Македонскиот Цар Самоил

• Креатор на темата Креатор на темата Бат'Киро
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Силен јас само сакам да кажам дека ако ние неможеме да тврдиме дека се што е словенско е засновано на нашето МАКЕДОНСКО наследство кога се тргнува од наше тло, тогаш и бугарите нема со што да се чукаат по гради. А старословенскиот силно верувам дека повеќе е староМАКЕДОНСКИ , отколку старобугарски...
Те молам елаборирај и исправиме ako грешам:-))

A BRE BULGARI KAKO MOZE TAKA DA ZBORUVATE ZA MAKEDONSKATA ISTORIJA NEMATE POJMA NI KOI STE NI STO STE,SITE ZNAEME DEKA SEKOJ SAKA DA BIDE MAKEDONEC AMA NE SEKOJ MOZE I DA BIDE.VIE STE TURSKO TATARSKO PLEME OSTATOK OD OVCARI I STAROSEDELCI BEZ KULTURA,JAZIK,TRADICIJA,PISMO,VERA I SE OSTANATO SO PRAVI IDENTITET NA EDEN NAROD I DRZAVA,A VIE STE ZAPNALE BULGARIJA TA BULGARIJA VIE MOZE DA SI STAVITE IME NA PRIMER TATARSKO TURSKA REPUBLIKA I SLICNO.I VE MOLAM NE KUKAJTE ZA ISTORIJATA KOJA NE MOZE DA BIDE VASA PA I VO NAJMALA SLUCAJNOST..

Свет'т на какво мнение е за Самуил
Ne e slojeno da se vidi tova. Dostatochno e vo Google da se proba so "King Samuil of Bulgaria" ili "Tsar Samuil of Bulgaria" .... Pa posle da se turi "... of Macedonia" i da vidime kolku rezultati ke izlezat vo dvata sluchaja i shto misli svetskata javnost ! :wink:

Тука като им сe спомене некоја по непријатна истина и започва да работи голјамата метла.Тријат на поразија.Чувах че такива нешта стават в Куба Китај и Северна Кореја.А иначе се правјат на Демократи. И в ЕС искат да влизат.Кво да ти кажа. Шокар буки ама романи.Нема да ме разбереш. Това е един западен език.:vozbud:

Ne e slojeno da se vidi tova. Dostatochno e vo Google da se proba so "King Samuil of Bulgaria" ili "Tsar Samuil of Bulgaria" .... Pa posle da se turi "... of Macedonia" i da vidime kolku rezultati ke izlezat vo dvata sluchaja i shto misli svetskata javnost ! :wink:
:pos2:А што ти е Google меродавен репер за вистинитост:pos2::kesa:

A BRE BULGARI KAKO MOZE TAKA DA ZBORUVATE ZA MAKEDONSKATA ISTORIJA NEMATE POJMA NI KOI STE NI STO STE,SITE ZNAEME DEKA SEKOJ SAKA DA BIDE MAKEDONEC AMA NE SEKOJ MOZE I DA BIDE.VIE STE TURSKO TATARSKO PLEME OSTATOK OD OVCARI I STAROSEDELCI BEZ KULTURA,JAZIK,TRADICIJA,PISMO,VERA I SE OSTANATO SO PRAVI IDENTITET NA EDEN NAROD I DRZAVA,A VIE STE ZAPNALE BULGARIJA TA BULGARIJA VIE MOZE DA SI STAVITE IME NA PRIMER TATARSKO TURSKA REPUBLIKA I SLICNO.I VE MOLAM NE KUKAJTE ZA ISTORIJATA KOJA NE MOZE DA BIDE VASA PA I VO NAJMALA SLUCAJNOST..
Чуда се колоко време треба да мине за да се разбере дека СЕГА бугарите не са татари!
Прашам те аз тебе вие прво бехте словени,сега сте антични македонци,бехте во едно време и си пишувахте като југословени.Па шо сте вие?Балканот е един коктел мешаница,разбрете го това.Не сакам да го кажам ама е вистина.Никоj не знае коj колко и коj е е*ал!Ни аз ни ти ни некоj може да вели: аз сум 100% македонец,бугарин,србин,грк или нешто друго.Коj поминал тука си оставил семето на балканот!ТОВА Е ВИСТИНАТА!
Да сте живи и здрави и срекна 2008 и срекен Божик ви пожелавам!

Апокалипто,извор на информации са ми документите от времето на Самуил. А те са категорични.Цар е на Б'ЛГАРИја.И на Б'лгарите.Кратко и јасно.
На Диаманто не му знам диагнозата.Ако ме питаш мене има оште за преглеждане.

OMG кој рече дека не ви бил цар ???? афкорс дека ви бил цар ве држел како освоена земја па по логика цар ви е.

Абе тука ништо оште не са писали за МАКЕДОНСКИја цар Симеон Нали тогава е владеел и тези земи Значи е техен

Абе тука ништо оште не са писали за МАКЕДОНСКИја цар Симеон Нали тогава е владеел и тези земи Значи е техен

Баце ти кво сакаш на нашите хора из Македонија им требва малко време да научат каков им е произходот. Убаво е дека некои четат повеке и веке не велат глупости.
Само простаците плуат и пцуат по Б'лгарија и си мислат дека некој от Б'лгарија сака да им направи нешто, а истинскиот им враг е на север и запад. Нека се досетат кои са те!

E:%5CKoneski%20Filip%5Ckarti%20CAR_SAMUIL%20_MAPA.JPG
Ме интересира до кога бре вие бугарите ке ја чепкате македонската историја? Дај бе оставете не на мира, малку ли ви е пиринска, сега и вардарска ја сакате? Во светот многу добро се знае која е Македонија и нејзиниот народ, а тоа што се изнесува во јавност е политичка игра. И немојте вие да ни продавате приказни за мали деца. Во една германска карта јасно се обележани Македонија и Бугарија, која, каде е за времето на Царот Самуил. И не ми се правите браќа, зашто вие сте едни од најголемите македонски убијци. Лично прадедо ми е убиен, поточно расечен на делови од бугарските фашисти пред очите на баба ми. Така да не ве сакам многу многу, поточно ич не ве сакам!
Фалсификатори ни заедни. Германските историчари многу добро кажале за вас, дека ако ви се одземе македонската историја која ја крадете ќе ви останат татарските ханови и неколку кравлеви од средниот век. Целата славна историја, јазикот, писмото се ви е земено од Македонија!!!!! Инаку и денес го правите истото, фалсификувате и тоа го фалсификувате српскиот музички кич, достигнувајќи го врвот на кичот. А бе тоа ви е во крвта бугаро-татарска!!!!!!!!!!

Б'лгарија е единствената страна у Европа која не и е сменено името откакто ја има. Справка - от 681г.
А тие германските историчари ги заеби. Те кога ја имало Б'лгарија како д'ржава те биле само плимена.
Да не ти напомнјам какво са сторили германците през Пр'ва иВтора Светска војна?
Абе ја ти като си много знаел зошто не ми кажеш какво учите по Историја в училиште. Ке ми баде интересно. Ова е сериозно!

За историјата всички световни учени са категорични.

Многу ми е интересно тврдењето и вашето и грчкото дека ете цел свет знаел дека сме бугари...чудно баш цел свет признава македонски народ и јазик..па за кој свет збориш ме интересира?????

Многу ми е интересно тврдењето и вашето и грчкото дека ете цел свет знаел дека сме бугари...чудно баш цел свет признава македонски народ и јазик..па за кој свет збориш ме интересира?????
Во некоја си галаксија ......таму далеку...:pos2:

Во некоја си галаксија ......таму далеку...:pos2:

Никогаш нема да се помират со фактот дека повеќе не сме под нивна окупација:)

Поздравете го Бај Тошо оној кој ви ги переше Турко-монголските глави и викаше дека ние сме бугари...

И кажете му дека македонците веќе никогаш нема да бидат под ваша окупација:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom