Македонскиот народ е пред демографска катастрофа

Добар ќе ти беше постот , ако сите плаќате данок од кај вас , ако користите фискални каси, ако судот ви изрече пресуда да исплатите пари, да не бегате. Да не се шверцате по автобуси , да сфатите дека струја се плаќа не е бесплатна, дека вода исто се плаќа итн, откако овие проблеми ќе ги решите тогаш може да дискутираме за пресудата. Кога сте за користење права први сте , а кога треба да плаќате обврски бегате со брзина на светлината. Каде беше во Струшко рамковно село , го искршивте ЕВН зошто ви кажал дека треба да плаќате струја и сега ти ќе ми кажуваш за правна држава , не ме зафркавај.

Најубаво ќе беше ако не ги искрадевте СИТЕ ЕБА.. државни фабрики..........
А за даночни затајувања вие сте шампиони, само а1 должеше милиони.........замисли колку други има кои се под ЧАДОРОТ на вмро дпмне

Најубаво ќе беше ако не ги искрадевте СИТЕ ЕБА.. државни фабрики..........
А за даночни затајувања вие сте шампиони, само а1 должеше милиони.........замисли колку други има кои се под ЧАДОРОТ на вмро дпмне
A1 бил под чадорот на Вмро:facepalm: После ваков бисер немам што повеќе да дебатирам со тебе. А за државните фабрики 100 луѓе само се омрсија на сметка на 200 000 отпуштени Македонци. А тогаш на власт беше СДСМ.

A1 бил под чадорот на Вмро:facepalm: После ваков бисер немам што повеќе да дебатирам со тебе. А за државните фабрики 100 луѓе само се омрсија на сметка на 200 000 отпуштени Македонци. А тогаш на власт беше СДСМ.

А1 не спаѓа на *други‘, и затоа е фатена како не плаќа данок...
Мислев на тие ‘други‘ кои не плаќаат данок а се под чадорот на ВМРо колку се??????????????

Не се баш 100 луѓе, и меѓу тие 200000 отпуштени имаше крадци, и не е важно кој бил на власт, важно е дека биле македонци, наместо да се казнат тие 100-тина кои ја уништија македонија вие одлучивте да се палите на не битни работи......
Одлучивте да го осудувате албанецот за се, а себеси да се амнестирате................и јас лично имам право да ве потсетам дека не сте совршени..............

А - пропо темава....

24.10.2012, 17:21
Загрижувачки пораст на самоубиствата

Момче скокна од зграда во Скопје. Виничанец три пати во иста вечер се обидел да се самоубие, четвртиот обид бил кобен

За само два дена згаснаа два млади живота по извршени самоубиства. Со скок од зграда на улицата „Братфордска“ вчераутро 18-годишниот Ј.К. од Скопје си го одзел животот. Само еден ден претходно во Виница, 34-годишен маж по три неуспешни обиди, четвртиот пат успеал да го оконча животот. Пред само неколку дена, во скопската населба Козле, 21-годишна студентка се фрли од покривот на зградата. Мотивите за самоубиствата се' уште се непознати, но бројките покажуваат алармантен пораст на млади луѓе кои одлучиле да посегнат по сопствениот живот.

Последниот случај во полицискиот билтен беше евидентиран вчераутро околу 10,30 часот. Осумнаесетгодишното момче се фрлило од зградата во која живеело во скопската населба Капиштец.

Момчето паднало врз покривната конструкција на хотелот „Гранит“ и веднаш починало. На местото на настанот екипи од СВР - Скопје извршија увид во присуство на јавен обвинител и истражен судија. Соседите вознемирени од смртта на младото момче велат дека не знаат што го натерало да посегне по сопствениот живот и да го оконча на ваков трагичен начин.

Еден ден претходно, трагично заврши и животот на 34-годишниот виничанец О.Ѓ. Тој во само една вечер трипати се обидувал да си го одземе животот.

„Најпрво си ги исекол вените со жилет, потоа се удрил по челото со тапиот дел од секира, но не успеал да се самоубие. Третиот пат се качил во помошна просторија од куќата и се обидел да се обеси со електричен кабел, но кабелот се скинал“, велат од полицијата. При четвртиот обид, тој зел пластично црево за вода и се обесил. Полицијата извршила увид на самото место и по наредба на истражен судија телото е предадено на семејството. Мотивите за двете самоубиства се' уште се непознати.

Статистиката вели дека само во изминатите неколку дена се регистрирани пет самоубиства, но она што загрижува е драстичниот пораст на бројот на самоубиства во однос на минатата година. Анализите покажуваат дека зголемениот број самоубиства не се однесуваат само на главниот град, туку и на другите градови во државава. Кочани е рекордер по самоубиства во источниот дел на земјава. Евиденцијата на кочанската полиција говори дека во изминатиот месец се случиле 15 самоубиства во градот и во околината, а дека во целиот источен регион имало 35 самоубиства. (Љ.С.)

Статијата е прочитана 59 пати.

Испрати коментар

Извор - http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=17C81C4A4289DC4AB37082B481287742

По мое мислење наjпрво треба да се поработи на благосостоjбата и среќата на луѓето затоа што среќна нациjа е здрава нациjа и условите за размножување се подобри. Но да видиме колку нациjата ни е среќна:
1. висока стапка на невработеност
2. висока стапка на сиромаштиjа
3. висока стапка на инфлациjа
4. висока стапка на миграциjа од државава
5. меѓуетничка нетрпеливост
6. семеjно насилство
7. дискриминациjа кон ЛГБТ заедницата
8. надворешни фактори

Кога би се решиле овие 8 точки, нема да има причина да се грижиме за демографиjата

А за узврат братчеда љуБчо го бараше регионот околу Охридско што сега е под Албанија каде што живеат мнозинство Македонци..абе ја ова со две раце би го потпишал,со чиста свест,па нека ме клне кој колку сака.
Не биди наивен.Љубчо работи за бугарски интереси.Другиот дел ќе одеше за Бугарија.И уште нешто.Еве го даваме полошкиот регион.А што правиме со Албанците во Струга,Кичево,Куманово,Скопје,Велес??Кој ти гарантира дека за 20-30 г и тие места нема да станат мнозински албански и после да бараат отцепување.И тогаш твојот син ќе рече,абе јас поптишувам со две раце само да ни се мафнат од државава.Јебига ќе имаме територија поголема од Црна Гора.:facepalm:
Луѓе сватете дека решението не е во давање територии,туку во мизерниот наталитет и менталитет кај нас Македонците.И кај Албанците е намален наталитетот,ама сеуште е поголем од нашиот.

• Ми се допаѓа
Reactions: 606
Не биди наивен.Љубчо работи за бугарски интереси.Другиот дел ќе одеше за Бугарија.И уште нешто.Еве го даваме полошкиот регион.А што правиме со Албанците во Струга,Кичево,Куманово,Скопје,Велес??Кој ти гарантира дека за 20-30 г и тие места нема да станат мнозински албански и после да бараат отцепување.И тогаш твојот син ќе рече,абе јас поптишувам со две раце само да ни се мафнат од државава.Јебига ќе имаме територија поголема од Црна Гора.:facepalm:
Луѓе сватете дека решението не е во давање територии,туку во мизерниот наталитет и менталитет кај нас Македонците.И кај Албанците е намален наталитетот,ама сеуште е поголем од нашиот.

Го пишав мислењето неколку страни наназад..

Репресија.
Секоја паметна држава го нарави тоа. Иако е за осуда,сепак тоа не е непозната мерка..Затоа Грција има 95 % Грци а во Бугарија неколку иљади Македонци,а за Албанија да не правам муабет.Со таа репресија би се довеле у памет,би биле граѓани од заѓна класа,каква што и заслужуваат и сакале нејќеле ќе се исселат ;)

Само што ни тогаш ние би немале ''муда'' тоа да го направиме.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 13:52 ---
По мое мислење наjпрво треба да се поработи на благосостоjбата и среќата на луѓето затоа што среќна нациjа е здрава нациjа и условите за размножување се подобри. Но да видиме колку нациjата ни е среќна:
6. семеjно насилство
8. надворешни фактори

Кога би се решиле овие 8 точки, нема да има причина да се грижиме за демографиjата

Првото не ти е точно,а од второто ми се се*е кога ќе го прочитам.Ало збориме за намалена демографија а ти ми збориш за педерски права.Едно со друго не иде бе. Што поише педери за тебе боље демографија а? Педерите се како шлаг на тортата наречена мизерија,уште они ни требаат да ни се закачат на врат,гледам почнале со отварање на некакви претставништва за подршка и сл. срања.. Абе нека се гонат у пм. што сакаат нека прават дома у кревет,само нејќам да ме замараат,ни мене ни општеството,кое и така си има многу други побитни проблеми!

Не лупетај жити мајкати .... -_-
друга работа .. има начини друже солид со репресија со размена на население има начин има договарања у Скопје тогаш немало ни приближно до сегашново население , а за Струга а не прајме муабет ! Кичево исто така у градот дури ништо немало ... да не си прајме бајрам на паметот ама пропуштивме златна шанса и сега ќе си патиме и точка постконфликтно помирување , меѓусебна доверба не се прават преку ноќ а дур да да помине тоа време коа ќе се свестиме 50-50 сме станале со нив а они сеуште со подобар наталитет :) (и тоа заради "патриоти" како самиот ти)
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 14:00 ---
6. семеjно насилство
8. надворешни фактори

МААААААААААААЈКООО Ц Ц Ц Ц .... што има тоа врска со демографијата наша према демографијата на Албанците ? надвор од темата МОМЕНТАЛНО!

Го пишав мислењето неколку страни наназад..

Само што ни тогаш ние би немале ''муда'' тоа да го направиме.
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 13:52 ---

Првото не ти е точно,а од второто ми се се*е кога ќе го прочитам.Ало збориме за намалена демографија а ти ми збориш за педерски права.Едно со друго не иде бе. Што поише педери за тебе боље демографија а? Педерите се како шлаг на тортата наречена мизерија,уште они ни требаат да ни се закачат на врат,гледам почнале со отварање на некакви претставништва за подршка и сл. срања.. Абе нека се гонат у пм. што сакаат нека прават дома у кревет,само нејќам да ме замараат,ни мене ни општеството,кое и така си има многу други побитни проблеми!
Не си ниту компетентен ниту релевантен фактор па да си земеш за право да кажеш што е точно. Тоа се моите 8 точки кои мислам треба да се решат за да се зголеми демографиjата, ти ете претстави ги твоите про-владини точки па ќе видиме чии ќе бидат пофункционални.
ЛГБТ заедницата трпи многу тортури поради луѓето ко тебе но си има тема за тоа, ќе ти кажам само зошто мислам дека тие се еден од факторите за зголемување на демографиjата.
1. Доколку државата ги штити и им овозможи посвоjување деца ќе имаме обострана среќа т.е и тие ќе бидат среќни а и децата, што помалку сирачиња толку подобро.
2. Среќна нациjа е здрава нациjа*.

*не ги вброjуваме педофилите, зоофилите и другите девиjации затоа што според светската здравствена организациjа, тие имаат растроjства - не се здрави, ЛГБТ луѓето во принцип се здрави освен ако не се репресирани од луѓе ко тебе Цитро.

*не ги вброjуваме педофилите, зоофилите и другите девиjации затоа што според светската здравствена организациjа, тие имаат растроjства - не се здрави, ЛГБТ луѓето во принцип се здрави освен ако не се репресирани од луѓе ко тебе Цитро.
Според останатите меѓународни институции, еквивалентни на СЗО, сиромаштијата во Африка е многу поголем проблем од македонската демографија, па не значи дека ние треба да се занимаваме со производство на храна за гладните во Етиопија.

Абе и со пари и без пари, деца нема! Луѓето станаа премногу себични, а за изговор ја земаат финансиската состојба!

Не си ниту компетентен ниту релевантен фактор па да си земеш за право да кажеш што е точно. Тоа се моите 8 точки кои мислам треба да се решат за да се зголеми демографиjата, ти ете претстави ги твоите про-владини точки па ќе видиме чии ќе бидат пофункционални.
ЛГБТ заедницата трпи многу тортури поради луѓето ко тебе но си има тема за тоа, ќе ти кажам само зошто мислам дека тие се еден од факторите за зголемување на демографиjата.
1. Доколку државата ги штити и им овозможи посвоjување деца ќе имаме обострана среќа т.е и тие ќе бидат среќни а и децата, што помалку сирачиња толку подобро.
2. Среќна нациjа е здрава нациjа*.

Ако се здрави (со памет) нема мене а и на многу други да ми ја наметнуваат нивната сексуална ориентација со паради,лигавења по телевизии,петиции,отварања на некакви си собирни центри и што ти ја знам. Нека прават што сакаат нит им се замарам нит сакам да знам што прават у кревет,нивна работа,ама немаат право да посвојат туѓ живот и да му наметнуваат на тоа дете нивни болни ставови.Ако се и они педери не треба утре и тоа дете да биде како нив,нити па да е осудено да живее со нив,затоа што они така сакале.. И оваа тема е за демографија,по некој закон на природата ако се парат двајца педери неможат да створат потомство,јбг,сурова била природата и кон нив.. Така да не наметнувај во тема проблеми од ваков карактер,за тоа има друга тема..а хомосексуалците и демографијата и како да се зголеми немаат ништо заедничко.

Ако се здрави (со памет) нема мене а и на многу други да ми ја наметнуваат нивната сексуална ориентација со паради,лигавења по телевизии,петиции,отварања на некакви си собирни центри и што ти ја знам. Нека прават што сакаат нит им се замарам нит сакам да знам што прават у кревет,нивна работа,ама немаат право да посвојат туѓ живот и да му наметнуваат на тоа дете нивни болни ставови.Ако се и они педери не треба утре и тоа дете да биде како нив,нити па да е осудено да живее со нив,затоа што они така сакале.. И оваа тема е за демографија,по некој закон на природата ако се парат двајца педери неможат да створат потомство,јбг,сурова била природата и кон нив.. Така да не наметнувај во тема проблеми од ваков карактер,за тоа има друга тема..а хомосексуалците и демографијата и како да се зголеми немаат ништо заедничко.
Многу се слагам околу наметнувањето од страна на геј популацијата на нивната сексуална ориентација,никогаш не сум бил против секој живее свој живот,но тоа со парадите е се за инат.

Не лупетај жити мајкати .... -_-
друга работа .. има начини друже солид со репресија со размена на население има начин има договарања у Скопје тогаш немало ни приближно до сегашново население , а за Струга а не прајме муабет ! Кичево исто така у градот дури ништо немало ... да не си прајме бајрам на паметот ама пропуштивме златна шанса и сега ќе си патиме и точка постконфликтно помирување , меѓусебна доверба не се прават преку ноќ а дур да да помине тоа време коа ќе се свестиме 50-50 сме станале со нив а они сеуште со подобар наталитет :) (и тоа заради "патриоти" како самиот ти)
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 14:00 ---

МААААААААААААЈКООО Ц Ц Ц Ц .... што има тоа врска со демографијата наша према демографијата на Албанците ? надвор од темата МОМЕНТАЛНО!
Остави мајки настрана,нити јас ти спомнав мајка ,немој ни ти.И немој да ме цитираш повеќе.

Остави мајки настрана,нити јас ти спомнав мајка ,немој ни ти.И немој да ме цитираш повеќе.

ако мислиш на "жити мајкати" тоа е обична фраза која што ја употребувам стално можела да биде и "жити бога" или "жити се" и слично се извинувам ако сум те увредил со тоа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom