Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
шадоу мен крајно време е да излезеш од твојте филмови..ќе истрчаш 100 метри и 101% ќе ја шинеш ногата :baeh::bip::bip:

ова го копирав од еден форум,да не праам реклами сеа....

ова го кажаа во тема иста како оваа,за специјални единици...ако е стварно вака,а верувам дека е,стварно е тешко...мноогу тешко...
малце авторов измешал баби и жаби али јбг
демек од специјалец во алфите па од алфите во шкорпионите, ами оти не во леопардите :vozbud::vozbud::vozbud:

Викаш јако спремање а.... па не многу, само што ќе ти треба црн појас во некоја боречка вештина... минимум 1.85 да си висок и едно 90 кила во мускули минимум... а тоа ти е 4-5 години спремање преку теретана...
токму така плус ќе натовариш во ранецо камења и ке си трчкараш по планиње

да повторам пак за некои на форумов гледам дали не читаат или неќат да разберат значи овој пат конкурсот за во специјална ќе биде цивилен т.е ќе примаат луѓе исто како за курсот за полицајци што е,втора работа значи со одлука на влада се стопирани СИТЕ вработувања во администрација до јануари 2010 а и од извори блиски на ебр есз да не треба да ви нацртам другиот пат:smir:

да повторам пак за некои на форумов гледам дали не читаат или неќат да разберат значи овој пат конкурсот за во специјална ќе биде цивилен т.е ќе примаат луѓе исто како за курсот за полицајци што е,втора работа значи со одлука на влада се стопирани СИТЕ вработувања во администрација до јануари 2010 а и од извори блиски на ебр есз да не треба да ви нацртам другиот пат:smir:

:vozbud:без нервозиии...сепак, може да се дискутира за услови шо како...и нешо ми падна на памет...зашо 90% од специјалците,во во Ебр,Есзили Есн се келави???или пак се шишани кец или двојка??сум приметил ова...

ја мислам за да има еднаквост,сепак ова е војска,не е модна писта...

шадоу мен крајно време е да излезеш од твојте филмови..ќе истрчаш 100 метри и 101% ќе ја шинеш ногата :baeh::bip::bip:

значи вакааа...не мрчи многу другар,зашо специлалните единици не носат патики, туку носат чизми...така да нема да ја шинувам..

не се филмови...серии се...оние сапунски..биди поздравен:vozbud:
не мрчи зашо коа ке влезам у некоја единица ке ти праам вака->:violent1::violent1:

:vozbud:без нервозиии...сепак, може да се дискутира за услови шо како...и нешо ми падна на памет...зашо 90% од специјалците,во во Ебр,Есзили Есн се келави???или пак се шишани кец или двојка??сум приметил ова...
Па штознам.... наравно дека ќе се шишав на нулу. Нема везе војска или полиција, треба да личиш на човек, а не на рокер или манекен со 2 кила гел или лак на косата.. да има дисциплина. Какви 90%, сите се шишаат така..

Не се карајте бре.Со добро и редовно вежбање едно 2-3 месци ке завршиш работа.А за косата подобро изгледа кога ке е кратка

^ Што сакаш да кажеш... 3 месеци вежбање за да одиш на регрутација во некоја од овие единици!?

значи вакааа...не мрчи многу другар,зашо специлалните единици не носат патики, туку носат чизми...така да нема да ја шинувам..

не се филмови...серии се...оние сапунски..биди поздравен:vozbud:
не мрчи зашо коа ке влезам у некоја единица ке ти праам вака->:violent1::violent1:

ма другарЧе тебе рибарски да ти даат ќе се шинеш нога:jaj::pos2:

знам дека се тие сапунските ама во твојава ќе имам малку епизоди:bip:

што ќе пукаш бе ти снајперот не можеше да гу држиш па ќе пукаш :jaj::uvo::baeh:

дексор2, и јас знам дека е стопирано се ама убаво напиша дека се стопирани сите вработувања во јавна администрација. зошто јас па знам дека сите 190 000 луѓе кој што се водат како јавна администрација на Република Македонија ќе бидат задржани до 2010 и нема нови примања таму а не насекаде по министерства. слушнав дека треба да се обезбедат финансии и после да видат со колку пари располагаат и према тоа да примат одреден број на регрути. плус, и долго чекам за да се пријавам, моите сознанија ми звучат поубаво:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

^ Што сакаш да кажеш... 3 месеци вежбање за да одиш на регрутација во некоја од овие единици!?
па минимум ти е ова но после тоа има тека напорна и заебана селекција значи ако се помине првичната селекција се влегува во терен на обука и тек после поминувањето на обуката ќе знаеш на што си и дали те бива или не за таа работа незначи дека ако го поминеш селективниот тест дека со сигурност ќе бидеш специјалец

http://va.morm.gov.mk/pitomci.html# ова е страната на воената академија во скопје... значи после средно нека ме чекаат:vozbud:

него да прашам, дали некој знае какви се овие вежби??

2. Проверка на физичката подготвеност - се проверуваат три дисциплини: зглибови (најмалку 5), скок во далечина без залет (најмалку 200 сантиметри) и трчање на 1500 метри (најмногу 6 минути и 30 секунди).

другите две ги знам али зглибови??

Конечната ранг листа се прави според следниов критериум:
40 % носи успехот од средното образование
40 % носи успехот од испитот по математика и
20 % носи успехот по вториот предмет

по оваа прецентуалност ке се составува ранг листата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom