашол некоја тутурутка доволно глупа и наивна да поверува у тие срања, ОК, браво за тебе, али немој те молам да не убедуваш дека сите треба да живееме така.
Мене не ми паѓа на памет да си го раководам животот според некоја книга со бајки напишана пред 2000 години.

И глеам голем верник си, па ме интересира, дали ја следиш целата Библија од збор до збор, или стриктно оние делови кои ти се допаѓаат и ти одат во прилог?

Zenata treba samata da si znae koi i se nejzinite dolznosti kako sopruga i partnerka(i kako majka). Ako ovoj preduslov ne e ispolnet nisto od deca ili ako gi ima gospod neka im pomaga. Toa e fakt,i tuka e glavniot problem.

Не ме мешај во прости муабети.
Благодарам на разбирањето.
А се извинувам ти си од високото друштво која разговара само за Лубов и Секс, Кулинарство, Општи Муабети, Спорт, Политика, Геополитика, Економија итн. Се извинувам најдладобко што ваков драг експерт по овие прашања да го повикам на ваква тема, зошто јас мислев како општ Експерт по сите теми најсодветно ќе можете да ни ги пренесете вашите драгоцени експертски мислења и совети.

Ич не е предвидлив малиов ич:pos: :facepalm:
*LION* колку деца имаш ти?
Не е битно колку деца имал Лион, за 2-3 минути ќе добиеш реплика со налепница дека си неписмен или слично:facepalm:

Кога бидеш попишувач на попис и кога ќе дојдеш кај мене, ќе ти одговорам:)
Значи немаш деца, а солиш памет како малку македонци се раѓале. Go figure.
Ти ако си нормален:facepalm: Значи ако не ти одговорам немам деца а не ти одговарам зошто не си попишувач па попис да ми водиш што имам што немам, ако ти одговорам имам деца. Логика лудници. GADE логика

Од Бога дадените должности? :pos:
Имам една вест за тебе: Бог не постои, а сите оние шовинистички срања дека мажот е господар на жената и таа е должна да му биде покорна се измислени од себични мрзливци како тебе.
Убаво е жена ти ем да оди на работа ем да ти готви, чисти, пере, пегла, чува деца а ти да си го прчиш курот со изговор дека Бог така рекол.
Ако си нашол некоја тутурутка доволно глупа и наивна да поверува у тие срања, ОК, браво за тебе, али немој те молам да не убедуваш дека сите треба да живееме така.
Мене не ми паѓа на памет да си го раководам животот според некоја книга со бајки напишана пред 2000 години.

И глеам голем верник си, па ме интересира, дали ја следиш целата Библија од збор до збор, или стриктно оние делови кои ти се допаѓаат и ти одат во прилог?
Антихрист, ЕРЕТИК НА КЛАДА СМРРРРТТТТТТТТТ

Капитализмот е крив за се што ни се случува во врска со намален наталитет и слично. И пред да почнете да какате а у кој се е крив дали светло зелените или темно зелените треба да знаете дека криво е целото човештво за се што му се случува! А да се вратам кај наталитетот, значи во социјализмот семејството има многу по друго значење од капитализмот. Во социјализмот семејството е на прво место, а додека во капитализмот најважен е капиталот. Па со промена на системот се се менува, други правила на работа, морални норми, начин на живот и слично па сега мора да се трпат последиците од таа промена.

Neka vovedat zakon za drzavnata administracija i toa takov da ako nekoja osoba saka da konkurira za državnicka rabota ili kaj drzavnite monopolisti mora veke da bide tatko(majka) na najmalku dve deca,znaci ako ne e da ne se nadeva na rabota vo javniot sektor.
Vo drzavnata administracija odma da gi sutnat nadvor site tie sto nemaat barem po dve deca,i da gi smenat so nekoi sto veke imaat po dve ili poveke deca.
Na administrativcite i drzavnite monopolisti barem finansiskata sostojba im e kolku tolku resena i gazot im e kolku ttolku siguren.

Поинаку би го одиграл ја тоа.
Секој што работи во државна/општинска администрација,државна компанија,дирекција и сл. глупости,секој што ќе добие државен/општински тендер,да донира 10-15% од платата/приходот во фонд кој ќе се користи за поттикнување на наталитетот.Тука секако влегуваат и пратениците и министрите.

Такви има сигурно околу 150000 (христијани).Кој не сака - клоца,има еден куп во бирото што ќе сакаат.Да видиме и нешто ќар од нив,мме.
Просечна плата на горе споменатите е сигурно околу 500 евра,ако не и повеќе што значи дека само од вработените во државни/јавни установи/компании би се собирале по околу 90 мил. евра годишно.Кога ќе се додадат и тендерите ќе излезе над 100 мил.
Со тие пари може за секое новороденче да се додели по околу 8000 евра според сегашната стапка на наталитет.Најдобро би било тие да се распределат асиметрично.На пример 5000 за прво дете,7500 за второ,10000 за трето.Ако се најдат и дополнителни извори,а може да се најдат ако се сака,цифрите може и да се зголемат.

Во држава кога имаш 40 и кусур % невработеност да велиш дека немаштијата не била изговор, дефинитивно треба да се обесат на врбине што ги засадија во вардар ( ако не се исушени па да клапнат во вода при првото бесење )
Економската состојба во никој случај не е услов за голем наталитет. Која сакаш земја во светот спореди ја и ќе видиш дека најсиромашните земји, таму каде има војни, необразовано население, таму има највисок наталитет. А во Шведска дека имаат толкав стандард, имаат најмал наталитет и најмногу самци во светот. И било која друга развиена земја го има истиот проблем. Затоа имаат потреба од постојано увезување на кадри од надвор.
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 23:29 ---
Таман работа... Во тој случај процентот на овие со кечињава ќе рипни на 60% вработени во администрација

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom