Македонскиот народ е пред демографска катастрофа

Она планира тоа што ти не планираш. шТО се чудиш. Браво за мајката (y)
Не ,види сега Цитро,женава требала да си го исфура животот,знаеш да се изрока со што повеќе мажи,да излегува секој ден по кафиќи,па тек онака да родела едно дете на 35 г.колку да не е без ич,абе да одговара на капиталистичково доба.Сега вака на 8 деца нема да може да им обезбеди услови,да им купи Ај-Фони,Ај-Пади,Лаптопи најскапи,да ги носи на одмор во Париз,Хаваи,да им купи бесни коли,абе она нема да може да им обезбеди капиталистички живот.
Кај овај народ се изгубија основните вредности на една фамилија,традиционалните вредности.Сега Цитро брате не е доволна љубовта кон чедото,правилното образование и воспитување,обезбедување топол и сакан дом.Денеска брате ако на дете не му обезбедиш скапа играчак(Ај-фон и сл. срања),скап одмор(Париз,Хаваи..),бесна кола и сл .тогаш си лош родител и треба да одиш на бесилка.
Е затоа нас ќе не нема,затоа одиме надолу со наталитетот,затоа што ги изгубивме традиционалните семејни вредности.

кој има пари у македонија да купи бесна кола бе не тресете глупости:pos:
Ја сум среќен што имам само 1 брат,и фала богу моите ме израснале добро.Али знам доста примери кај што имаат повеќе деца а немале пари за леб,не па за ајфони. Тоа не е херој,тоа е кретен.Одмор париз,хаваи:icon_lol: кај мислите дека живеете вие ? Сакај го ти детето колку сакаш коа сите другари ќе имаат пари да искочат а он ќе седи дома ќе видиш од патриотизам што глупост си напраил.

Ништо не си разбрал од она што го напишав погоре,ама баш ништо.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 13:39 ---
Сакај го ти детето колку сакаш коа сите другари ќе имаат пари да искочат а он ќе седи дома ќе видиш од патриотизам што глупост си напраил.
Еден од примерите за изместени семејни вредности.Демек крајот на светот е ако детето не излезе во кафиќ.
Ама најтрагичното е што многу Македонци исто вака размислуваат.

Ништо не си разбрал од она што го напишав погоре,ама баш ништо.
Што не сум разбрал,дека ако родела едно дете ќе можела да го носи по хаваи,да купи ајфони кога реално во Македонија никој не го може тоа?Па колку сакаш деца имај.
Ја сум против губење на традиционалните вредности,посвојување деца од хомосексуалци од причина што е лошо за децата.Али не можете у 21 век коа цел свет е се повеќе онзумерски настроен да се навраќаме на времето коа имале по 8 деца за да работат по нивите.Незнам дали си свесен колку е лошо за детето да не можат неговите да му обезбедат исто со неговите другари,треба да се социјализира детето вајда :) .Убаво за мајкава али не моеш да генерализираш за другите дека ти се криви модерните вредности што не раѓаат деца,едноставно немаат толку пари сите за да ги застанат на нозе,а имаат доволно совест да не ги остаат на плоштад да продаваат паломи ко Албанците и циганите што праат.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 13:43 ---
Еден од примерите за изместени семејни вредности.Демек крајот на светот е ако детето не излезе во кафиќ.
Ама најтрагичното е што многу Македонци исто вака размислуваат.
Абе лесно е вака на туѓа кожа да јадеш гомна што е право а што не,ова нема врска со семејни вредности,треба да има услови и за некој задоволства..Да искочиш со женска,со друштво да прошеташ не е животот само семејството и македонија, и не се праите на наудрени дека е кај вас така.

Чек, демографската виталност на државата е побитна од детето? Шо појќе деца - поарно за државата, а детето не мора да има... што другите имаат, оти тоа не било „среќа“?

Ако навистина постојат луѓе што вака мислат, смртна казна треба да биде mandatory.

Што не сум разбрал,дека ако родела едно дете ќе можела да го носи по хаваи,да купи ајфони кога реално во Македонија никој не го може тоа?Па колку сакаш деца имај.
Ја сум против губење на традиционалните вредности,посвојување деца од хомосексуалци од причина што е лошо за децата.Али не можете у 21 век коа цел свет е се повеќе е конзумерски настроен да се навраќаме на времето коа имале по 8 деца за да работат по нивите.Незнам дали си свесен колку е лошо за детето да не можат неговите да му обезбедат исто со неговите другари,треба да се социјализира детето вајда :) .Убаво за мајкава али не моеш да генерализираш за другите дека ти се криви модерните вредности што не раѓаат деца,едноставно немаат толку пари сите за да ги застанат на нозе,а имаат доволно совест да не ги остаат на плоштад да продаваат паломи ко Албанците и циганите што праат.
А што е тоа што треба да му обезбедат родителите на едно дете,како неговите другари??Ако нема Ај-Фон како неговиот другар тогаш нешто е лошо за детето.Кажи ми еве???Епа тоа е проблемот,што ти си ствараш нереална потреба и затоа не се решаваш да имаш деца.Што подразбираш ти под пристоен живот???Еве имам роднини имаат по 3 деца,просечни фамилии,со просечни и некој малку подпросечни примања,па пак децата им се израснати во ред,образовани,си живеат според можностите.Што ви е вас толку чудно ако некој има повеќе деца,зошто мислите дека тие не можат да се гледаат??
Јес да има и случаи деца се пуштаат по улици да питачат и сл.ама каква врска имаат тие со другиве случаи.Ако сакаш можеш да одгледаш 2-3 деца,еве женава има 8.

Херој?

Зависи.

Во случај ако не е способна да им обезбеди пристоен живот во капиталистичко доба, бесилка треба, не херојство.
Женава не ми личи ко да се симнала од планина, плус и таа и мажот и работат. Чим се решила да го роди ваљда си имаат некои сметки и планови за во иднина што како. А и не верувам дека сите 8 деца и се од еден брак. А и да се ако може да си дозволи најмлаце сме ние меродавни да и береме гајле.

Не знам што се кења кога кажаа дека не се загрозено семејство. Инаку браво за мајката, 8 деца е светско чудо во македонија.

Чек, демографската виталност на државата е побитна од детето? Шо појќе деца - поарно за државата, а детето не мора да има... што другите имаат, оти тоа не било „среќа“?

Ако навистина постојат луѓе што вака мислат, смртна казна треба да биде mandatory.
Што треба да има детето што другите имаат, еве кажи.Што имаат другите деца??Како ти го замислуваш "пристојниот живот во капиталистичко доба"???

А што е тоа што треба да му обезбедат родителите на едно дете,како неговите другари??Ако нема Ај-Фон како неговиот другар тогаш нешто е лошо за детето.Кажи ми еве???Епа тоа е проблемот,што ти си ствараш нереална потреба и затоа не се решаваш да имаш деца.Што подразбираш ти под пристоен живот???Еве имам роднини имаат по 3 деца,просечни фамилии,со просечни и некој малку подпросечни примања,па пак децата им се израснати во ред,образовани,си живеат според можностите.Што ви е вас толку чудно ако некој има повеќе деца,зошто мислите дека тие не можат да се гледаат??
Јес да има и случаи деца се пуштаат по улици да питачат и сл.ама каква врска имаат тие со другиве случаи.Ако сакаш можеш да одгледаш 2-3 деца,еве женава има 8.
Ајфонот го зеам како пример,али има други потреби кој се реални доста..Да им купиш патики,облека,чизми..Да моеш да ги пуштиш на одмор да идат децата,да им обезбедиш пари за образование.Тоа е пристоен живот.Ќе преживеат и без некој од овие работи,али зашто да им кратам од ова во име на Македонија?.Да се разбереме 8 деца се многу,и ако сакаш да ги одглеаш правилно требаат пари.Да и ја знам со 3 деца и тоа се горе доле таман бројка,ако имаш просечни примања.Не викам дека мајкава нема да ги одглеа ко што треба,веројатно има доста финансии за тоа..(а ќе им пружи и внимание чим раѓала толку). Али вие не разбирате дека не секој може да си го дозволи тоа.Сте запнале традиционални вредности и не се мрдате од тоа.
Ме мрзи уште да објаснувам,коа ќе дое време направи 8 деца и се надевам ќе моеш да ги израснеш ко што треба,ако не ќе се чудиш што си направил...
Далеку сум ја од деца праење:icon_lol: али коа ќе дое тоа време,ќе мислам на повеќе работи колку деца треба да имам. А демографската состојба на Македонија и традиционалните семејства нема да ми бидат у листата на одлучувачки фактори,како и кај секој нормален човек.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 14:14 ---
Не знам што се кења кога кажаа дека не се загрозено семејство. Инаку браво за мајката, 8 деца е светско чудо во македонија.
Не се кења за мајката,се збори дека не секој може да си дозволи ова.

Ајфонот го зеам како пример,али има други потреби кој се реални доста..Да им купиш патики,облека,чизми..Да моеш да ги пуштиш на одмор да идат децата,да им обезбедиш пари за образование.Тоа е пристоен живот.Ќе преживеат и без некој од овие работи,али зашто да им кратам од ова во име на Македонија?.Да се разбереме 8 деца се многу,и ако сакаш да ги одглеаш правилно требаат пари.Да и ја знам со 3 деца и тоа се горе доле таман бројка,ако имаш просечни примања.Не викам дека мајкава нема да ги одглеа ко што треба,веројатно има доста финансии за тоа..(а ќе им пружи и внимание чим раѓала толку). Али вие не разбирате дека не секој може да си го дозволи тоа.Сте запнале традиционални вредности и не се мрдате од тоа.
Ме мрзи уште да објаснувам,коа ќе дое време направи 8 деца и се надевам ќе моеш да ги израснеш ко што треба,ако не ќе се чудиш што си направил...
Далеку сум ја од деца праење:icon_lol: али коа ќе дое тоа време,ќе мислам на повеќе работи колку деца треба да имам. А демографската состојба на Македонија и традиционалните семејства нема да ми бидат у листата на одлучувачки фактори,како и кај секој нормален човек.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 14:14 ---

Не се кења за мајката,се збори дека не секој може да си дозволи ова.
СЕ слагам со поголем дел од напишаново,само да напоменам дека не би праел деца за некоја си демографска слика во Мк,туку од што сакам да имам деца.Поентата ми беше дека демографијата ни паѓа заради погрешни сфаќања и нереални потреби.
поз;)

Кога македонска мајка има осмо дете е херој, а кога албанската мајка има осмо дете се коти ко зајак.......
тоа е тоа - РАСИЗАМ

Кога македонска мајка има осмо дете е херој, а кога албанската мајка има осмо дете се коти ко зајак.......
тоа е тоа - РАСИЗАМ
Ај бе шетај

тоа е тоа - РАСИЗАМ
Нормално,кај нас просечно раѓаат по 2 деца и оваа со 8 е херој,кај вас просечно раѓаат по 8 и не глеам поента секоја албанска мајка херој да ја викам.Веројатно да роди 2-3 ќе речам браво се издвојува оваа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom