Македонски претставници за Евросонг 2013 (Лозано и Есма Реџепова)

• Креатор на темата Креатор на темата -Nirvana-
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што бараме да идеме на ова срање? Сите знаеме дека не се гласа квалитетот, туку само политиката, за да се земе некое поенче во таа област. Чиста глупост е ова.

Ја начув муабети дека 90 посто е сигурно дека Влатко Л. ќе оди. Не можам прекарот да му го напишам, пошто на нерви ми оди некако.

Иначе увек истата приказна. Пред Евровизија увек истите муабети “зошто одиме?“, “глупост тешка“ ова-она, а на крај сите нацртани пред телевизор/компјутер и гледаат. Дали за сеир или љубопитство не е битно, ни ме интересира кој заради што гледа, ама не мора барем пред Евровизија секогаш да тупите со истите муабети.

И јас мислам дека одамна не е асална музичка манифестација и нема веќе толку хитови и добри песни, ама барем ко што рече leandra, се смееме, ќе се избаци некој ко Верка Сердушка или слично и забавно е.

Секоја година темата за Евровизија (општата што ќе се отвори најверојатно некаде јануари/февруари, тогаш веќе се познати поголемиот дел од учесниците) достига по 50 страни, пошто “никој не гледа“ и “не треба да одиме“.

Мене последнава победничка песна, Еуфорија, уште ми е хит...

Најсмешно од се ми е шо доминира мислењето демек што бараме на таа манифестација каде не се ценело квалитет.... Ние еден квалитет шо нудиме со турли-тава песни у која се смешани сите музички правци или пак со онаа иритатна делница со соло електрична гитара последните 3-4 години, шо да ти кажам....
А па да не зборам за политиката у фестивалот. Ние највеќе профитираме од тоа, а се жалиме одозгора. Да не се тие загарантирани гласови, досега ќе се откажевме стопати поради „онеправданост“.
Инаку, ако треба да бидам сериозен на темава, ќе кажам дека Македонија треба да учествува и треба барем еднаш да оди со песна шо може да победи,( сеедно дали таа ќе биде заебанција или озбилна песна што ќе ја пее озбилен пејач), па макар да заврши и последна ако европската публика по некоја случајност гласа непредвидливо.
Со песни шо Копров ги вади од креденецот или композиторите ги прават наменски и сл., ништо не правиме.

Ова ми личи повеќе на...да им помине мерак на сите пеачи по еднаш да се појават...а квалитет нити имало нити ќе има:(

Со машко не влагаме во финале, само женско треба да пратиме.

Иначе ако мислите дека е безвезе, зашто викате дека не треба да се иде? Мизерен фестивал кој само кај нас сериозно дебати се прави. Смешки. :D

Абе каква евровизија, пуштете таму некој трол од кајгана нека не претставува секако ништо не зимаме, знаеме како оди процедурата за прво место, па зошто да бидеме сериозни и надежни ? :D

Ја начув муабети дека 90 посто е сигурно дека Влатко Л. ќе оди. Не можам прекарот да му го напишам, пошто на нерви ми оди некако.

Иначе увек истата приказна. Пред Евровизија увек истите муабети “зошто одиме?“, “глупост тешка“ ова-она, а на крај сите нацртани пред телевизор/компјутер и гледаат. Дали за сеир или љубопитство не е битно, ни ме интересира кој заради што гледа, ама не мора барем пред Евровизија секогаш да тупите со истите муабети.

И јас мислам дека одамна не е асална музичка манифестација и нема веќе толку хитови и добри песни, ама барем ко што рече leandra, се смееме, ќе се избаци некој ко Верка Сердушка или слично и забавно е.

Секоја година темата за Евровизија (општата што ќе се отвори најверојатно некаде јануари/февруари, тогаш веќе се познати поголемиот дел од учесниците) достига по 50 страни, пошто “никој не гледа“ и “не треба да одиме“.

Мене последнава победничка песна, Еуфорија, уште ми е хит...
А не се истите муабети пред секоја Евровизија, кого да пратиме, дали е добро овој или оној, леле кое место сега ќе завршиме, а всушност на крајот секогаш истото, завршуваме на некое незнам кое место на средината кон крајот, а голем број пати не влагаме ни у финале. Така да многу дебилни се истите муабети пред секоја Евровизија од оваа гледна точка, па најсмешно ми е за квалитетот на песните, ко божем еј оваа песна е квалитетна па ќе победи.manemoj.jpg

Само К-15 за на евровизија, со така некоја лагана еу скептична песна, нешто налик на Дедо Мраз од Коњари, може да се вика Меркел од Трново, со блага еротизација и нормално тоа сето на англиски, за да не разберат.
Нешто ко ова!

Раде Рогожаров и Канго во дует. Со еден удар две муви, победуваме а евровизија се укинува.

Јас би сакал да ги истроламе на максимално ниво :)

Читајќи ги коментарите, со еден од нив потполно се сложувам.. Но мислам дека треба да се направи избор како во 2005, кај што се натпреваруваа Мартин и Пилева.. ама за годинава да се натпреваруваат Лозаноски и Биба Додева.. Дефинитивно НЕ треба да се избира преку фестивал бидејќи 95% од пријавените се дебитанти кои се пријавиле со цел да се промовираат себе си и нивната песна, а не со цел да одат на Евровизија.. епа ова е Избор за песна на Евровизија, а не место за промоција.. ако е за промоција нека ги стават во ревијален дел
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 19:40 ---
Постојат гласини дека Биба Додева или Влатко Лозановски се еден од можните избори на МТВ за интерен претставник на Евровизија. Искрено не знам колку песните на Влатко може да запалат, додека Биба со некоја јака поп/рок или силна балада би бил одличен избор. :)
Од каде оваа информација? .. ми се допаѓа :)

Од каде оваа информација? .. ми се допаѓа :)

За Биба Додева се спомна пред некое време на Евровизиските форуми демек од некои извори од МТВ дека била во план. А и во Теа Модерна изјави дека доколку би ја повикале радо би прифатила, навистина сакам да ја гледам неа него Влатко. Сигурен сум дека со него ништо не правиме..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom