Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јас знам,1 март 2003 по повод денот на единицата.Дел од волците биле тогаш на преживување дел во касарната за покажните вежби.Така да нема уште 20 години ;)

tuka e Urko eksponiraniot toj ne bese vo 2003ta vo edinicata...greska si

Знам дека тоа е тој,и знаеш од каде ми е таа информација така да не верувам ветеранот дека ќе ме лаже.[DOUBLEPOST=1522431467][/DOUBLEPOST]Значи вака сликата е 1999 година.ПТ четата биле на Матка,1ДВ чета биле на преживување и 2ДВ чета ја правиле вежбата.[DOUBLEPOST=1522447832][/DOUBLEPOST]upload_2018-3-31_0-10-20.png
Утре отворен ден со ЕСЗ

Последно уредено:
Едно прашање, дали примаат во војска со диопттија за од далеко 1 и 1 25 за професионален војник прашувам зошто иам видено со наочари

Црвено бел, и двете очи да ги немаш, ако ги имаш правите луѓе ќе те примат. А ако стварно ги имаш луѓето, може и до псо да стигнеш.

Црвено бел, и двете очи да ги немаш, ако ги имаш правите луѓе ќе те примат. А ако стварно ги имаш луѓето, може и до псо да стигнеш.
И ПСО е на пат на пропаст?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Единствено нешто што остана асално од нашите единици се волците,кај нив и врски и ортоми се ти е џабе.А за во ренџерите и јас сум сведок дека е така со врски.Двајца дечки што беа исто со мене војска,едниот од нив му бев командир,беше во моето одделение.Дечкото беше 55кг со се креветот,40 склека правеше за 2 мин.И тој е сега ренџер,кога го видов на промоцијата на новите пфв него во стројот на ренџерите само го поклопив лаптопот.

55 кила со се креветот хахахха абе Семпер опасен човек си еј[emoji23]
Шала на страна затоа потоа тие поединци или во некои случаи и цела единица без разлика дали е полициска или воена кога треба да се изјаснат имаат лоши успеси. Ниту една единица не треба да биде политизирана(партиски специјалци). Треба да се знае утре со какви луѓе ќе располага единицата а не прими го абе ајде внук ми е имам јас во него поверение или ајде пријателот да не се навреди доколку не го примиме него или неговиот човек...
Потоа во некои итни случаи дел од некои поединци нема во општо да бидат функционални односно ефективни и ефикасни. Незнам што да кажам има си таму команда тие нека си мислат што и како.
Само нешто:
Чесна и правилна селекција, кој ја помине селекцијата и понатамошната обука и специјализација ќе има чест да носи амблем од волк или тигар или било што, бидејки вака со попуштање јас мислам дека човекот што сака да влезе во некоја единица а не е спремен(а со попусти и сл верувам дека ќе влезе) за истата си го загрозува сопствениот живот и животот на другите кога работат во тим.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Тоа е реалноста пријател,и сите ја знаеме ама јебига тоа е тоа.Затоа само можеме и им завидуваме на големите воени сили.

Единствено нешто што остана асално од нашите единици се волците,кај нив и врски и ортоми се ти е џабе.А за во ренџерите и јас сум сведок дека е така со врски.Двајца дечки што беа исто со мене војска,едниот од нив му бев командир,беше во моето одделение.Дечкото беше 55кг со се креветот,40 склека правеше за 2 мин.И тој е сега ренџер,кога го видов на промоцијата на новите пфв него во стројот на ренџерите само го поклопив лаптопот.

Во Волци и Тигри има рамковни? Знам дека во ЕБР и Ренџери има.

Во волците немало,нема и нема да има.Во тигрите пред 3-4 години имаше неколку дечки кои пред тоа биле во алфите и влегле во тигрите а сега немам информација дали уште се таму или не.Амаа штом во единицата напикаа и жени сигурно дека и Албанци има.

Во волците немало,нема и нема да има.Во тигрите пред 3-4 години имаше неколку дечки кои пред тоа биле во алфите и влегле во тигрите а сега немам информација дали уште се таму или не.Амаа штом во единицата напикаа и жени сигурно дека и Албанци има.
Не шири дезинформации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom