Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Зглибови тоа ти е кревање на вратило... Пиши на јутуб, pull-ups и chin-ups и ќе видиш!!!

http://va.morm.gov.mk/pitomci.html# ова е страната на воената академија во скопје... значи после средно нека ме чекаат:vozbud:

него да прашам, дали некој знае какви се овие вежби??

2. Проверка на физичката подготвеност - се проверуваат три дисциплини: зглибови (најмалку 5), скок во далечина без залет (најмалку 200 сантиметри) и трчање на 1500 метри (најмногу 6 минути и 30 секунди).

другите две ги знам али зглибови??

Конечната ранг листа се прави според следниов критериум:
40 % носи успехот од средното образование
40 % носи успехот од испитот по математика и
20 % носи успехот по вториот предмет

по оваа прецентуалност ке се составува ранг листата...

Страната им е античка. Така да тоа напишаното изгледа неважи повеќе.
Денес за проверката на физичката подготвеност 100% има нови стандарди, не како овие стандарди од 1995 :D

Колку што слушнав само 50 луѓе ќе примале, догодина може и да не примаат, зависи дали на армијата и требаат луѓе. За Военава академија ќе излезе и посебен конкурс кадешто е кажано се што е потребно за да се влезе.

Од оваа година.. од октомври Воената Академија пак ќе прима гуштери. Има нов закон излезен за академијата со кој се гарантира работа во АРМ или Министерството за тие што ќе дипломираат. Примаат 50 луѓе оваа година, само тоа знам, за сигурно!!!

dexor2, нешто слушнав дека со парите за специјалци при МВР е при крај, и до крај на месецов може да се очекува нешто. точно е тоа или луѓе како мене што чекаат се тешат со глупости?

dexor2, нешто слушнав дека со парите за специјалци при МВР е при крај, и до крај на месецов може да се очекува нешто. точно е тоа или луѓе како мене што чекаат се тешат со глупости?
Тешко дека на ова ќе можам да ти одговорам, нити работам во министерство нити пак знам... а не верувам дека и некој од овој форум знае. Само што знам дека МВР има много поголем буџет од АРМ така да ако МВР е со парите при крај... тогаш АРМ што би требало да каже!!!

грешно ме сфати. мислев дека е при крај со префрлање на пари за нови кадети, било специјалци или обични полицајци. а во ниеден случај не верувам дека МВР може да има финансиска криза:pos2:.

Епа значи оваа година нема ни курс за цајкани ни па конкурси за ЕБР и сл.

при крај биле со префрлање на пари за обука на нови кадети, а не дека нема да има курс. сега гледам дека притискаат за законот за пензија, а со него многу полицајци треба да одат. така да мислам дека за полиција може да се очекува до септември-октомври. ама мене ми кажаа дека за специјалците парите биле скоро префрлени, и се чека уште на разработување на детали. поздрав и во иднина ќе објаснам поубаво:pos2:

Факт е дека располагаме со многу добро обучени специјални единици. Тоа најдобро се докажа во 2001 година.

Факт е дека располагаме со многу добро обучени специјални единици. Тоа најдобро се докажа во 2001 година.

има и мн други факти...како што се освоени 3ти места во натпревари по снајперизам, 4ти севкупно...

и тоа на два милиона жители. може америка ќе се фали со први места ама они се 300 милиони. исто е со русите или некој други големи држави. тоа само едно кажува за нас: имаме јуначко срце.

za sto zborite be vie, koja 2001 dobro obuceni :)

Obuka uz pat se ucese sve, koj bil obucen za vojna :toe:

7maj200922.jpg

image4-1.jpg

PICT0403photoIgorBozinovski.jpg

PICT0393photoIgorBozinovski.jpg

PICT0398photoIgorBozinovski.jpg

PICT0375photoIgorBozinovski.jpg

PICT0440photoIgorBozinovski.jpg

ова се новите возила кои ги купи МВР...ке има уште слики наскоро...

Овие се тие израелските?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom